Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

saJo napisał(a):
Moim zdaniem najlepiej jechac przez Ostrode. Szeroka droga z mniejsza iloscia zakretow.

+ sobota rano, więc E7 zapchana weekendowcami ;)
+ conajmniej kilka patroli policji ;)
+ sporo ciężarówek na trasie Ostróda-Olsztyn, za którymi powiedzmy, że jedzie się średnio ;)

Mieszkam w Elblągu i od lat jeżdżę do Olsztyna podaną przeze mnie trasą z prostego powodu:
+ spokojniej, bez nerwów na niedzielnych kierowców, tiry i piratów drogowych
+we własnym temcie
+trasa w większości ocieniona drzewami, zatem psy mi się nie gotują
+bardzo malowniczy krajobraz
+mimo zakrętów, do których zdążyłam się już przyzwyczaić prędkość ok 90-110 km/h którą można tam rozwinąć

+ no i w przypadku akurat tej wystawy od strony Dobrego Miasta wjeżdża się po minieciu Lasu Miejskiego Aleją Wojska Polskiego bespośrednio w lewo na ulicę Sybiraków, przy której jest wystawa. Nie trzeba przebijać się przez cały Olsztym, co akurat dla mnie jest niewątpliwa zaletą ;)

do zobaczenia na wystawie
pozdrawiam

ps.
co się zaś tyczy dróg tej klasy, to ostatnio dosyć często je wybieram, bo są w większości wyremontowane i jedzie się nimi naprawdę przyjemnie omijając skwar, koreczki i policję drog głównych. W ubiegłym roku tej klasy drogami jechałam do Augustowa i było super. A na Litwę jeżdżę nimi zawsze, jest naprawdę krócej i szybciej ( mimo zakrętów;))

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kadziumia powiedz mi jeszcze jaka jest różnica między tą pierwszą trasą a tą, którą proponujesz, chodzi mi o trasę przez Ornetę, bo kilometrowo jest ona niewiele dłuższa tylko 3 km

Posted

a teraz ja mam pytanko co do trasy. ale chodzi mi o pociąg...ktoś sie orientuje z którego dworca bedzie bliżej na wystawe?? z tego wschodniego czy głownego?? bo ja nie mam pojecia:)

Posted

Dorota_Fiszer napisał(a):
Naprawde nikt nie mogl by nas zabrac? :-((

ja jade z dozatkiem sama wiec w razie czego daj znac na prv, tylko moje cielatko zajmuje caly bagaznik :) wiec zostaje wam tylna kanapa dla psiesa

Posted

dzieki:) bo nie orientuje sie jakoś w Olsztynie...co prawda moja mama z ktora jade mieszkala 100 km od Olsztyna (hehe) ale jakos ona tez nie wie gdzie to:) przyjaciel mapcia sie przyda:)

Posted

a my w końcu samochodem :multi:

mam nadzieje, ze na wystawie bedzie mozna zakupic ringowke, bo my gdzies swoja posialismy :cool3:

bede z dwoma bardzo przystojnymi czarniutkimi jamnisiami z nr startowym na bluzce 468.

mój nr kom: 880348017

Posted

no to poprosze rade od specjalisty, jak się najlepiej ubrać do IV grupy i czarnego podpalanego jamnisia, bo nie mam pomysłów i może trochę by mi pomogło. :lol:

Posted

Viz napisał(a):
no to poprosze rade od specjalisty, jak się najlepiej ubrać do IV grupy i czarnego podpalanego jamnisia, bo nie mam pomysłów i może trochę by mi pomogło. :lol:

Hmm, ja mam pare zasad odnośnie ubioru :lol:
Po pierwsze - jak sędzia ocenia mnie pod krawatem, to mi też wypada wyjśc w marynarce, spodniach na kant itp..
Po drugie kolor - musi się od psa odcinać, ale nie może to być zbyt jaskrawy kontrast. Strój ciemnobrązowo-ciemnozielony pasuje mi np. do Doca, seterki angielskiej, seterki irlandzkiej...
Po trzecie - jak wystawiam jednego psa (dwa takie same) - to lubie strój kontastowy, ale w tej samej tonacji (zimna, ciepła) Do marmurkowej Wiktorii raczej nie pasowałaby mi czerwona marynarka. Do Doca owszem :lol:

Oczywiście "mysliwski" oznaczał tylko kolor :lol:

W Sopocie mam na ringu begielkę - biało, czaro, podpalaną i mój jutrzejszy strój też będzie do niej pasował :) Więc do jamnisia też powinien.

Posted

Czy mozecie mi w miare prosto wytlumaczyc jak dojade samochodem na teren wystawy - będę jechala od strony Warszawy i o ile sie dowiedzialam bedzie to ul. Warszawska, i co dalej? bede bardzo wdzieczna.

Posted

paulinka13 napisał(a):
no to Gazuś jakoś ja ciebie też dopadne:)

Paulinka, ja pare minut o dziesiątej wychodzę na ring z seterką, później pędze do Goldenów i wystawiam Doca. Później pewnie będę gdzieś ćwiczyć na MP.

Posted

Szkoda, że tak późno - ale jak poznajesz się z Docem radzę:
Zawołać go do siebie, a nie podchodzić do niego :lol: I to zawołać najlepiej z czymś...smacznym :lol:
No i ogólnie jakos się z nim pobawić, zapoznać, ale nie nachylając sie nad głową itp... On tego zwyczajnie nie lubi, a musi Cię baaardzo polubić, żeby z Toba pójść... I tak ogólnie pracując z moim psem najlepiej mieć COŚ do jedzenia :lol:

Posted

Wjezdzasz do olsztyna i jedziesz caaaaaly czas prosto, przez Warszawska, Sliwy,Pienieznego i 1-go Maja, az dojedziesz do skrzyzowania, gdzie trzeba skrecic bo prosto bedzie slepa uliczka (i tory kolejowe)Skrecasz w prawo, w ul Partyzantow, jedziesz do ronda, gdzie skrecasz w lewo, w Limanowskiego, na nastepnym rondzie prosto w Sybirakow i dojezdzasz do samej wystawy. Nie wiem czy wjazd bedzie od sybirakow czy od rataja, ale mysle, ze tam bedzie juz tyle ludzi i znaczki ze trafisz.

Posted

Jak Wam poszło? Ma ktoś foty ast'ów, beagli i mógłby podać stawkę obydwu ras? Czy ktoś zna wyniki młodego preznetera i ma zdjęcia? :lol: Z góry dziękuję