gabi2 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Bary bardzo pilnie poszukuje nowego miejsca pracy, gdyż chlewnia której pilnował uległa likwidacji. Bary trafił tam jako roczny pies i przez 5 lat spisywał się na medal. Po likwidacji obiektu, nie ma gdzie zabrać psa, a pobliskie schronisko odmówiło przyjęcia czworonoga. BARY MA MAŁO CZASU NA ZNALEZIENIE NOWEGO MIEJSCA. JEŚLI KTOŚ SZUKA PSA DO PILNOWANIA TO WŁAŚNIE GO ZNALAZŁ!!!!! Bary jest pięknym 6-latkiem. Niestety ma krzywą przednią łapę. Właściciel mówi że jest to pozostałość po złamaniu ( żle zrośnięta kość). Pies nigdy nie miał kontaktu z dziećmi , z psami ani z kotami. Całe swoje życie spędził w kojcu. Załatwia swoje potrzeby w kojcu, w jednym miejscu, więc nie możemy polecać go do innych warunków. Właściciel twierdzi że Bary jest w stanie zaakceptować nowego pana, potrzeba tylko troszkę czasu. Jak wskazuje opis, Bary wesołego życia nie miał. Czy jego koniec będzie jeszcze gorszy? Mam nadzieję, że nie. W nowym domu, przy większym kontakcie z człowiekiem Bary ma szansę okazać się całkiem fajnym psem. Spędzając czas ze świniami, raczej nie miał szans nabyć ogłady. Wiadomo, że psem domowym nie będzie, ale podwórkowym może okazać się całkiem niezłym. Uploaded with ImageShack.us Kontakt w sprawie Barego. gabi@rott.pl tel. 506657995 Quote
MonikaPila Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Możesz poprosić na stronie Fundacji Rottka o zamieszczenie go do psów do adopcji. Tam może mieć większe szanse. www.rottka.pl Quote
gabi2 Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 Bary jest na stronie www.rott.pl , oraz na adopcji starszych psów. na sos rottweiler i na wielu innych :) dlatego postanowiłam i tu spróbować :) Quote
daśka Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 kocham rotki,sama mam jednego,wiec podrzucę i popytam...szkoda,że właściciel wiedział o złamanej łapie i nic nie zrobił,no chyba,że psiak w takim stanie trafił już do niego:-( Swoją drogą...dlaczego ludzie traktują rotki,jak psy,które "lubią kojce i dobrze sie w nich czują":-( Quote
gabi2 Posted June 26, 2010 Author Posted June 26, 2010 daśka z góry ślicznie dziękuję. Ten psiak strasznie mi leży na sercu Quote
gabi2 Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 1 Lipca przeprowadzamy wizytę przed adopcyjną , oby domek się nadał. :) Quote
daśka Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 ojjj trzymam kciuki bardzo,bardzo,bardzo mocno i czekam niecierpliwie na relację z wizyty:-) Quote
gabi2 Posted July 4, 2010 Author Posted July 4, 2010 Domek super :) dogrywamy sprawę z przewiezieniem Barego :D Quote
gabi2 Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 Bary od wczoraj w nowym domku :) to znaczy koło Malborka :) Podobno psiak to wielki przytulak , strasznie potrzebuje miłości i bliskości człowieka. Jego nowy pan zakochał sie w nim od pierwszego spojrzenia :) Quote
daśka Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 ufffff oby to już był ostatni domek Barego,aż nie chce się wierzyć,że psiaki po tym co przeszły wciąż potrafią kochać człowieka:-) Bedą jakieś fotki Barego z nowego domku? Quote
gabi2 Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 Jak tylko otrzymam najnowsze foteczki z nowego domku , to obiecuję że od razu tu wstawię. Nowi państwo mają kłopot z dostępem do neta , ale to chwilowe. Quote
daśka Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 ojjjj emocje sięgają zenitu,niech chłopczyka pieknego zdjęcia pocztą wyślą:-) tak bardzo chcę zobaczyć misiaka Barego:-) Quote
daśka Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 no i gdzie te foteczki......dziwne,że właściciel Barego nie wysyła zdjęć,a wizyta poadopcyjna była? nie boisz się,że psiakowi może dziać się krzywda!!!!!!? Quote
gabi2 Posted July 24, 2010 Author Posted July 24, 2010 U Barego wszystko w porządku. Pan ma problemy z sercem i stąd ta cisza na forum. Ale jesteśmy w stałym kontakcie.Jak tylko zdrowie pana się unormuje , bedą i fotki. Quote
gabi2 Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Daska , specjalnie dla Ciebie foteczki Barego ( z wczorajszej wizyty ) :) Baruś ma się świetnie. Jego nowi własciciele to ludzie o wieeeelkich sercach !!! Oprócz Barego mają też wiele innych zwierzaków którym dali dom :) [/URL [URL=http://img714.imageshack.us/i/p8290982.jpg/] Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
gabi2 Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 A tak Baruś witał się z nami :) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
gabi2 Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 A to koleżanki Barego :) Krówka Mania - która chodzi za swoją panią jak pies :) Uploaded with ImageShack.us Oraz kózki - Mela , Ruda ...było ich 7 i nie zapamiętałam wszystkich imion :( Uploaded with ImageShack.us Nasz wolontariusz był wprost rozrywany przez dziewczynki :) Są tam jeszcze kotki , kurki , gąski i sunia hasky o pieknym imieniu Tajga. Tajga niestety nie przepada za Barym i gdy rottek jest na posesji to Tajga jest w domku. A razem biegają tylko wtedy gdy Bary jest w kojcu ( 20m. na 20 m.) lub gdy państwo mają ich na oku :) Bary jest naprawdę szczęśliwym psem. Mimo swego kalectwa , świetnie sobie radzi. Zrobimy rentgen tej przedniej łapki i skonsultujemy się z ortopedą . Może da się coś jeszcze z tym zrobić. Quote
daśka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Niesamowite cudowne fantastyczne idealne fenomenalne i ohy ehy zdjęcia:-) Jakie to szczęście,że Bary jest u tak cudownych ludzi!!!!!!!! Aż im zazdroszczę takiego zwierzyńca,ja też chcę kózki i krówkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cudowne wieści!!!!!!!!!!!!! Uwielbiam zaczynać dzień oglądając szczęśliwe zwierzaki,taki widok to miód na moje serducho:-) Quote
gabi2 Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 daśka a wiesz jak ja się cieszę :) Bary cały czas leżał mi na serduchu , choć nigdy przedtem nie widziałam go na żywo .Byłam stale z Państwem w kontakcie telefonicznym ale dobrze wiem że przez telefon można mówić wszystko , a rzeczywistość jest czasami inna :( Problemem do złożenia wizyty po adopcyjnej była odległośc. Państwo mieszkają za Malborkiem a dokładnie w Starym Dzierzgoniu. Ja jestem z Gdyni , i na dodatek nie mam samochodu. Ale w końcu się udało !!!! i teraz jestem spokojna :) Quote
daśka Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 ZAPRASZAM NA BAZAREK DLA AGDANKA I SARY http://www.dogomania.pl/threads/192532-*Skarbiec-ze-srebrem-*-dla-Sary-i-Agdana-do-24-wrze%C5%9Bnia- Quote
Recommended Posts