Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

słodziak :loveu:
a co do łapek no cóż nie można mieć wszystkiego ;)

skoro Lola jest takim łobuzem to nie dziwię się już dlaczego Frania ma włosy na ogonie podciętę ;)

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaga. napisał(a):
słodziak :loveu:
a co do łapek no cóż nie można mieć wszystkiego ;)

ale przymajmniej po spacerze łatwo było je doczyścić:)

lola łobuz, a frania jeszcze większy!:)
jest teraz intensywnie szkolona, bo zawsze jak zostaje sama w domu to mi leje na łóżko! :/

Posted

no właśnie nie bardzo bym chciała ja zamykać.
naogladałam sie cesara, a pare lat temu czytałam "zapomniany język psów" i teraz przejmuje kontrolę:) nawet nawet mi sie juz udaje:)

Posted

paniMysza napisał(a):
:)
no musze chyba nad tym pomyśleć. ale one tak szaleja na łóżku jak nas nie ma, ze nie wiem, czy ta folia by tam przetrwała:)

To musi być folia w rozmiarze maxi ;)
U mojej mamy się sprawdziło, gdy swego czasu Zuza lała na łóżko. Z czasem się oduczyła, a nie było strat w pościeli... tylko narzuta często prana była.

Posted

paniMysza napisał(a):
a jak udało się zuzke oduczyć?

Drastycznie, może wręcz nie humanitarne :evil_lol:
Mama posypała któregoś razu narzutę pieprzem i Zuza się nawciągała... później kilka razy powtórzyła ten numer i Zuza przestała lać na łóżko, wręcz wchodzić na nie przestała :eviltong:

Posted

wędrujac po róznych watkach (szczególnie psich bid) na dogomanii, dochodze do wniosku, że wiele z dogomaniaczek to straszne osoby. wysmiewają człowieka, szydzą, sa agresywne. normalnie czasami sie odechciewa tu wchodzić.
zerknijcie tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/194214-Zunia-Liza-prosi-o-wizyte-przed-adopcyjna-w-Radlinie-k.Wodzisławia-sL-)/page33 (pod koniec stronki)
niejaka zerduszko mnie wyśmiała. nawet mnie nie zna:|
spotykacie sie tu z czyms takim?

Posted

paniMysza napisał(a):
wędrujac po róznych watkach (szczególnie psich bid) na dogomanii, dochodze do wniosku, że wiele z dogomaniaczek to straszne osoby. wysmiewają człowieka, szydzą, sa agresywne. normalnie czasami sie odechciewa tu wchodzić.
zerknijcie tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/194214-Zunia-Liza-prosi-o-wizyte-przed-adopcyjna-w-Radlinie-k.Wodzisławia-sL-)/page33 (pod koniec stronki)
niejaka zerduszko mnie wyśmiała. nawet mnie nie zna:|
spotykacie sie tu z czyms takim?

Niektórzy myślą, że wszystkie rozumy świata pozjadali. Nie zwracaj uwagi ;)

Posted

ech ja się z tym spotykam nieustannie, dlatego zaglądam tylko na galerię a reszty nie czytam, nie ma sensu. nie raz proponowalam też pomoc dla psa, np ktoś mi znajomy szukał i chciał psa, ale nie bo cośtam a potem krzyk lament bo nie ma pieniędzy na utrzymanie psa, teraz nawet nie proponuję pomocy. niech siedzą i się kiszą we własnym sosie ci wszyscy mądrale - oczywiście są tu osoby z sercem i nie o nich mówię.
ale czasem ktoś byle znajdę nagle wynosi pod takie niebiosa że to aż śmieszne, nawet hodowcy z super hodowli aż tak nie dziwaczą jak wydają szczeniaki.
i nie mam nic do psów nierasowych ani znajdek ale ktoś ma psa dwa dni z dzisiejszym, w dodatku ma go z przypadku, a robi z siebie cud-bóstwo.
i dlatego teraz jak będę szukać dla siebie psa to na pewno nie przez dogo.
PaniMysza nie ma sensu się przejmować...

z tym pieprzem to niezła myśl :diabloti:

u mnie to folia natychmiast by została rozerwana przez jamnicę :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

Jaga. napisał(a):
z tym pieprzem to niezła myśl :diabloti:
u mnie to folia natychmiast by została rozerwana przez jamnicę :diabloti::diabloti::diabloti:

Ale folia jest pod narzutą!
A z tym pieprzem to w sumie skuteczna metoda, ale obrońcy zwierząt mogliby dopaść i zabić za to :lol:

Posted

a ja mam zbyt duza wyobraźnie i juz widze jak frania wciaga ten pieprz do nosa, wciera w oczy, potem jeszcze do tego to samo robi lola i ladujemy na ostrym psim dyzurze :)

jaga, musze sie z toba zgodzić. niedawno byłam na watku jakiejs bidy. znalazła sie chetna do przygarniecia jej, ale niesty pani z domu tymczasowego nie wydała suni, bo dziewczyna miała dzieci i jeszcze jednego psa. nie wiem, gdzie tu problem, ale twoje słowa sie potwierdzają:)
gdzie sens i logika pytam!?:)

Posted

AAAAA POD NARZUTĄ! no na to nie wpadłam :D

e tam obrońcy zwierząt, ja ich nie lubię ;p jakby Cię pogryzł agresywny pies i oszpecił to by Ci jeszcze powiedzieli że to Twoja wina i zażądali wypłacenia odszkodowania pieskowi bo go zdenerwowałaś ;p

Posted

Dziękuje za zaproszenie.Widzę że grzywki uwielbiają sikać gdzie nie wolno,moim też się kiedyś zdarzało ale zaczęłam zamykać sypialnie przed wyjściem teraz już może byc otwarta i nie interesuje ich już brudzenie łóżka no i nie zwracać na pieski uwagi kiedy nabrudzą bo oto właśnie im chodzi nawet jeśli jest to karcenie to zawsze jakieś zainteresowanie pieskiem,u mnie pomogło

Posted

paniMysza napisał(a):
prawda jest taka, ze ci zwariowani obrońcy praw zwierzat robia robia taka antyreklamę prawdziwym miłosnikom, że potem większość ludzi uważa takowych za świrów.

niestety masz rację... smutne to i to bardzo...

paniMysza napisał(a):

jaga, musze sie z toba zgodzić. niedawno byłam na watku jakiejs bidy. znalazła sie chetna do przygarniecia jej, ale niesty pani z domu tymczasowego nie wydała suni, bo dziewczyna miała dzieci i jeszcze jednego psa. nie wiem, gdzie tu problem, ale twoje słowa sie potwierdzają:smile:
gdzie sens i logika pytam!?:smile:

nie ma tu ani sensu ani logiki.... i nie będzie. ja to widzę tak że tacy ludzie tak bardzo chcą być ważni że za cenę męczenia psa i siebie tegoż psa nie oddadzą bo to im dodaje splendoru wg nich samych...
ja ostatnio byłam na wątku - dramatyczny apel, pies szuka domu, wczoraj znaleziony, nie może zostać u znalazcy. labek. akurat moja rodzina szuka labka. piszę że mam chętnego na labka, już jednego wzięli i chcą drugiego, tamten ma jak pączek w maśle.
odpowiedź - nie bo domek musi być w Łodzi.

ręce opadają. to po co ludziom zawraca tyłki takimi apelami? z tego co wiem labków jest zatrzęsienie, nie jest to jakaś rzadka rasa, żeby zaraz po tego psa się ustawiały kolejki.

nie ma to żadnego sensu...

Posted

Jaga. napisał(a):
ja ostatnio byłam na wątku - dramatyczny apel, pies szuka domu, wczoraj znaleziony, nie może zostać u znalazcy. labek. akurat moja rodzina szuka labka. piszę że mam chętnego na labka, już jednego wzięli i chcą drugiego, tamten ma jak pączek w maśle.
odpowiedź - nie bo domek musi być w Łodzi.

ręce opadają. to po co ludziom zawraca tyłki takimi apelami? z tego co wiem labków jest zatrzęsienie, nie jest to jakaś rzadka rasa, żeby zaraz po tego psa się ustawiały kolejki.

nie ma to żadnego sensu...

to już chore:|

Posted

Samira napisał(a):
Dziękuje za zaproszenie.Widzę że grzywki uwielbiają sikać gdzie nie wolno,moim też się kiedyś zdarzało ale zaczęłam zamykać sypialnie przed wyjściem teraz już może byc otwarta i nie interesuje ich już brudzenie łóżka no i nie zwracać na pieski uwagi kiedy nabrudzą bo oto właśnie im chodzi nawet jeśli jest to karcenie to zawsze jakieś zainteresowanie pieskiem,u mnie pomogło

właśnie tez słyszałam, żeby ne zwracac uwagi, nie karcic, bo psy tak chca zwrócić na siebie uwagę.
a do sypialni nie mam niestety drzwi, bo na pewno bym zamknęła :(

no nic, nie ma tragedii. ucze sie cierpliwości przy tych psach:)

Posted

a ja jestem dumna z frani. wczoraj i dziś byliśmy cała czwórka na długim spacerze w lesie i nad rzeką, bo pogoda we wro był piekna. franek biegała spuszczona i po raz pierwszy przybiegała na nasze zawołanie:) i nie miałam smakołyków:) moja mała mądrala!:) nie uciekała mi tez do psów, raz tylko pobiegła do pana kontemplujacego rzeke i go oszczekała i zatańczyła mu piruety, ale jak ja zawołałam, to przybiegła jak szalona:)