Olcia P. Posted November 10, 2003 Posted November 10, 2003 Hello Czy znacie moze jakies hodowle gonczych i ogarów które spodziewaja sie szczeniąt lub maja moze maluszki juz. Quote
shangri_la Posted November 12, 2003 Posted November 12, 2003 jest hodowla gonczych slowackich niedaleko wrocka jakas godzina drogi, sama wlasnie mam stamtad sunie, jest jesszcze 6 pieskow do odbioru maja po 1o tygodni, jak chcesz wiecej info to pisz na gg# 3986433 :) Quote
bea100 Posted January 7, 2004 Posted January 7, 2004 Witam ogórkowo i cieplutko :D Jeśli ogary to OLFACTUS (poszukaj strony, mają). A jeszcze lepiej skontaktuj się z Anią Nowacką- włascicielką Zw Św Dusiołka z Gończaków (służę kontaktem). U mnie ogórkową rozmnożę nie wcześniej niż za rok (teraz zbieramy CWC na Championa). Jeśli Ogar Polski- służę pomocą. Tylko- kochana- taki pies to prawdziwe wyzwanie- czy o tym napewno wiesz? Ogary Polskie i ich własciciele- to naprawdę rodzina. Ogarów jest niewiele i dobre psy są cenne dla nas wszystkich w tym kraju(i tak je odpowiedzialnie traktujemy). No cóż- rozejrzyj się za czymś ,,łatwiejszym"- to taka moja ogórkowa rada! Quote
Magda i Saga Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 Ja mam suczkę gończy polski. Kupiłam ja w Rusi pod Olsztynem u pana Kamińskiego. Ma niespełna 2 lata i rozmanzac będziemy ja za najwcześniej 2 lata, bo teraz zabieramy sie za sport i zamierzamy robić karierę w agility :P Rasę bardzo polecam wszystkim tym, którzy lubia sie ruszać. Jest też bardzo rodzinna Quote
matrix..... Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 może nie całkiem w temacie ale chciałem Was zapytać o hodowlę gończego polskiego. Otóż parę lat temu przeczytałem, że pierwszy miot z metrykami wyhodowała w 1983 roku Pani Ewa Danielska w Katowicach. Jaki był przydomek hodowlany tych szczeniąt? Czy dysponuje może ktoś zdjęciami szczeniąt, a potem dorosłych psów z tego miotu? Quote
KUMPELka Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Mamusia mojego Kumpla (ogara polskiego) Z Beskidzkich Wysp spodziewa się szczeniaczków na wiosnę :p Quote
Ziółkowa Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Są male goncze w Warszawie. CHyba jeszcze nie wszystkie zarezerwowane. Po Borowym Herbu Węszynos i Almie z Doliny Bystrej. Trzeba wejsc na stronke www.gonczypolski.com Polecam bo to maluchy po slicznej suni i naszym slicznym braciszku Borusku :loveu: Quote
puz Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Moze ja rozwiąze problem odnośnie ogarów kliknij na www.adopcjegoncze.republika.pl/psy.html Quote
musia Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Matrix Psy od Ewy Danielskiej miały przydomek " Z Groczańskiego Sioła" mioty F i G. Chyba wszystkie gończaki rodowodowe mają te psy w swoich rodowodach. Ewa zaczynała od Mery , potem zostawiła sobie Fajkę " z G.S.". reszta obu miotów zapoczątkowała inne hodowle, a psy zostały uznanymi reproduktorami. Na koniec po zejściu obu suk Ewa miała WATRĘ, ale to nie ze swojej hodowli. To już leciwa suka. Fotki szczeniąt i dorosłych psów "z Gorczańskiego Sioła" ma np Piotr Macherski na swojej stronie. - z Gorczańskiego Sioła - FAKIR z Gorczańskiego Sioła FAKTOR z Gorczańskiego Sioła FLET z Gorczańskiego Sioła FUGA z Gorczańskiego Sioła FUKS z Gorczańskiego Sioła GŁUSZA z Gorczańskiego Sioła pod tym linkiem http://www.gonczypolski.com/strona/wg_hodowli.php Żałuję, że gdy zaczynałam z nią znajomość w '90 roku i razem pracowałyśmy w oddziale katowickim nie zrobiłam fotek obu sukom Merze i Fajce. A to dzieki niej utwierdziłam się w wyborze gończaka polskiego. Jeszcze odnośnie pierwszych miotów. Wklejam to co napisałam w historii gończego i ogara polskiego: ... mioty z metryczkami pojawiły się dopiero w 1983 roku u Ewy Danielskiej „Z Gorczańskiego Sioła” oraz u Żywieckiego „Krakowskie Muzykanty” (pierwszy miot z metryczkami pojawił się u Ewy Danielskiej w 1983 roku). także wraz z hodowlą Ewy i Kraków doczekał się wtedy szczeniąt. Quote
matrix..... Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Musia - dziękuję serdecznie za wyczerpujące i obszerne informacje, za wstawienie zdjęć i podanie strony dzieki której mogę porównać psy z różnych hodowli ... Quote
odJuki Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Musiu! Serdecznie dziękuję za ten "wykład". Rzeczywiście Fuga z Gorczańskiego Sioła to prababcia mojej suni, Mera to praprababcia. Rodowody są pod tym względem super :lol: . Quote
Recommended Posts