paniMysza Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 jest ok. wielkie dzieki:) fajne te rzeczy szyje. pewnie cos zamówię;) Quote
oliva Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 paniMysza napisał(a):jest ok. wielkie dzieki:) fajne te rzeczy szyje. pewnie cos zamówię;)Cieszę się, że sie podobają. Przy okazji pokażę Ci jeszcze nasze spodenki, jeśli Frania ma bluzeczki, to przy jej pęcherzu na chłodniejsze dni spodenki dupinkę ogrzeją, a nasze spodenki chyba były pierwsze zamówione :D Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Cóż to za cudne kreacje dziewczyny macie?:) Quote
paniMysza Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Chiquita&DeeDee napisał(a):Cóż to za cudne kreacje dziewczyny macie?:) a musze cos dla frani zamówić na zime i juz zaczynam poszukiwania:) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Ja rzadko coś znajdę... nie ma takich rozmiarów... :roll: Daj jakieś fotki w bluzie szerokiej Frani:loveu: Quote
paniMysza Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Chiquita&DeeDee napisał(a):Ja rzadko coś znajdę... nie ma takich rozmiarów... :roll: Daj jakieś fotki w bluzie szerokiej Frani:loveu: której bluzie?:) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Kurcze miała taką z kapturem, ale moja skleroza mi nie chce podpowiedzieć jaki kolor - róż jak się nie mylę:) Quote
paniMysza Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 z kapturem ma szara, czerwona, a rózowa to pizamka:) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Ups... ;) nio cóż to muszę poszperać i powiem Ci jaka to była, teraz spacerek, to jak wrócę;) Quote
Jaga. Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 to na pewno ta szara z kapturem ;) fajne ciuszki :loveu: ja szukam kombinezonu na deszcz ale bez podszyć i coś nic mi nie podchodzi :razz: Quote
paniMysza Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 moze cos na wystawie dostaniesz. mozesz tez zamówic uszycie na wymiar. tylko na wiekszy deszcz to i tak nic nie da, jesli nie bedzie podszycia. wiem to juz po ulewie jaka nas zaskoczyła nad morzem;) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Nie miałam czasu szperać, więc może poproszę zdjęcie w każdej bluzie:D hehehehe tak będzie najlepiej ;) Quote
Jaga. Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 paniMysza napisał(a):moze cos na wystawie dostaniesz. mozesz tez zamówic uszycie na wymiar. tylko na wiekszy deszcz to i tak nic nie da, jesli nie bedzie podszycia. wiem to juz po ulewie jaka nas zaskoczyła nad morzem;) a bez jakiego podszycia? bo ja myślałam o podszyciu polarem albo futerkiem ;) Quote
paniMysza Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Jaga. napisał(a):a bez jakiego podszycia? bo ja myślałam o podszyciu polarem albo futerkiem ;) frania ma moro przeciwdeszczowe z dwóch warstw materiału niby nieprzemakającego, ale w czasie wiekszego deszczu przemokło. drugie ubranko przeciwdeszczowe ma z grubszego ortalionu (?) podszyte dodatkowo siateczka, to mi sie wydaje lepsze. a najlepiej w czasie deszczu sprawdził sie zimowy kombinezon - na wierzchu jest materiał nieprzemakajacy, w srodku miś:) w sumie w czasie ulewy lepszy chyba nieubrany pies, niz pies z przemoczonym "nieprzemakalnym" ubranku, który tworzy na nim zimny kompres. Quote
Jaga. Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 w czasie ulewy to my nie wychodzimy ;) albo speed na siku i do domu. raczej chodziło mi o ortalion na drobny deszcz, ew mokrą trawę. no i na śnieg. śniegowe kule :/ Quote
paniMysza Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 [quote name='Jaga.']w czasie ulewy to my nie wychodzimy ;) albo speed na siku i do domu. raczej chodziło mi o ortalion na drobny deszcz, ew mokrą trawę. no i na śnieg. śniegowe kule :/ no ja niby tez, ale ulewa mnie zaskoczyła:) na lekki deszczyk to taki ortalion bedzie w sam raz. ale znów na długie spacery posniegu chyba nie, bo nasiąknie. chyba, ze bedzie to bardzo brożny dzień i nieklejacy sie śnieg. najlepiej wybierz gruby ortalion. ja mam taki granatowy: http://allegro.pl/kombinezon-dla-psa-z-myszka-mickey-kod-625-i1782829833.html i on daje rade bardziej, niz ten z cienkiego ortalionu. Quote
oliva Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 [quote name='paniMysza'] najlepiej wybierz gruby ortalion. ja mam taki granatowy: http://allegro.pl/kombinezon-dla-psa-z-myszka-mickey-kod-625-i1782829833.html i on daje rade bardziej, niz ten z cienkiego ortalionu. Też mamy taki, dobrze się sprawdza i jak na gotowca dobrze pasuje Znalazłam jeszcze fotkę w czerwonym dresiku, jednym z tych szytych na miarę :) Quote
Jaga. Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 ale super te z myszką! a ja znalazłam coś rewelacyjnego - ortalion a na to derka. i tym sposobem grube zabezpieczenie i włos nie skołuniony podszywkami z polaru czy misia Quote
paniMysza Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Jaga. napisał(a):ale super te z myszką! a ja znalazłam coś rewelacyjnego - ortalion a na to derka. i tym sposobem grube zabezpieczenie i włos nie skołuniony podszywkami z polaru czy misia ano tak, to dobry pomysł. rerke moze tez czasami pozyczać tessi;) Quote
oliva Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Chiquita&DeeDee napisał(a):Ja rzadko coś znajdę... nie ma takich rozmiarów... :roll: Ja też, dlatego zdecydowałam się na ubranka szyte na wymiar. Gotowe są zazwyczaj za szerokie w klatce, mają wycięte brzuchy i wielkie dekolty, więc gdy było naprawdę zimno, musiałam zakładać małej sweterki z golfikami. Teraz ma wszystko elegancko zakryte :) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 oliva dwa razy zamówiłam, opisałam, wymierzyłam, a i tak nie pasowało... Babka zrobiła po swojemu, bo nie uwierzyła, że mam psiaki tak małe i teraz topią się w sweterkach...:shake: finał jest taki, że w zimie nie chodzą na pole, bo im zimno. W jesieni zależy od pogody... A ja chciałam zwykłe swetry, nic wymyślnego, bo nie lubię stroić psiaków (one w tym wyglądają jak zabawki- wkurza mnie to;) hehehe) nio i niestety, nie udało się. Masz swoją galerię? Quote
paniMysza Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 oliva napisał(a):Ja też, dlatego zdecydowałam się na ubranka szyte na wymiar. Gotowe są zazwyczaj za szerokie w klatce, mają wycięte brzuchy i wielkie dekolty, więc gdy było naprawdę zimno, musiałam zakładać małej sweterki z golfikami. Teraz ma wszystko elegancko zakryte :) oj dokładnie. jak sie szyje na miarę to i można zamówic zakryty brzuszek i golfik, i dłuższe nogawki. tylko ja sie zawsze stresuje tym, że coś źle wymierzyłam;) chiquita - trzeba było reklamowac te ubranka. Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Ehh, ja tam wolę mieć spokój i już nie zamawiać;) Quote
Recommended Posts