karolina_g_k Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 I te wszystkie szczylki się do niej przyblakały? A czy przypadkiej jeden z jej psiaków to nie suczka collie? Ech ludzie, ludzie.... Kombinujmy wszystkie, ja ściągam inne ciotki na watek. Quote
Ewanka Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='paula82']oj, chwilę mnie nie ma, a tu tyle się dzieje... sunia chyba nie jest nauczona czystości, wiem, że w tej chwili jest tzw. psem podwórkowym, śpi na dworze w budzie. Właśnie się dowiedziałam, że tych szczeniąt była trójka dwa psy i suka. Psy wydała, a suki nikt nie chce. Prawdopodobnie jest pomieszana z owczarkiem collie (...).[/QUOTE] O, matko, w budzie ta malutka suczynka ... :( Paula, proszę , skombinuj jeszcze jakieś fotki maluszka. Quote
karolina_g_k Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='Ewanka'] ... no i dodatkowo koszty weta, u nas wet jest na miejscu, ale niczego nie daje "na krechę" ... a na moim koncie hula wiatr ;)[/QUOTE] Znam aż za dobrze A jaki bylby miesieczny koszt pobytu psiaka u Ciebie? Możnaby zmienic tytuł watku, porozsylac może by sie udalo coś zebrac? Głośno mysle. Quote
paula82 Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 fotki nie wcześniej jak jutro. a te jej psy to jakieś mieszane, nieduże, coś z jamnikiem chyba. Te ktoś podrzucił, ona ma podejrzenia kto i podobno collie był ojcem. Quote
malagos Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Jestem. Przede wszystkim, ile trzeba zebrać pieniędzy? Podwójne odrobaczenie - najtańszy srodek to 2,14 zł za tabletkę, razy dwa. Od pcheł - różnie, ok. 15 zl na raz. wścieklizna - cena juz podobno nie obowiązuje urzędowa, u nas 20 zł. To na początek. za 2 tyg. szczepienie, u nas wirusówki 35 zl. Quote
Ewanka Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='karolina_g_k']Znam aż za dobrze A jaki bylby miesieczny koszt pobytu psiaka u Ciebie? Możnaby zmienic tytuł watku, porozsylac może by sie udalo coś zebrac? Głośno mysle.[/QUOTE] Karolinko ... mój DT - link mam w podpisie ... mamy jedną tymczasowiczkę i swojego psa collie :) ... najtańsza wersja 10/doba plus karma i koszty weta ... to szczeniaczek jeszcze sikający w domu, gryzący wszystko, nie mamy kojców, psy sa z nami w domu. Quote
karolina_g_k Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Plus karma, obróżka, smycz, gryzaki i razem na początek mamy co najmniej 120zł kosztów (przy założeniu, że do jedzenia sunia dostanie np purine puppy a nie royal) Quote
*Monia* Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Obróżkę/szelki i smycz da się załatwić bez kupowania, maskotki do zabawy też dam, kostkę szczeniaczkową małą również mam ;) Quote
karolina_g_k Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Paula może dopisz w tytule, że potrzebujemy funduszy, odrobaczenia, szczepień karmy. Może ktoś ma nadprogramowe tabletki i karmę? Quote
emilak Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 ja porozmawiam dzisiaj powaznie ze swoim mężem....ale jakoś czarno to widzę, mam już psa, który miałbyć tylko na dt i jakoś nie wyszło...ehh, szkoda psiny taka mała, śpi na dworzu w budzie... Quote
Marta67 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 kurcze ja postaram się pogadać z rodzicami, bo sama władzy nie mam :( tylko, ze u mnie szczeniak suczka (kocha inne psy o to się nie martwić), i kotek, który psów może nie kocha ale dopóki nie atakują jest kochany dla nich, a nawet jak łapką pacnie to nigdy pazura nie użył... pogadam, spróbuję, ale nie obiecuję nic, bo już wiele razy próbowałam i nic się nie dało... może zgodziliby się na sobota-niedziela-poniedziałek... na więcej nawet nie miałabym co liczyć, jeśli w ogóle się zgodzą... ale spróbuję... :( ale pamiętajcie nic nie obiecuję, Wy urabiacie Tztów a ja rodziców... ale ja jestem niepełnoletnia to wiecie? żeby nie było potem, że Was oszukuję czy coś ;) jak rodzice wrócą to pogadam ;) Quote
emilak Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 ja porozmawiam dzisiaj powaznie ze swoim mężem....ale jakoś czarno to widzę, mam już psa, który miałbyć tylko na dt i jakoś nie wyszło...ehh, szkoda psiny taka mała, śpi na dworzu w budzie.. ja mogę pokryć te koszty...120 zł..tylko to nie załatwia sprawy, gdzie ona będzie mieszkała?? Quote
Ewanka Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Emilko, to byloby wspaniale :):):) ... oby tylko Twój mąż się zgodził. Dla małej suni to by było świetne rozwiązanie, nie musiałaby jeździć z miejsca na miejse, od razu była by w DS :) Trzymam kciuki !!! :) Quote
emilak Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 wiesz co zapomniała dopisać, że na ds to się pewnie nie zgodzi, ale może chciaż DT do momentu aż nie znajdzie prawdziwego domu.... Quote
Ewanka Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Emilko, dobry i DT :) ... sunia jest młodziutka i śliczna, powinna szybko znaleźć DS, ale jak wiadomo, z tym to jednak różnie bywa. Quote
Aleksa. Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Hej. Jestem i ja. Spróbuję namówić rodziców chociaż na parę dni...Jestem tak samo nieletnia jak koleżanka Marta67 alee warto próbować może jest jakaś szansa.:) Quote
aganela Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 ja mogę poogłaszać małą trochę jak będzie trzeba!!! Tylko przypomnijcie ,gdyby (w razie) była już w dt ;) Quote
Marta67 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 niestety u mnie odpowiedź brzmi "mowy nie ma" :placz::placz::placz: Quote
Ewanka Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Myślę, że najlepiej by było dla sunieczki, by była w jednym domu na DT, mam cichą nadzieję, że Emiliak namówi męża i sunia pojedzie do nich do czasu znalezienia DS. Takie wożenie jej, po kilka dni u różnych osób, nie jest chyba najlepsze, ale ... pewnie lepsze niż schron ... wszystko jest lepsze niż schron. Quote
emilia2280 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='Ewanka']Karolinko ... mój DT - link mam w podpisie ... mamy jedną tymczasowiczkę i swojego psa collie :) ... najtańsza wersja 10/doba plus karma i koszty weta ... to szczeniaczek jeszcze sikający w domu, gryzący wszystko, nie mamy kojców, psy sa z nami w domu.[/QUOTE] Z calym szacunkiem dla dt, ale 10zl PLUS karma to juz jest zarobek a nie dobre serce... Wiesz ile place na utrzymanie mojej duzej suki collie u mamy? 200zl i to starcza na dobra karme. Wet to wiadomo, ze koszt poza dt. Popieram dt, ale za zwrot kosztów, inaczej kwalifikuja sie na rowni z dorobkiewiczami. Quote
Ewanka Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Zerknij, proszę na moją stronę DT , tam szeroko wytłumaczyłam dlaczego tak właśnie jest ... miałam wiele pytań, ale i podobnych zarzutów ... to zawsze kwestia wyboru, można skorzystać lub nie, ale oceniać można dopiero jak zapozna się z sytuacją. Tak czy siak, najlepiej by było gdyby sunia pojechała do Emilii, wtedy sytuacja byłaby 'czysta' :) Quote
emilia2280 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Ok. Poczytam zatem i dowiem sie o tych okolicznosciach lagodzacych dla kasowania za psy. Podalam watek halbinie, co to "frajerka" bierze stada szczeniakow za darmo, na nauczycielskiej pensji jedynie... Moze powinna wziac przyklad? Quote
karolina_g_k Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 emilia2280 równie dobrze można zarzucać właścicielom hotelików, ze biorą za psiaki kasę (często dużo większa za gorsze warunki). Nie każdy ma możliwość żeby pomagać psiakowi nieodpłatnie. Ja zawsze brałam psiaki tylko za karmę i weta, w dobrych czasach nawet i to nie ale uważam, że lepszy płatny DT niz żaden. Jest popyt, jest podaż. Jeśli mozna zobaczyć w jakich warunkach będzie zwierzak, umówic sie na konkretna stawkę, w której psiak otrzyma konkretną opiekę, to sadze, że to uczciwe. Przeciez nikt nas nie zmusza, zawsze mozemy szukac innych ewentualności. Oczywiście ja tez bym chciała żeby istnialo jak najwiecej Dt, wspanialych, bezplatnych, a najlepiej tak sytuowanych finansowo zeby mogly same, swobodnie ponosic koszty tymczasowania... Ale to marzenie ścietej glowy niestety. :shake: Quote
Recommended Posts