Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paniMysza napisał(a):
jest ok. wielkie dzieki:) fajne te rzeczy szyje. pewnie cos zamówię;)
Cieszę się, że sie podobają.
Przy okazji pokażę Ci jeszcze nasze spodenki, jeśli Frania ma bluzeczki, to przy jej pęcherzu na chłodniejsze dni spodenki dupinkę ogrzeją, a nasze spodenki chyba były pierwsze zamówione :D

Posted

moze cos na wystawie dostaniesz. mozesz tez zamówic uszycie na wymiar. tylko na wiekszy deszcz to i tak nic nie da, jesli nie bedzie podszycia. wiem to juz po ulewie jaka nas zaskoczyła nad morzem;)

Posted

paniMysza napisał(a):
moze cos na wystawie dostaniesz. mozesz tez zamówic uszycie na wymiar. tylko na wiekszy deszcz to i tak nic nie da, jesli nie bedzie podszycia. wiem to juz po ulewie jaka nas zaskoczyła nad morzem;)

a bez jakiego podszycia? bo ja myślałam o podszyciu polarem albo futerkiem ;)

Posted

Jaga. napisał(a):
a bez jakiego podszycia? bo ja myślałam o podszyciu polarem albo futerkiem ;)

frania ma moro przeciwdeszczowe z dwóch warstw materiału niby nieprzemakającego, ale w czasie wiekszego deszczu przemokło. drugie ubranko przeciwdeszczowe ma z grubszego ortalionu (?) podszyte dodatkowo siateczka, to mi sie wydaje lepsze. a najlepiej w czasie deszczu sprawdził sie zimowy kombinezon - na wierzchu jest materiał nieprzemakajacy, w srodku miś:)

w sumie w czasie ulewy lepszy chyba nieubrany pies, niz pies z przemoczonym "nieprzemakalnym" ubranku, który tworzy na nim zimny kompres.

Posted

w czasie ulewy to my nie wychodzimy ;) albo speed na siku i do domu. raczej chodziło mi o ortalion na drobny deszcz, ew mokrą trawę. no i na śnieg. śniegowe kule :/

Posted

[quote name='Jaga.']w czasie ulewy to my nie wychodzimy ;) albo speed na siku i do domu. raczej chodziło mi o ortalion na drobny deszcz, ew mokrą trawę. no i na śnieg. śniegowe kule :/

no ja niby tez, ale ulewa mnie zaskoczyła:)

na lekki deszczyk to taki ortalion bedzie w sam raz. ale znów na długie spacery posniegu chyba nie, bo nasiąknie. chyba, ze bedzie to bardzo brożny dzień i nieklejacy sie śnieg.

najlepiej wybierz gruby ortalion. ja mam taki granatowy: http://allegro.pl/kombinezon-dla-psa-z-myszka-mickey-kod-625-i1782829833.html i on daje rade bardziej, niz ten z cienkiego ortalionu.

Posted

ale super te z myszką!
a ja znalazłam coś rewelacyjnego - ortalion a na to derka. i tym sposobem grube zabezpieczenie i włos nie skołuniony podszywkami z polaru czy misia

Posted

Jaga. napisał(a):
ale super te z myszką!
a ja znalazłam coś rewelacyjnego - ortalion a na to derka. i tym sposobem grube zabezpieczenie i włos nie skołuniony podszywkami z polaru czy misia

ano tak, to dobry pomysł. rerke moze tez czasami pozyczać tessi;)

Posted

Chiquita&DeeDee napisał(a):
Ja rzadko coś znajdę... nie ma takich rozmiarów... :roll:

Ja też, dlatego zdecydowałam się na ubranka szyte na wymiar.
Gotowe są zazwyczaj za szerokie w klatce, mają wycięte brzuchy i wielkie dekolty, więc gdy było naprawdę zimno, musiałam zakładać małej sweterki z golfikami.
Teraz ma wszystko elegancko zakryte :)

Posted

oliva dwa razy zamówiłam, opisałam, wymierzyłam, a i tak nie pasowało... Babka zrobiła po swojemu, bo nie uwierzyła, że mam psiaki tak małe i teraz topią się w sweterkach...:shake: finał jest taki, że w zimie nie chodzą na pole, bo im zimno. W jesieni zależy od pogody... A ja chciałam zwykłe swetry, nic wymyślnego, bo nie lubię stroić psiaków (one w tym wyglądają jak zabawki- wkurza mnie to;) hehehe) nio i niestety, nie udało się.

Masz swoją galerię?

Posted

oliva napisał(a):
Ja też, dlatego zdecydowałam się na ubranka szyte na wymiar.
Gotowe są zazwyczaj za szerokie w klatce, mają wycięte brzuchy i wielkie dekolty, więc gdy było naprawdę zimno, musiałam zakładać małej sweterki z golfikami.
Teraz ma wszystko elegancko zakryte :)

oj dokładnie. jak sie szyje na miarę to i można zamówic zakryty brzuszek i golfik, i dłuższe nogawki. tylko ja sie zawsze stresuje tym, że coś źle wymierzyłam;)

chiquita - trzeba było reklamowac te ubranka.