Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Paulinka, jak Doca poznawać - to najlepiej od razu z nagrodami :lol:
Zasady ogólne:
Nie nachylać mu się nad głowa, bo nie lubi zbytnio :lol:
Najlepiej to kucnąć troche przed nim i dac mu coś do jedzenia, to może się przekona... Super też działa chwilką "szkolenia" - siad, noga, leżeć itp :lol:

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja swojego typa zdażyłam wycofać! To nie pierwszy raz, ze zgłoszone psy dziwnie gina... Liczę na liczne fotki! Mam nadzieję, że Dogomaniacy nie zawioda i bedzie super relacja foto!

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
Właśnie się dowiedziałam, że nas tam nie ma i nie będzie :stormy-sad:
Mimo, że telefonicznie potwierdzałam wysłane faksem zgłoszenia i wszystko było OK, nagle okazało się, że nic nie jest OK.
Rozmawiałam z panią z Oddziału Olsztyńskiego i dowiedziałam się, że .... jest im przykro, ale nic się z tym już nie da zrobić :nonono2:
Zważywszy na to, że właśnie rozpieprzono moją namiastkę wakacji, mi jest zdecydowanie bardziej przykro :sadCyber:

Jak tylko to przeczytalam - spanikowałam, bo też wysyłaliśmy zgłoszenie faksem. Naprawdę niezły bajzel muszą mieć w tym Związku:angryy: Szczerze współczuję

Posted

=VioaoiV= napisał(a):
W buldogach zmiana sędziego :/ Jak sędziuje pan STĘPIŃSKI?

My go mamy na światówce - to Docka ojca właściciel, hoduje goldeny i PONy. Jako sędzia podobno miły i sympatyczny, a zarazem profesjonalny, lubi jak pies się sam ustawa :lol: Ja niestety jego sędziowania nigdy nie widziałam, więc opieram się tylko na opiniach innych.

Posted

A my jesteśmy. W naszej rasie są tylko dwa psy. Jeden idzie w mlodziezy, a moj głupolino w pośredniej. za to suk 6 :lol:
tlumy no.

Posted

u nas jeszcze nigdy chyba 40 nie było, nawet na międzynarodówkach.
może na światówce się uda :lol:
STAWKA CALEJ GRUPY IV:

JAMNIKI DLUGOWLOSE KROLICZE
psy:
IRYS z Końskiego Raju (FCI) - kl. użytkowa (ojciec mojego Lupszona)
suki:
ATRAKCJA z Końskiego Raju (FCI) - kl. młodzieży
PRIDE OF Długie Cudo - kl. młodzieży
BIBIANNA Figoland - kl. weteranow
JAMNIKI DLUGOWLOSE MINIATUROWE
psy:
PRIMO Długie Cudo - kl. młodzieży
HRABIA z Końskiego Raju (FCI) - kl. pośrednia My 8)
suki:
ELZA z Gaju Karczów - kl. młodzieży
KAMA z Gronickiego Lasu - kl. pośrednia
GRACJA Julin - kl. otwarta
HAIDI Ulika - kl. otwarta
FANTAZJA z Końskiego Raju FCI - kl. pośrednia
ROZI z Końskiego Raju - kl. weteranów
JAMNIKI DLUGOWLOSE STANDARDOWE
psy:
ANDREW z Kniei nad Drwęcą - kl. otwarta
CARELLI Światołdycz - kl. championów
JAMNIKI KROTKOWLOSE MINIATUROWE
suki:
SETKA Plękickie Łąki - kl. weteranów
JAMNIKI KROTKOWLOSE STANDARDOWE
psy:
LOMZE DERIBAS PEGAS - kl. otwarta

URAN z Parysowa - kl. championów
MAKLER Homagium - kl. użytkowa
suki:
MELANIA Pacyfik - kl. młodzieży
LOMZE DERIBAS SHARLOTTA KONDE - kl. młodzieży
GALLA - kl. championów
JAMNIKI SZORSTKOWLOSE MINIATUROWE
psy:
NO TO CYK Anix - kl. championów
MARTIN Brzdąc - kl. użytkowa
suki:
AYLA VISACA - kl. młodzieży
DAKOTA Kerberos - kl. młodzieży
ARUBA Kerberos - kl. użytkowa
JAMNIKI SZORSTKOWLOSE STANDARDOWE
psy:
SACO Stary Trop - kl. młodzieży
NANDO von der Sternhelle - kl. championów
LUKS z Bartoszowej Jamy - kl. użytkowa
DAMASZEK Herbu Kopidołek - kl. użytkowa
suki:
WERA z Faltyjańskich Jezior - kl. szczeniąt
LUCY Psie Sprawy - kl. otwarta
MALEZJA Herbu Kopidołek - kl. championów
BOLIWIA Herbu Kopidołek - kl. użytkowa
BELLADONNA z Perkuna - kl. weteranów
the end 8)

Posted

[quote name='wiki_2006']Witam!

Poszukuje pieska na mlody prezenter do Olszytna .Mlody prezenter bedzie ok.13 .Oczywiscie po wystawianiu na ringu i ocenie:) (NIE CHCE PIESKÓW BOJOWYCH NP. AMSTAFF )

Pozdrawiam

Uwielbiam takie rzeczy...

A u nas w seterkach może być ciekawie, bo jak na Olsztyn 8 seterów to nawet dużo :) I piesek z Rygi przyjeżdza, więc będziemy musieli trochę powalczyć :lol:

Posted

Gazuś napisał(a):
Co do JH - dziewczyny Doca może wziąć KAŻDA która sobie z nim poradzi i z którą on pójdzie :lol: Mi tam obojętnie.
W gre wchodzi raczej tylko młodsza grupa, bo w starszej ja mam seterkę i Doc by wariował :lol:

Hej!

Bardzo dziekuje:) Napewno wezme Doca:) Mam jednego pieska ale raczej nie zdązy :( Wiec napewno wezme Doca:)
Masz moze gg? Moje gg 4007176
Pozdrawiam

Posted

Sorki, dziewczyny, że tak późno odp. - Wasze pW dostałam, ale się nie da odpisać, bo coś mi nie działa :roll:

Paulinka pierwsza poprosiła o Doca - wiem :lol:
Tylko, że Doc jest takim psem, którego naprawdę trzeba sobie przekabacić i nie wiem, czy pójdzie z którąkolwiek z Was (jakby chciał iść z obydwiema to już prawdziwy cud :lol: ) z moich koleżanek "malborskich" na 10 poszedłby...z trzema może :lol:
Ja biorę seterkę angielską w starszej, Florka irlandkę w młodszej - jakby z Docem nie wyszło, to się Pani Ani zapytam, czy Wam by pozyczyła na młodszą - myślę, że się zgodzi. Zresztą - zgadamy się na wystawie - ja będę przy ringu seterów (raczej) w towarzystwie seterki irlandzkiej (SMOOTH SAILING z Arislandu), seterki angielskiej (WIKTORIA z Orszaku Chrobrego) i goldena (MAD MAX Pasada) - poszukajcie w katalogach numerków, to nas znajdziecie.
Mój nr kom, to jak coś 507-278-877 - tylko nie gwarantuje, że odbiorę, bo na wystawach to strasznie zakrecona jestem :lol: Ale postaram się mieć przy sobie. No i najlepiej, żebysmy spotkały się jak najwsześniej, to byśmy stwierdziły, czy Docent się nadaje dla któreś z Was... To taki ciężki typ :lol:

Posted

Może chciałby ktoś mojego Figla o ile się wyrobimy z wystawianiem. Ale chyba tak, bo foksów krótkowłosych jest tylko pięć. Jeśli chodzi o pójście za kimś to pójdzie jak tylko widzi żarełko:evil_lol:

Posted

Ok Napewno pójdzie on za kawałek jedzenia by mnie sprzedał:lol:
Nie wiem na ile będzie posłuszny, podczas wystawiania bo ma różne humorki. Na razie codziennie ćwiczymy

Posted

Nie wiem o której będziemy, chciałabym być przed 10 by poćwiczyć z nim na ringu. Z Gdańska to ok 200 km. Trzeba będzie wyjechać z samego rana

Posted

Paulinka - rozmawiałąm z WIką i dla mnie szok - sprawdzanie psom zębów na MP?! :roll:

Jeżeli tak, i sędizuje facet (niestety) to naprawdę wątpie, żeby z Docem dobrze wypadło - on nie lubi sprawdzania zębów - ze mną jeszcze pokaże, ale obawiam się, że przy obcym by się wyrywał... Zresztą pogadamy na wystawie, postaraj się być jak najwczesniej :lol:

Posted

A ja taka idiotka - na potwierdzeniu wybrałam z listy (malowo zgłaszałam) stary adres. Napisałam do nich maila w tej sprawie - dodzwonić się nie mogłam przez 3 dni... Mam nadzieję, że odebrali :-(

Posted

Gazuś napisał(a):
Paulinka - rozmawiałąm z WIką i dla mnie szok - sprawdzanie psom zębów na MP?! :roll:

Jeżeli tak, i sędizuje facet (niestety) to naprawdę wątpie, żeby z Docem dobrze wypadło - on nie lubi sprawdzania zębów - ze mną jeszcze pokaże, ale obawiam się, że przy obcym by się wyrywał... Zresztą pogadamy na wystawie, postaraj się być jak najwczesniej :lol:

Hej, z tego co wiem to na JH nie sprawdzaja psom zębów ! ! !