Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Spij dobrze Dosieńko:-(
Ile setek takich Dosi umiera po cichu w schroniskach, gdzie przeżyły całe życie:-(
Nie zaznając miłości, głaskania ciepłej kochanej ręki, pachnącego własnego domku:-(

Posted

Jest mi bardzo przykro :-(
Brakowało już tak niewiele, by Dosia spędziła resztę swojego życia w prawdziwym domu.
Padały tu już pytania o przyczynę zgonu Dosi, przyłączam się do nich. Słyszeliśmy wszyscy o niektórych schroniskach, które uśmiercają stare lub zaniedbane psy, gdy zrobi się o nich głośno (czytaj: pokaże w internecie).

Posted

dosia odeszła sama nikt jej w tym nie pomagał ludzie onamiała pewny dom rozumiecie jest mi przykro o trakich insynuacjach schron w krotoszynie takich metod nie stosuje

Posted

adamo -prosze przekazac ,co bylo przyczyna smierci?gdyz co to znaczy odchodzi?musi byc zawsze powod smierci ,a powodow sa tysiace.Powod np.starosc to zaden powod.Domysly to nie ta droga.
Moj pies mial 18 lat i tylko 2 tygodnie chorowal -mial wiencowke-zostal uspiony,bo sie meczyl.

Posted

[*] Dosia...strasznie przykra wiadomość, nie doczekała bidulka leprzego życia :(
Adamo napisz koniecznie co się stało bo teraz każdy będzie snuł domysły na temat śmierci Dosi.

Posted

marra, xxx52 - nie wiem jak w Krotoszynie, ale na przyklad u nas w przytulisku nikt sie nie bawi w sekcje zwlok. jak zdychaly szczeniaki, Pani wet rozlozyla rece i powiedzila "ojej, co sie moglo stac?". u nas nie ma gabinetu w schronie. nie oczekujcie od Adamo, ze jako pracownikowi schronu, wet przedstawi dokumentacje i wytlumaczy smierc psa. powtarzam, ze nie wiem jak w Krotoszynie, ale u nas to by bylo niemozliwe.

Posted

Racja,absolutnie nie oczekuję sekcji zwłok, ale czasami można zaóważyć różne objawy, może miała już gorsze dni pod koniec, czy może śmierć przyszła nagle i nieoczekiwanie, czy moze faktycznie te upały były dla niej zabójcze...Adamo będąc tam codzinenie napewno coś zaobserwował ale dajmy mu trochę czasu....
Doś
[*]

Posted

Nie chodzi o sekcje zwlok,wiele przyczyn smierci mozna ocenic troche sie znajac na chorobach.(serce,jzatrucie ,zagryzienie,nerki ,ropomacice,rak)
Co do smierci masowej szczeniakow to najczesciej umieraja schroniskowe szczeniaki z powodu zarobaczenia i zatrucia(biegunki),braku odpowiedniej karmy i nie otrzymuja odpowiedniej pomocy.Dlatego znajome mi schronisko odmawia /zgrozo)przyjmowania szczeniako gdyz sie licza czy tak czy owak i tak umra.

Posted

Dosia biegaj szczęśliwie po zielonych łąkach- czekałaś 14 lat i odeszłaś :-(
Kochanej Dosi się nie udało ale ile jest psiaków jeszcze czekających na pomoc o których nie wiemy-
może Im jesteśmy w stanie pomóc?

Posted

Igiełka napisał(a):
Marra masz rację Wszystkim nie Jestesmy w stanie pomóc ale chociaz części tym, które całe życie czekają w schronie na dom.

Nikłej cześci...kropla w morzu...przepraszam jestem pesymistką/realistką:shake: