skubi Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 hanik, dzięki :lol: my nadal jesteśmy chętne (w olsztynie mam koleżanke, której już drugi rok obiecuje, że przyjade na wystawe, by mogła nam pokibicować. Może tym razem się uda) Jak już będziesz na pewno wiedziała, że jedziesz i że znajdzie się miejsce w samochodzie to daj znać (na szczęście jest jeszcze trochę czasu na zgłoszenia) Quote
hanik Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 skubi napisał(a):hanik, dzięki :lol: my nadal jesteśmy chętne (w olsztynie mam koleżanke, której już drugi rok obiecuje, że przyjade na wystawe, by mogła nam pokibicować. Może tym razem się uda) Jak już będziesz na pewno wiedziała, że jedziesz i że znajdzie się miejsce w samochodzie to daj znać (na szczęście jest jeszcze trochę czasu na zgłoszenia) O.K. Na pewno potwierdzę jeszcze przed terminem. Ale myślę, że na 95% wszystko odpali i samochód też bo jest już po przeglądzie więc chybz żadnych niespodzianek nie będzie. Nie jest to duże autko ale jakoś się pomieścimy bo jedzie jeszcze Angelika z dogo. Quote
flashka-g Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 a moze jest ktos z tak daleka jak ja komu sie chce jechac i mogłby mnie zabrac???:lol: ....chociaz watpie ze są jeszcze jakieś takie świry;) Quote
wiki_2006 Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 hej czy ktos z Was moze mi pozyczyc jakiegos pieska na olsztyn ?:) Pozdawiam Quote
paulinka13 Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 no Wiciuch to jesteśmy w takiej samej sutuacji...a moze wogoole nowy temat zaczniemy co?? prosze kochani piszcie czy mozecie psiaczka pozyczyc...juz 2 osóbki czekaja na odpowiedz. nie jestem doswiadczona czy cos, ale juz wystawialam: beagla, wyżla weimarskiego, goldenka i jack russel teriera. Quote
skubi Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 O.K. Na pewno potwierdzę jeszcze przed terminem. Ale myślę, że na 95% wszystko odpali i samochód też bo jest już po przeglądzie więc chybz żadnych niespodzianek nie będzie. Nie jest to duże autko ale jakoś się pomieścimy bo jedzie jeszcze Angelika z dogo. Na pewno się zmieścimy ;) Do Olsztyna nie jest aż tak daleko. Bedziemy jechać 'wesołym, psim samochodem' :evil_lol: Quote
Viz Posted May 21, 2006 Posted May 21, 2006 My będziemy na 99% :multi: Jamniki długowłose miniaturowe, psy, klasa pośrednia :razz: Quote
saJo Posted May 21, 2006 Posted May 21, 2006 Viz A moze masz ochote przy okazji pohopkac :razz: Quote
Viz Posted May 21, 2006 Posted May 21, 2006 Oczywiscie, my bardzo chetnie :multi: Juz wiadomo coś na temat tego pokazu - tzn. jak bedzie przebiegał, jakie przeszkody itp.? :) Quote
saJo Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Viz W poprzednim roku weszlismy z pokazem chyba ok 12:00. Przed MP. Generalnie czekalismy, az skonczy sie sedziowanie na dwoch ringach, zeby bylo miejsce. Potem byly po dwa przebiegi naszych psow. Na koniec pokazalismy pieska ktory sie dopiero uczy, tak zeby ludzie widzieli jak to wyglada na poczatku, czyli asekuracja na kladce, przytrzymanie hustawki itp. Na koniec ja rozmawialam z osobami zainteresowanymi treningami, a w tym czasie publicznosc mogla wejsc zapoznac swoje pieski z torem, oczywiscie pod okiem osob, ktore pomagaly mi przy pokazie. Daj mi na priv swoje i psa dane, bo jutro bede szla do ZK podac wstepnie ilosc psow itd. Z przeszkod na 99% nie bedzie palisady (chyba, ze zdaze ja zrobic do lipca, bo ta ktora mam nie nadaje sie do przewiezienia). A masz jakies specjalne zyczenia :razz: Generalnie jestem otwarta na propozycje :cool3: W zeszlym roku kazdy pies dostal kilka kg karmy (nie pamietam ile dokladnie, bo byla w worku i musialam ja rozwazyc), smakolyki, smyczke i chyba jakas zabawke. W tym roku nie wiem co dostaniemy, ale pokaz sie podobal, wiec nie powinnismy wrocic z pustymi rekoma :) Zreszta, najwazniejsza jest przeciez dobra zabawa :) Quote
Viz Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Własciwie to specjalnych zyczen zadnych nie mam, byleby dla nas nie bylo slalomu, bo nie mamy go za dobrze opanowanego :evil_lol: :lol: (Alwe jest prawdopdibenstwo, ze do lipca go opanujemy :lol:) Cla areszta oczywiscie ! :loveu: A zara zpw pojdzie :) Quote
alqua Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Skubi będziesz w Olsztynie na wystawie.. :D super my tez tak planujemy się wystawić tutaj ;). To mam nadzieje,że się spotkamy :multi: Quote
saJo Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Viz Jesli jestes w stanie poprowadzic psa po slalomie bez dotykania go to ok! Bede komentowala caly pokaz, wiec na pewno bede podkreslala, ze slalom i hustawka to najtrudniejsze przeszkody i trzeba duzo czasu, aby dobrze pies sie go nauczyl :razz: Quote
Viz Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Oczywiście prowadzony ręką idzie :) Czasem kawałki bez ręki, ale jakoś nigdy nie przywiazalam wagi do tej przeszkody to teraz mam :roll: Ale mysle, ze spokojnie do 1 lipca opanujemy, tym bardziej, z ejestem wtraci ebudowania swojego slalomu :evil_lol: :evil_lol: Jeszce raz dzieki !!! :D Na pW doslzo wszystko co potrzeba? Quote
saJo Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Juz Ci wyslalam na priv odp :razz: Jak bedziesz miala jeszcze jakies pytania, to pogadamy w Pecicach, bo z tego co sie orientuje tez bedziesz :) Ja startuje z maliniakiem w zerowkach. Quote
skubi Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 alqua, mam nadzieje, że uda się mi z Vegą pojechać. A wtedy masz wspólme spotkanie gwarantowane :evil_lol: A mi znowu Vega przy Bobtailu wyda się taka malutka, drobniutka ;) Quote
alqua Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 hehhaha niestety nie sądzę, aby ci się tak wydało, że Vega będzie mniejsza od Nikosi :( . Nikosia jest malutka jak na Bobtaila. A Vega ile waży? Nikosia 23 :/ ... kurde mam małego Bobka. :placz: Quote
Gazuś Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 Jeszcze jedną z seterek wystawiam, jak pojadą. Chyba Rudą, a Florka białą bierze :lol: Quote
skubi Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 Ile waży Vega? Hmmm... 22 kg :lol: Jednak mniej niż Nikosia. Choć Vega jak na suczke Beardeda jest spora. Sądzę, że i tak Vega będzie się wydawała mniejsza (choć nie aż tak jak początkowo myślałam) bo ona ma włos leżący, a nie puchaty jak Bobtail. Quote
alqua Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 No to fakt ;). Może nie dobije mnie to :D hehe. Bo ja tak chciałam mieć dużego Boba,że wyszedł mi najmniejszy z miotu haha.:roll: Siostra Nikosi waży 33 kg. a jeden z braci też z Legnicy 45 kg. eh :/. Ale już jest po 1cieczce i niestety nie urośnie więcej, może jedynie nabrac masy jeszcze.:cool1: Quote
martyna. Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Witam:) Chciałabym sie zapytac czy ktos z Was moze pozyczyc mi pieska na olsztynska wystawe?czywiscie jesli piesek pojdzie ze mna i bedzie po ocenie:) Pozdrawiam Quote
Viz Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 No i coraz blizej do wystawy... :) My juz ze tak powiem troche przezywamy, bo mielismy mala przerwe w wystawach :cool3: Quote
Recommended Posts