Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaga. napisał(a):
to fajowo :smile:

Jagus Twój banerek mi sie bardzo podoba na moim profilu masz fotki takie jesienne portreciki chłopaków to wybieraj mam tez nazwe swojej hodowli wprawdzie nie mam nic ze swoim przydomkiem ale możesz nazwe wpisac Insolite Familier

Posted

bardzo was wszystkich zapraszam na wątek spiaka, którego znalazłam na moim osiedlu ( w sumie to franmia go znalazła:)). obecnie przebywa w schronisku w ewrocławiu. ma chora skórke. jest juz leczony. jest przeuroczy. gdyby nie to, ze nie moge mieć wiecej psiaków, na pewno bym go wzięła. rzadko można spotkac psiaka o tak cudownym charakterze.

oto on:

[video=youtube;hzaJlJ5W2P4]http://www.youtube.com/watch?v=hzaJlJ5W2P4[/video]

a to jego wątek:

http://www.dogomania.pl/threads/205298-przesympatyczny-młody-piesek-ze-schroniska-pilnie-szuka-DT-albo-DS.-PROSZĘ-O-POMOC!

porozsyłajcie proszę info o nim (na fb, naszej klasie, wstawicie na wasze wątki). z góry bardzo dziękuję!:)

Posted

[quote name='paniMysza']bardzo was wszystkich zapraszam na wątek spiaka, którego znalazłam na moim osiedlu ( w sumie to franmia go znalazła:)). obecnie przebywa w schronisku w ewrocławiu. ma chora skórke. jest juz leczony. jest przeuroczy. gdyby nie to, ze nie moge mieć wiecej psiaków, na pewno bym go wzięła. rzadko można spotkac psiaka o tak cudownym charakterze.

oto on:

[video=youtube;hzaJlJ5W2P4]http://www.youtube.com/watch?v=hzaJlJ5W2P4[/video]

a to jego wątek:

http://www.dogomania.pl/threads/205298-przesympatyczny-młody-piesek-ze-schroniska-pilnie-szuka-DT-albo-DS.-PROSZĘ-O-POMOC!

porozsyłajcie proszę info o nim (na fb, naszej klasie, wstawicie na wasze wątki). z góry bardzo dziękuję!:)

A on ma jakis numerek to nie jest jakis ślad po byłych właścicielach , czy to numerek ze schroniska, faktycznie jest przeuroczy i taki ufny

Posted

to jest nr ze schroniska. psiesek błąkał się kilka dni po moim osiedlu. nie miał obroży. zrobiłam mu plakacik-ogłoszenie i rozwiesze w okolicy, ale nie sądzę, zeby go ktoś szukał:(

Posted

paniMysza-ja nie umiem rudego przystojniaka wstawić do mojego wątku-mogę prosić o pomoc?Wstawię na nk(to chyba umiem).
Wpadłam odwiedzić Franię i Lolę-piękne panny,piekne:)
Pozdrawiamy:)

Posted

PaniMyszo, zarejestrowałam się na DM specjalnie, żeby móc napisać, jak się cieszę, że Frania trafiła do Ciebie.
Przeczytałam cały wątek i nie mogę zrozumieć, jak można pozbyć się takiego skarbu.
Frania jest cudna i słodka, będę Was dalej podczytywać.
Pozdrawiam :)

Posted

oliva napisał(a):
PaniMyszo, zarejestrowałam się na DM specjalnie, żeby móc napisać, jak się cieszę, że Frania trafiła do Ciebie.
Przeczytałam cały wątek i nie mogę zrozumieć, jak można pozbyć się takiego skarbu.
Frania jest cudna i słodka, będę Was dalej podczytywać.
Pozdrawiam :)

dziekuję:) też sie zastanawiam, jak było można:| prawdopodobny powód pozbycia się - sika w domu (na łóżko) jak sie ją na dłużej zostawi, no ale się nauczy (mam nadzieję). kupiłam wczoraj ceratę i dziś po pracy tylko ściereczką starłam:)
frania jest mega wesoła, zwariowana, trudna do okiełznania, ale mega urocza! uwielbiam ją, mimo tego, ze wczoraj po pracy dwie godziny sprzątałam zasikane i okupkane łóżko (zaznaczam, że moje);)

Posted

[quote name='paniMysza']dziekuję:) też sie zastanawiam, jak było można:| prawdopodobny powód pozbycia się - sika w domu (na łóżko) jak sie ją na dłużej zostawi, no ale się nauczy (mam nadzieję). kupiłam wczoraj ceratę i dziś po pracy tylko ściereczką starłam:)
frania jest mega wesoła, zwariowana, trudna do okiełznania, ale mega urocza! uwielbiam ją, mimo tego, ze wczoraj po pracy dwie godziny sprzątałam zasikane i okupkane łóżko (zaznaczam, że moje);)Tak, czytałam, że ma problemy z czystością, ale to nie usprawiedliwia sposobu, w jaki się jej pozbyto.
A z charakterku: typowa grzywcia :)
[quote name='paniMysza']oliva, zapraszam tez tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/205298-przesympatyczny-młody-piesek-ze-schroniska-pilnie-szuka-DT-albo-DS.-PROSZĘ-O-POMOC

tydzień temu znalazłam tego bidoka. teraz jest w schronisku i obiecałam mu, ze znajde dla niego człowieka;)Ja już swojego pieska mam, a jeden, a własciwie jedna, w zupełności mi wystarczy ;)
Ale skoro obiecałas maluchowi dom, to na pewno go znajdziesz, życzę z całego serca powodzenia psiakowi.

Posted

Wszystkim znajomym wcisnęłam ile mogłam, ciężko o dobre domy :(

Tak, mam grzyweczkę, idealnie grzeczną, przekochaną, niezwykle bystrą dziewuszkę.
Frania mnie tak zauroczyła bo na niektórych zdjeciach ma takie samo spojrzenie :loveu:

Posted

paniMysza napisał(a):
o:) to wiesz, jaka to świetna rasa:) frania jest moim drugim grzywaczem. wcześniej był pan marcel:)

Wiem, wszystko czytałam.
O Marcelu-Wojskim też :)

Posted

Tak, mam golaskę. Ma na imię Sushi.
Sporo czytałam o kłopotach, jakie właściciele mają z grzywkami, ale moja mała to ideał pieska, nie miałam z nią żadnych kłopotów, nawet najmniejszych.
Za 3 dni kończy 10 miesięcy.
Dla mnie jest najśliczniejsza na świecie :)

Jak czytałam historię Frani wyobraziłam sobie moją małą, porzuconą, cierpiącą, przerażoną :shake:

Różnica między wyglądem Frani na pierwszych zdjęciach a teraz jest kolosalna.
I bardzo mi się podoba jej awangardowa fryzura :mdrmed: chociaż mi by było żal grzywę obciachać, ale Frani dodaje to pieprzu, wygląda na łobuzicę.
Pan Marcel miał wspaniałą grzywę jak na true hairlesa i piękny ogon, cały piękny był.

Posted

jaka śliczna!:) i taka romantyczna na tych fotach! bardzo piekna ma grzywke.
to młoda z niej dziewczynka. ja franie wzięłam do siebie jak miała 9 miesięcy, pewnie stąd problemy, które stwarza. ona jest mega łobuziara, ale tez bardzo wrazliwym pieskiem. cały czas była z kims w domu, teraz mój chłopak zmienił pracę na wychodzącą (jak normalny człowiek;)) i dziewczynki zostają same na około 5-6 godzin. frania nie moze tego przeboleć i tak nam to pokazuje;)
ale ja sie jej nie dziwię, tyle domów w tak krótkim czasie - hodowla, ludzie, którzy ja wywalili, schroniko, dom tymczasowy i teraz my. to trochę duzo dla tak małego pieseczka.
no ale zazdroszczę bezproblemowej dziewczynki:)
no a pan marcel - mój najukochańszy, strasznie tęsknie. 17 kwietnia mija rok:(

Posted

Frania bardzo dużo przeszła. Moze jak jej się w główce poukłada, zrozumie, że już nikt jej nie zostawi, to i problemy zaczną odchodzić. Na to potrzeba czasu.
Su zostaje sama, a właściciwe z kotami, na 5-6 godzin, raz w tygodniu na 8 i problemów brak.
Wzięłam ją dośc późno, bo jak miała 6 miesiecy, ale w hodowli dostała wiele serca i uwagi, jest doskonale zsocjalizowana, przekochana do ludzi i widać, że się nią zajmowano i kochano.
Trudno porównać wypieszczoną sunie do takiej, co ma takie doświadczenia, jednak psiakowi bez takich doświadczeń łatwiej.
Miło mi, że Su Ci się podoba :) osobiście ją uwielbiam.

Wierzę, ze Ci Pana Marcela strasznie brakuje, ja zawsze miałam duże psy, grzywcia to mój pierwszy maluch, i nie sądziłam, że one są aż tak cudne z charakteru.

Posted

wierze, ze i frania będzie zostawała bez problemu, bo pracowac trzeba:)

a skąd jesteście? ja cały czas mam nadzieję kiedys poznac franię z jakims grzywkiem, ale coś nie jest nam to dane we wrocławiu, mimo, że na pewno jest ich tu sporo.
marcel miał kiedys kolege pp, jak razem szaleli - inne psy uciekały od tych wariatów;)

Posted

paniMysza napisał(a):
wierze, ze i frania będzie zostawała bez problemu, bo pracowac trzeba:)

na pewno :) Johnny wył strasznie jak zostawał sam (w sensie sam bez jamnicy) i to cały czas dopóki ktoś nie przyszedł, a teraz zostaje sam bez problemów i nawet nie piśnie. fakt że dużo czasu minęło ale postępy jakie są :)

paniMysza napisał(a):

marcel miał kiedys kolege pp, jak razem szaleli - inne psy uciekały od tych wariatów;)

nie dziwię się :D