Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jakie mapety :)

Tessi miała fazę robienia mi na łóżko jak jej się bardzo chciało a wiedziała że nie może zrobić na podłogę
na szczęście szybko jej minęło - z dwojga złego wolę już na podłodze niż na łóżku

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hhahah :grin: ale świetnie reaguje na tv!! Moje psy olewkę sobie robią, chyba, że psy w tv szczekają ;)
A - i jak ładnie Twoje panny śpią :) a salonik ślicznie urządzony. Meeega różowy fotel... i miś... i Frania ubrana pod kolor fotela :loveu:

Posted

paniMysza napisał(a):
dziekuję za salonik:) a fotel jest czerwony, nie rózowy, a dokładnie karminowy:)

Na filmie wygląda na różowy, także przepraszam za pomyłkę ;) ale może mam problem z odróżnianiem kolorów :diabloti: wszystko możliwe ;)

Posted

od ostatniej kupy na łózku zaczęlismy ostro nad frania pracować:) nie moze np. wchodzic sama na nasze łózko, tylko gdy ja zawołamy. oczywiście próbuje ciągle, a podczas tych jej prób nauczyła się komendy "zejdź":) nie pozwalamy jej tez wpychac sie miedzy nas, czy miedzy nas a lolę. wczesniej robiła to cały czas, a do tego straszyła zębami:) wygladała przeuroczo - rozumiecie, ze cięzko było mi ja wtedy korygować:) ale kup już sobie więcej nie zyczę, więc zacisnęliśmy zęby i na każdym kroku ja "poprawiamy".
od tamtej kupy, odpukać, nie było narobione ani raz.
a dziś na spacerze byłam z niej taka dumna! zajmowała sie tylko nami i swoja zabaweczką, mimo, ze kilka metrów dalej stały trzy psy! nie podeszła do nich!:) moja kochana mądrala!:) jeśli po prześwietleniu jej nózki lekarze pozwolą nam na trenigi, zapisujemy sie na agility. myślę, ze jesteśmy juz prawie gotowe:)

Posted

paniMysza napisał(a):
od ostatniej kupy na łózku zaczęlismy ostro nad frania pracować:) nie moze np. wchodzic sama na nasze łózko, tylko gdy ja zawołamy. oczywiście próbuje ciągle, a podczas tych jej prób nauczyła się komendy "zejdź":) nie pozwalamy jej tez wpychac sie miedzy nas, czy miedzy nas a lolę. wczesniej robiła to cały czas, a do tego straszyła zębami:) wygladała przeuroczo - rozumiecie, ze cięzko było mi ja wtedy korygować:) ale kup już sobie więcej nie zyczę, więc zacisnęliśmy zęby i na każdym kroku ja "poprawiamy".
od tamtej kupy, odpukać, nie było narobione ani raz.
a dziś na spacerze byłam z niej taka dumna! zajmowała sie tylko nami i swoja zabaweczką, mimo, ze kilka metrów dalej stały trzy psy! nie podeszła do nich!:) moja kochana mądrala!:) jeśli po prześwietleniu jej nózki lekarze pozwolą nam na trenigi, zapisujemy sie na agility. myślę, ze jesteśmy juz prawie gotowe:)

Super, że trening daje rezultaty :) w końcu Frania to prawie grzywka ;) a grzywki meeega szybko się uczą :) tylko pogratulować pierwszych sukcesów! I życzę dalszych ;)

Posted

zuch Frania :) no i dobrze robicie, na pewno jej nie zaszkodzi odrobina dyscypliny, ja to samo miałam z Johnnym też w pewnym momencie tak się rozbrykał że ciężko było z nim wytrzymać.
teraz po torturach dyscypliny jest całkiem fajnym grzywkiem :)
oby Frani się już odwidziało robienie kupek na łóżko. i oby z nóżką było wszystko dobrze, na pewno agility jej sprawi przyjemność.

Posted

w to nie wątpię ;) ja też czasem się bardziej męczę niż mój "syneczek" jak mam mu dyscyplinę zapewnić, no bo przecież jest taaaaki słodki... ale niestety coś za coś. albo dyscyplina i grzeczny pies albo brak dyscypliny i pies rozpaskudzony.

jednak z tego co widzę psy sobie cenią dyscyplinę. jakoś chyba im łatwiej żyć w świecie gdzie wiadomo co wolno a co nie i gdzie są jakieś ograniczenia.

Posted

to na pewno. sa psiaki, które generalnie są grzeczne, ale mi sie takie traił w zyciu tylko jeden:P i nie jest to na pewno frania!;)

grzywacze generalnie są zbyt urocze:) i chyba wszystkie, ktore znam potrzebuja dyscypliny, inaczej wchodzą (dosłownie i w przenoścni) na głowę.

ale po tym wczorajszym spacerze jestem pełna optymizmu:) mam nadzieje, ze teraz franka mi czegos dla równowagi nie wywinie:)