Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='paniMysza']opalaczyk:)

Prawie słysze jak Frania skwierczy na słonku :loveu:
Coraz wyraźniejsze robią się te jej sliczne kropeczki. I grzywka jakby odrasta?
U nas też sezon na opalanie w pełni: http://img3.imageshack.us/img3/4633/76638377.jpg
Nie mam pojęcia, jak one wytrzymują w pełnym słońcu, wygrzewają się jak koty, nie jak psy ;)

Grzywkowemu chłopczykowi życzę jak najlepszego domu, po ogoleniu zmieni się z brzydkiego kaczątka w prawdziwego łabędzia :-)

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='paniMysza']grzywka odrasta, niebawem ja zgolę;)[/QUOTE]Franusia zawsze będzie na chłopczyka? :)

[quote name='paniMysza']a smarujesz swoja mała filtrem?[/QUOTE]jeszcze nie smarowałam, bo i pogody takiej nie było, żeby grzbiecik spiekło, na razie ograniczam się do częstszego natłuszczania grzbietu i boczków.
Ale jak słońce zacznie przypiekać, będę ją smarować jakimś filtrem.
A Ty swoje golaski smarujesz czymś przeciw słońcu? A jeśli tak, to czym?

Posted

zawsze na chłopczyka:)

ja na słońce kupiłam krem dla dzieci i niemowląt dax sun (nietestowane na zwierzu;)) filtr 30. bardzo fajnie nawilża i nie uczula frankowe skórki:) smaruje ja raz dziennie przed popołudniowym spacerem.

Posted

na pocieche to ja moge powiedziec, ze frania do każdego ćwiczenia, czy to siad, czy do nogi, czy zwrot - dodaje cos od siebie, a mianowicie piruecik:) wczoraj to tak sie z niej usmiałam, jak przy kazdym zwrocie kręciła kółko!:)

Posted

hahahahaha a to mały świrek :) Goldie się nauczyła na komendę "prawo" robić kółeczko w prawą stronę i teraz jak widzi jedzonko to kręci się jak fryga i czeka na smaczek ;) ale umiemy już siad i leżeć :multi: moja dzielna dziewuszka :loveu: musi dogonić Franię hihi w umiejętnościach

a my przed cieczką :roll::placz: nie wiem jak ja to przeżyję, Johnny łazi za Goldie cały czas, najpierw idzie ona a on za nią z nosem pod jej ogonem :roll: kurcze boję się :shake:

Posted

[quote name='paniMysza']muszisz chyba go trzymac w innym pokoju. albo ciachnąć;)[/QUOTE]

No, ale Johnny jest wystawiany i Jaga chyba chce by był reproduktorem z tego co czytałam u anusi :) więc ciachnąć nie może ;P

Posted

[quote name='paniMysza']muszisz chyba go trzymac w innym pokoju. albo ciachnąć;)[/QUOTE]
nie ciachnę psa dla samej zasady ciachania. pozostaje klatka i izolacja. przeżyliśmy 2 cieczki Tesiaka to damy radę. ale i tak się boję :shake:

a co do reproduktora to zrobi go z palcem w nosie ;) więc na pewno mu wyrobię papier ale nie wiem czy będę chciała nim kryć obce suki - jest jego brat pp o wiele ładniejszy i niech on kryje. a ja będę miała swojego chłopaka dla siebie, może jak będę miała coś do pokrycia nim to pokryję. na razie za wcześnie mówić o kryciu i dzieciach, on ma 12 miesięcy dopiero

Posted

mam takiego śmierdziucha do psikania a fuj ;/ a spacerki to niestety będą błyskawiczne bo u nas się dużo psów włóczy - całe szczęście że mam mikropsa, nie wiem jak sobie z cieczkami radzą właścicele np onków... ja to w razie czego moją pod pachę i w nogi ;)

Posted

[quote name='Jaga.']mam takiego śmierdziucha do psikania a fuj ;/ a spacerki to niestety będą błyskawiczne bo u nas się dużo psów włóczy - całe szczęście że mam mikropsa, nie wiem jak sobie z cieczkami radzą właścicele np onków... ja to w razie czego moją pod pachę i w nogi ;)[/QUOTE]

z kijem chodzą chyba;)

Posted

[quote name='paniMysza']
ja na słońce kupiłam krem dla dzieci i niemowląt dax sun (nietestowane na zwierzu;)) filtr 30. bardzo fajnie nawilża i nie uczula frankowe skórki:) smaruje ja raz dziennie przed popołudniowym spacerem. to teraz już chyba testowane :)

Posted

[quote name='Jaga.']a co do reproduktora to zrobi go z palcem w nosie ;) więc na pewno mu wyrobię papier ale nie wiem czy będę chciała nim kryć obce suki - jest jego brat pp o wiele ładniejszy i niech on kryje. a ja będę miała swojego chłopaka dla siebie, może jak będę miała coś do pokrycia nim to pokryję. na razie za wcześnie mówić o kryciu i dzieciach, on ma 12 miesięcy dopiero[/QUOTE]

Jaga uspokoj sie z tym kryciem ze tylko dla siebie! Johnny jest bardzo fajny i napewno jakas panna sie zanjdzie:loveu:

[quote name='paniMysza']ja na słońce kupiłam krem dla dzieci i niemowląt dax sun (nietestowane na zwierzu;)) filtr 30. bardzo fajnie nawilża i nie uczula frankowe skórki:) smaruje ja raz dziennie przed popołudniowym spacerem.[/QUOTE]

testowane, testowane, w tamtym roku kupilam taki sam i Boo tez nie ma uczulenia:p ale jeszcze nie smarowalam w tym roku ;)

Posted

[quote name='*anusia&ajlu*']Jaga uspokoj sie z tym kryciem ze tylko dla siebie! Johnny jest bardzo fajny i napewno jakas panna sie zanjdzie:loveu:[/QUOTE]
o nie, Johnny jest tylko dla mnie hahahhahah :diabloti: