Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Daisy jest świetna :loveu: Też próbowałam nauczyć mojego potworka takiego stania, ale psica skrzętnie omija wszelkie przeszkody za sobą. Cóż, może z poduszką pójdzie lepiej?

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pewnie któraś 'borderowa' koleżanka Cię zainspirowała :lol:
W każdym razie super się Dejzinka gramoli tyłkiem na kanapę :lol:

A mój pies jeszcze nie wie, że ma zadek. Chociaż cofać umie, to już coś :cool3:

Aha i podpisuję się pod pytaniem Gassiry ;)

Posted

Kolezanka rzeczywiscie borderowa :lol:
Co do pytania to nie znam odpowiedzi :eviltong:
Dzisiaj bylismy na teeningu agility

Sluchajcie co zrobic z zwiazku z tymi wybuchami [chodzimi o petardy itp.] ? Daisy sie strasznie boi.. moze macie jakis pomysl? Wiem, ze nie mozna "pocieszac" psa ... ale co oprocz tego? Jak wy robicie?

Posted

Julix napisał(a):

Sluchajcie co zrobic z zwiazku z tymi wybuchami [chodzimi o petardy itp.] ? Daisy sie strasznie boi.. moze macie jakis pomysl? Wiem, ze nie mozna "pocieszac" psa ... ale co oprocz tego? Jak wy robicie?

Dobry wieczór :)
Chodzi Ci o sam wieczór sylwestrowy, czy obecne spacery? Przede wszystkim na spacerach lepiej nie spuszczać psa ze smyczy. Nie wiadomo jak zareaguje, gdy usłyszy huk. Gizmo zawsze wraca do domu, ale lepiej zapobiegać...

W samego Sylwestra dostaje ziołowy lek uspakajający (choć zastanawiam się, czy w ogóle działa...). Tak jak wspominałaś, psa traktujemy normalnie, jakby nic się nie działo. Nie wolno się użalać. Pies o północy jest przerażony, dyszy, trzęsie się, siedzi w wannie... Zawsze mój tata mu towarzyszy w łazience, siedzi koło niego, ale też się nie lituje. To po prostu trzeba przetrzymać. Nie ma innej rady na strach :(

Posted

Dzieki eria ;)

Mi bardziej wlasnie chodzi o samego Sylwestra bo teraz nie jest najgorzej. Dwa dni temu to cala dyszala, trzesla sie, chciala na rece itp. Ale dzisiaj to sobie lezala obok mnie i mimo hukow tylko raz sie zatrzesla [bo czulam] i potem bylo ok. Ona jest spokoniejsza jak jest obok kogos ;) Na spacerach to nawet kilka razy podczas wybuchu byla spuszczona i na poczatku przyspiesza a potem normalnie, ale teraz to raczej jest na smyczy. Dzieki pinczerka bo mi wlasnie chodzilo o to czy podac psu srodek uspokajajacy.

Posted

Może DAP? Te psie feromony. Ale z tego co wiem, trzeba ją włączać wcześniej. Zapytaj weta o jakieś tabletki ale z mojego doswiadczenia akurat niezbyt skutkują. Pies mojej babci panicznie boi się wystrzałów, raz dostał tabletki i nie poskutkowało w ogóle :roll: Ale zawsze warto spróbować.
Mozesz jej przesunąc posłanie w miejsce gdzie sama ucieka kiedy jest przestraszona i szuka schronienia. Jak ma klatkę/transporter to też warto wystawić, psy się tam czują bezpieczniej - oczywiscie przyzwyczajone.
No i nie pocieszać. Możesz mówić do niej zwyczajnym, odpręzonym głosem. No i wymęczyć wcześniej długim spacerem/zabawą !
Jakie szczęscie , ze Blejz się nie boi wystrzałów wcale a wcale! Wręcz przeciwnie, jest zdegustowany, że przerywają mu drzemkę i chce je upolować :evil_lol:

P.S Zdjęcie z tunelem oczywiście super ;)
Czy te nogi za tunelem to Ty, niemogąca nadążyć ? :evil_lol:
Ale trafiliście z treningiem na fajową pogodę :loveu: My jutro z rańca jedziemy, obawiam się, ze nie będzie tak różowo...

Posted

Hej, moja sucza panicznie boi się wystrzałów, spacerki ostatnio są krótkie - cały czas puszczają te petardy. Ale w domu częściej się bawimy, np. w przeciąganie, ćwiczymy nowe sztuczki. Co do sylwestra: zostań z Daisy w pokoju, w którym nie ma okien [ponoć powinno pomóc], np. łazience. Mów do niej spokojnym, wyluzowanym tonem, aby ona nie czuła, ze Ty się martwisz. Ja osobiście mam zamiar tak zrobić, ciekawe czy coś z tego wyjdzie. Na sylwestra się nigdzie w tym roku nie wybieram więc spokojnie się Dianką zajmę ;)

Foto z aglity świetne :loveu:

Posted

Tak, jakos przetrzymalysmy. Dzieki za wszystkie rady:multi: Nie skorzystalysmy z zandego "uspokajacza". O samej polnocy bylo najgorzej. Jakies pol godziny szalenstwa a potem juz ok. Dzisiaj powtorka z rozrywki bo w parku [1 min. ode mnie] sa dzisiaj pokazy sztucznych ogni. :shake:
Dzieki rowniez za zyczonka :) Mam nadzieje, ze ten rok bedzie jeszcze szczesliwszy niz 2007 ;) i tego tez Wam zycze.

BlckSheWolf witamy :multi:

Sylwestrowe fotki:

Siostra po imprezie :P