kadziumia Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 saJo napisał(a):Moim zdaniem najlepiej jechac przez Ostrode. Szeroka droga z mniejsza iloscia zakretow. + sobota rano, więc E7 zapchana weekendowcami ;) + conajmniej kilka patroli policji ;) + sporo ciężarówek na trasie Ostróda-Olsztyn, za którymi powiedzmy, że jedzie się średnio ;) Mieszkam w Elblągu i od lat jeżdżę do Olsztyna podaną przeze mnie trasą z prostego powodu: + spokojniej, bez nerwów na niedzielnych kierowców, tiry i piratów drogowych +we własnym temcie +trasa w większości ocieniona drzewami, zatem psy mi się nie gotują +bardzo malowniczy krajobraz +mimo zakrętów, do których zdążyłam się już przyzwyczaić prędkość ok 90-110 km/h którą można tam rozwinąć + no i w przypadku akurat tej wystawy od strony Dobrego Miasta wjeżdża się po minieciu Lasu Miejskiego Aleją Wojska Polskiego bespośrednio w lewo na ulicę Sybiraków, przy której jest wystawa. Nie trzeba przebijać się przez cały Olsztym, co akurat dla mnie jest niewątpliwa zaletą ;) do zobaczenia na wystawie pozdrawiam ps. co się zaś tyczy dróg tej klasy, to ostatnio dosyć często je wybieram, bo są w większości wyremontowane i jedzie się nimi naprawdę przyjemnie omijając skwar, koreczki i policję drog głównych. W ubiegłym roku tej klasy drogami jechałam do Augustowa i było super. A na Litwę jeżdżę nimi zawsze, jest naprawdę krócej i szybciej ( mimo zakrętów;)) Quote
hanik Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Kadziumia powiedz mi jeszcze jaka jest różnica między tą pierwszą trasą a tą, którą proponujesz, chodzi mi o trasę przez Ornetę, bo kilometrowo jest ona niewiele dłuższa tylko 3 km Quote
paulinka13 Posted June 29, 2006 Author Posted June 29, 2006 a teraz ja mam pytanko co do trasy. ale chodzi mi o pociąg...ktoś sie orientuje z którego dworca bedzie bliżej na wystawe?? z tego wschodniego czy głownego?? bo ja nie mam pojecia:) Quote
saJo Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Blizej jest z glownego i najlepiej wziasc taxi. Dojazd autobusem jest kiepski, a za tarfe zaplacisz pewnie ok 10 zl albo i mniej. Quote
Hexi Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Dorota_Fiszer napisał(a):Naprawde nikt nie mogl by nas zabrac? :-(( ja jade z dozatkiem sama wiec w razie czego daj znac na prv, tylko moje cielatko zajmuje caly bagaznik :) wiec zostaje wam tylna kanapa dla psiesa Quote
paulinka13 Posted June 29, 2006 Author Posted June 29, 2006 dzieki:) bo nie orientuje sie jakoś w Olsztynie...co prawda moja mama z ktora jade mieszkala 100 km od Olsztyna (hehe) ale jakos ona tez nie wie gdzie to:) przyjaciel mapcia sie przyda:) Quote
Asta Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Dogomaniacy chyba moge liczyć na zdjęcia amstaffków i młodego prezentera? ;) Quote
Pearl Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 czy orientujecie sie czy ta wystawa jest blisko dworca pkp? Quote
saJo Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Ok 20 minut pieszo od dworca glownego. Autobusem jest kiepski dojazd, wiec proponuje taxi. Quote
Viz Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 a my w końcu samochodem :multi: mam nadzieje, ze na wystawie bedzie mozna zakupic ringowke, bo my gdzies swoja posialismy :cool3: bede z dwoma bardzo przystojnymi czarniutkimi jamnisiami z nr startowym na bluzce 468. mój nr kom: 880348017 Quote
Gazuś Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Viz, to my z Dockiem (ew. jeszcze jakąś z seterek :lol: ) Cię dopadniemy! :lol: Quote
Gazuś Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Hihi, ja już mam strój zatwierdzony :lol: Jutro będzie "po myśliwsku" z racji, że do wystawiania mam 7 i 8 grupę :lol: Quote
Viz Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 no to poprosze rade od specjalisty, jak się najlepiej ubrać do IV grupy i czarnego podpalanego jamnisia, bo nie mam pomysłów i może trochę by mi pomogło. :lol: Quote
Gazuś Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Viz napisał(a):no to poprosze rade od specjalisty, jak się najlepiej ubrać do IV grupy i czarnego podpalanego jamnisia, bo nie mam pomysłów i może trochę by mi pomogło. :lol: Hmm, ja mam pare zasad odnośnie ubioru :lol: Po pierwsze - jak sędzia ocenia mnie pod krawatem, to mi też wypada wyjśc w marynarce, spodniach na kant itp.. Po drugie kolor - musi się od psa odcinać, ale nie może to być zbyt jaskrawy kontrast. Strój ciemnobrązowo-ciemnozielony pasuje mi np. do Doca, seterki angielskiej, seterki irlandzkiej... Po trzecie - jak wystawiam jednego psa (dwa takie same) - to lubie strój kontastowy, ale w tej samej tonacji (zimna, ciepła) Do marmurkowej Wiktorii raczej nie pasowałaby mi czerwona marynarka. Do Doca owszem :lol: Oczywiście "mysliwski" oznaczał tylko kolor :lol: W Sopocie mam na ringu begielkę - biało, czaro, podpalaną i mój jutrzejszy strój też będzie do niej pasował :) Więc do jamnisia też powinien. Quote
paulinka13 Posted June 30, 2006 Author Posted June 30, 2006 no to Gazuś jakoś ja ciebie też dopadne:) Quote
malgosia_1 Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Czy mozecie mi w miare prosto wytlumaczyc jak dojade samochodem na teren wystawy - będę jechala od strony Warszawy i o ile sie dowiedzialam bedzie to ul. Warszawska, i co dalej? bede bardzo wdzieczna. Quote
Gazuś Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 paulinka13 napisał(a):no to Gazuś jakoś ja ciebie też dopadne:) Paulinka, ja pare minut o dziesiątej wychodzę na ring z seterką, później pędze do Goldenów i wystawiam Doca. Później pewnie będę gdzieś ćwiczyć na MP. Quote
paulinka13 Posted June 30, 2006 Author Posted June 30, 2006 ok, ja i tak nie planuje byc wczesniej niz o 11, bo tak niestety pociag mam...ale wiedziona niezawodnym instynktem jakos cie znajde:):):):) Quote
Gazuś Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Szkoda, że tak późno - ale jak poznajesz się z Docem radzę: Zawołać go do siebie, a nie podchodzić do niego :lol: I to zawołać najlepiej z czymś...smacznym :lol: No i ogólnie jakos się z nim pobawić, zapoznać, ale nie nachylając sie nad głową itp... On tego zwyczajnie nie lubi, a musi Cię baaardzo polubić, żeby z Toba pójść... I tak ogólnie pracując z moim psem najlepiej mieć COŚ do jedzenia :lol: Quote
paulinka13 Posted June 30, 2006 Author Posted June 30, 2006 no to życz mi powodzenia, bo własnie ide po to COŚ dla Doca:P:P:P Quote
Gazuś Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 najlepiej, żeby to COŚ było zwykłym SUROWYM mięskiem :lol: Quote
paulinka13 Posted June 30, 2006 Author Posted June 30, 2006 no nie....to moze jakas kiełbacha?? :) a na ciacha nie poleci?? pomyslimy, pomyslimy:) mam czas do 18, jeszcze sklepu nie zamknieli:) Quote
saJo Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Wjezdzasz do olsztyna i jedziesz caaaaaly czas prosto, przez Warszawska, Sliwy,Pienieznego i 1-go Maja, az dojedziesz do skrzyzowania, gdzie trzeba skrecic bo prosto bedzie slepa uliczka (i tory kolejowe)Skrecasz w prawo, w ul Partyzantow, jedziesz do ronda, gdzie skrecasz w lewo, w Limanowskiego, na nastepnym rondzie prosto w Sybirakow i dojezdzasz do samej wystawy. Nie wiem czy wjazd bedzie od sybirakow czy od rataja, ale mysle, ze tam bedzie juz tyle ludzi i znaczki ze trafisz. Quote
Asta Posted July 1, 2006 Posted July 1, 2006 Jak Wam poszło? Ma ktoś foty ast'ów, beagli i mógłby podać stawkę obydwu ras? Czy ktoś zna wyniki młodego preznetera i ma zdjęcia? :lol: Z góry dziękuję Quote
Recommended Posts