oliva Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 paniMysza napisał(a):mój mały łóżkowy potwór i nieuk;) [video=youtube;f5X-nI4r9mk]http://www.youtube.com/watch?v=f5X-nI4r9mk[/video] jaka ona jest uroczo śmieszna :grin: i jaka żywiołowa, Su jest dużo spokojniejsza :p Quote
paniMysza Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 wieso napisał(a):jaki boski filmik a Frania to cukiereczek, nic tylko schrupac :), pozdrawiamy oj tak:) zbyt urocza, żeby mozna ja było dobrze wychować. przynajmniej ja nie potrafię;) Quote
paniMysza Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Jaga. napisał(a):i dobrze, pies powinien mieć charrrrrrrakterrrrrrr :diabloti: ale siad Frania ładnie robiła :) to czekam na filmik szkoleniowy. Johnny się dziś nauczył podawać łapę! mój matołek kochany :loveu: ona potrafi siad, waruj, daj łapę (przy tym czasami sie zwiesi), piruet, zostań, do mnie. ale jak jest rozbawiona, to cięzko cokolwiek wyegzekwować:) jak widzi smakołyka, jest idealnie grzeczna! i zauważyłam, ze w drodze na szkolenie i spowrotem do domu - łobyzuje, ale jak tylko wejdzimy na tern szkółki - pies anioł:D psyciara niesamowita!:) Quote
Jaga. Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 dyplomatka :) ale powiem Ci że Johnny tak samo jak się rozbawi to ciężko mu się skupić na czymkolwiek Quote
oliva Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 paniMysza napisał(a):oj tak:) zbyt urocza, żeby mozna ja było dobrze wychować. przynajmniej ja nie potrafię;)Oj nie, piesek nie może być zbyt uroczy. Chociaż w kwestii wychowania faktycznie, musisz się starać, bo wygląda mi, że Franciszka to rozbrykane wyzwanie :lol: Ale lepiej mieć wyzwanie rozbrykane niż strachliwe czy agresywne. Z rozbrykanym chociaż jest wesoło ;) A jak Frania znosi kąpiele i podgalanie? Grzeczna jest czy sie buntuje? Quote
paniMysza Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 z kąpielą nie mam większych problemów. nie lubi, ale jest spokojna. podgalam jej tylko mordkę i fryzurkę i też już się przyzwyczaiła do tego. ale tez nie lubi. zawsze jest bardzo zmartwiona i wystraszona. za to uwielbia suszenie, chociaz u niej nie ma czego suszyć;) Quote
mychaaaaa Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Frania jest genialna jako łóżkowy potwór! :loveu: Pani Myszo, wysłałam zaproszenie na fejsie ;) Paulina A****** Quote
paniMysza Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 dobrze, ze piszesz, bo właśnie sie zastanawiałam, co to za paulina:) Quote
oliva Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 paniMysza napisał(a):zawsze jest bardzo zmartwiona i wystraszonaTak, wzrok rannej sarenki pełen wyrzutu :lol: Osobiście mi się wydaje, że to trochę ściema w wykonaniu sprytnych, gołych panienek. One umieją bardzo zgrabnie unikać tego, co im nie pasuje, i są strasznie biedniusie jak to, czego chcą uniknąć staje się nieuniknione ;) Bo mimo tych żałosnych minek po zakończeniu pielęgnacji humor i energia wracają Su natychmiast, jak dotknie łapkami podłogi. Quote
paniMysza Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 to fakt:) obrazalska frania nie jest - po kapieli, goleniu, przemywaniu oczek wpada w szał i biega zadowolona po całym mieszkaniu:) marcel tez tak robił:) Quote
Jaga. Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Johnny i Tessi też tak robią. natomiast Goldie to mała dama i uwielbia jak się ją suszy i kąpie, tylko golenia pycha nie lubi Quote
mychaaaaa Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 paniMysza napisał(a):to fakt:) obrazalska frania nie jest - po kapieli, goleniu, przemywaniu oczek wpada w szał i biega zadowolona po całym mieszkaniu:) marcel tez tak robił:) Lailuch też tak szaleje :) a Honey po kąpieli poszedł spać i przespał całe suszenie. Po wysuszeniu przeszedł się trochę i poszedł dalej spać ;) Quote
oliva Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Co tam słychać u Frani? Jak postępy w nauce? Ciekawa jestem, czy wszystkie grzywki tak szybko się opalają? Sushi wystarczyło kilka słonecznych dni i od razu zrobiła się wyraźnie ciemniejsza :loveu: France pewnie będzie wyraźniej każda kropkę widać, jak ją słonko przypiecze Pozdrawiamy ;) Quote
paniMysza Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 ależ ona piekna jest ta su! zgrabna, drobna i slicznie owłosiona. bardzo mi sie podoba:) a co do opalenizny, to wystarczyło 5 minutek na dworze na golasa (nawet słońce jakos mocno nie swieciło, było za chmurami) i frania opalona jak po wakacjach w hiszpanii;) marcelowi tez wystarczało kilka minutek. faktycznie teraz ma te kropy bardzo wyraźne:) a na szkoleniu idzie nam całkiem fajnie. powoli chyba zaczynam to wszstko ogarniać:) frania dziś się znów nie wysikała, a to dla nas ogromny sukces, bo same zostały na 6 godzin:) mam nadzieję, ze jest to znak, że powoli sie przyzwyczaja do zostawania bez nas:) Quote
Jaga. Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 brawo Frania :) kruszynka kochana :loveu: poproszę fotki opalonej Francessy Quote
oliva Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 paniMysza napisał(a):ależ ona piekna jest ta su! zgrabna, drobna i slicznie owłosiona. bardzo mi sie podoba:)Dziękuję :) paniMysza napisał(a):a co do opalenizny, to wystarczyło 5 minutek na dworze na golasa (nawet słońce jakos mocno nie swieciło, było za chmurami) i frania opalona jak po wakacjach w hiszpanii;) marcelowi tez wystarczało kilka minutek. faktycznie teraz ma te kropy bardzo wyraźne:)Jak będziesz miała jakieś fotki opalonej Panny Frani to pokaż koniecznie! Bardzo bym ją chciała obejrzeć w letnim wydaniu. paniMysza napisał(a):a na szkoleniu idzie nam całkiem fajnie. powoli chyba zaczynam to wszstko ogarniać:) frania dziś się znów nie wysikała, a to dla nas ogromny sukces, bo same zostały na 6 godzin:) mam nadzieję, ze jest to znak, że powoli sie przyzwyczaja do zostawania bez nas:)Mądrala z Frani. Ogarnie szkolenie, ogarnie i dom. 6 godzin to naprawdę dużo. Mądre stworzenia z tych grzyweczek :loveu: Quote
psyja Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 też czekam na opalone fotki Frani! super że Wam na szkoleniu fajnie idzie:):) a z Su bardzo fajna dziewczynka Quote
paniMysza Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 :):) filmiki sa juz opaloną frania, ale niestety słabej jakości. coś porobie i wrzucę:) w sumie ona juz oda dawna opalona, sama nie wiem jak to sie stało, bo tylko kilka razy chodziła na golasa, a i tak nie po słońcu:) zazdroszczę jej;) olivia, jak będziesz miała jakies fajne foty - wstawiaj!:) Quote
paniMysza Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Jaga. napisał(a):brawo Frania :) kruszynka kochana :loveu: juz więcej jej nie chwale, mimo, ze jestm mega zadowolona z suchego łózka, bo jak za duzo chwale, to zaraz mi wywija jakiś numer;) Quote
paniMysza Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 psyja napisał(a): super że Wam na szkoleniu fajnie idzie:):) tez sie cieszę i nie mogę sie juz doczekac agility, bo sprobujemu znow:) Quote
oliva Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 [quote name='paniMysza']juz więcej jej nie chwale, mimo, ze jestm mega zadowolona z suchego łózka, bo jak za duzo chwale, to zaraz mi wywija jakiś numer;) Miejmy nadzieje, że Frania weszła już na stałe na ścieżkę cnoty i porządku ;) Nie wiem, czy mam fajną fotkę, ale tak się wczoraj Su musiała na spacer ubrać, bo znowu zimno http://img163.imageshack.us/img163/7460/61227654.jpg Nie mogę doczekać się stałego ocieplenia, bo jednak golas najładniej wygląda na golasa :loveu: My się zastanawiamy, czy zacząć od posłuszeństwa czy od razu od agility, chyba pójdziemy na spotkanie agility i jesli nas nie wyrzucą, to pt będziemy robić później :) Su zna podstawowe komendy, wiec może się uda. Czy Panna Frania będzie na koniec kursu zdawać egzamin? Quote
Jaga. Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 paniMysza napisał(a):juz więcej jej nie chwale, mimo, ze jestm mega zadowolona z suchego łózka, bo jak za duzo chwale, to zaraz mi wywija jakiś numer;) hahaha skąd ja to znam ;) ale nauczy się prędzej czy później. ja w nią wierzę :) Quote
paniMysza Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 eeeeeeeeeeeeeeee, do kitu - zlała się dziś;) strona cnoty i porządku jeszcze daleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeko daleeeeeeeeeeko!:) su wyglada jak biedroneczka:) u nas ciepło jest i franek tylko rano i wieczorem zakłada cienki kombinezonik. frania nie bedzie zdawała agzaminu. w sumie nie jest nam potrzebny, a poza tym pewnie by nie zdała;) jeśli su nie będzie sie na zajęciach agility rozpraszała obeznościa innych psów, nie będzie im przeszkadzała, to na pewno was nie wyrzucą:) powodzenia!!!!! ale jak su jest taka grzeczna, ja bym na twoim miejscu kurs PT sobie odpuściła. Quote
Recommended Posts