Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no to ty tez ekspresowa:)
ja lole susze jak jest zimno, latem nie. a franie susze, chociaz nie ma co, bo uwielbia:) sama spokojnie nie moge wysuszyc głowy, bo ten szczur mi sie wdrapuje na nogi i dupke podstawia, zeby ja podmuchać suszarką:)

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hahaha jaka słodzizna! ja odkąd mam Johnego to uwielbiam kąpać Tesiksa ;) bo to szybciutko i już pies czysty, poza tym ona jest mała i nie ma długiego włosa więc to szybko idzie. a z Johnnym to jest cały rytuał, najpierw szampon, potem odżywka, potem super cream, potem odsychanie, potem suszenie, jedwab... chłopak ma lepiej zadbane włosy niż ja ;)

Posted

muszę się przeprowadzić! ;) ale już mam u koleżanki zaklepane mieszkanie na wystawkę i pomoc w groomingu bo ona jest groomerem więc obiecała Johnego wykąpać ;) pod bacznym moim nadzorem ;) więc na pewno w tym roku zawitamy do Wrocka, nie po tytuły ale dla przyjemnego spotkania towarzyskiego

Posted

[quote name='paniMysza']świetnie! bardzo sie cieszę:)[/QUOTE]

My planujemy pojechać w maju do Nowej Rudy (niedaleko Wrocławia) na wystawę klubową V grupy :)
Przy okazji odwiedzimy Wrocław, bo M. pochodzi z okolic Wrocławia i ma tam rodzinę :)

Posted

ja to troche inaczej nazywam, ale nie wypada pisac tak na forum;)

frania jest sliczna, dlatego musi miec sliczne ubranka:)

a zastanawiam się, czy na wiosne nie zapisać franciszki na szkolenie. odstrasza mnie tylko cena:|

Posted

hahaha no wiesz :)
to prawda, Frania jest śliczna, a ubranka jeszcze to podkreślają

a jeśli chodzi o szkolenia to ceny są masakryczne ;/ ja np chciałam zapisać jamnicę ale nie zapiszę bo wiem że z pewnych rzeczy by nie skorzystała (np z aportu) więc szkolę ją sama, ale np na Johnego to bym chętniej wydała kasę bo szybko łapie i jest bardzo pojętny więc sobie postanowiłam odkładać miesięcznie pare groszy i zapiszę go na wiosnę na pt
wogóle żeby coś z psem robić to trzeba mieć worek pieniędzy ;/ a potem zdziwienie że tak dużo psów jest niewychowanych i sfrustrowanych ;/

Posted

sprawdzałam ostatnio ceny w szkole, do której chodziłam z marcelem. 11 lat temu płaciłam 300 zł, teraz to 550:|

franie chce przede wszystkim nauczyć powciagliwości przy psach:) ona po prostu szaleje, jak widzi pieska. jak nie pozwole jej do niego podejść, to drze morde:) wstyd na cała okolice:) ludzie myslą, że jest agresywna. a ona chce tylko pieska zawołać:) a na szkoleniu byłoby duzo psów. musiałaby sie nauczyć, ze nie moze podchodzic, jak nie pozwalam, przychodzić na zawołanie, nawet jak bedzie sie bawić. no i przede wszystkim może prestałaby drzeć japę:)

Posted

to ja mam identyczny problem. ostatnio nawet ktoś przybiegł na pomoc bo myślał że to się psy gryzą. ale wstyd! :oops::diabloti:

ale koniecznie musze go zapisac

ps.sprawdzałam, u nas 550 zł ;/ plus dojazdy do warszawy ;/

Posted

a u ciebie ile takie szkolenie kosztuje?

u frani i tak jest juz o wiele lepiej z tym darciem. drze sie, jak jej nie puszczam do psa, który koło nas przechodzi. kiedys darła sie nawet do psów na drugim końcu łąki, do ludzi, do ptaków...:) więc i tak jestem z niej dumna:) a jak pozwole jej odrazu podejśc do psa, krzyków nie ma. ale wiadomo, nie z kazdym ta mrówka moze sie wachać. do agresowrów nie pozwalam podchodzić. i wtedy jest ryk:)

Posted

u mnie to jest tak że jak przestaje się drzeć to w nagrodę może podejść do psa. ale to różnie z tym bywa, zwłaszcza że on się drze do każdego psa - nieważne że ten chce go zjeść ;)
do ludzi też się tak darł ale na szczęście przestał - ale wystarczy że ktoś do niego zaciumka to już leci cały szczęśliwy i rozdaje buziaki

550 zł

Posted

[quote name='paniMysza']franie chce przede wszystkim nauczyć powciagliwości przy psach:) ona po prostu szaleje, jak widzi pieska. jak nie pozwole jej do niego podejść, to drze morde:) wstyd na cała okolice:) ludzie myslą, że jest agresywna. a ona chce tylko pieska zawołać:) a na szkoleniu byłoby duzo psów. musiałaby sie nauczyć, ze nie moze podchodzic, jak nie pozwalam, przychodzić na zawołanie, nawet jak bedzie sie bawić. no i przede wszystkim może prestałaby drzeć japę:)

Laila ma to samo! Masakra po prostu. A teraz jest dodatkowo zazdrosna o Honey'a :roll:

http://img198.imageshack.us/img198/6753/fotkaresize.jpg
ale pipkę panna wywaliła :eviltong: