Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kilka tygodni temu widzaiłam biegającego psa który podobny był do mojego Baraka , nie wiedziałam czy to sunia czy pies , myslałam ze jest czyjś więc się za bardzo tym nie przejęłam . Po krótkim czasie moja sisotra mi doniosła że to sunia i jest bezdomna , nie mogłam spać jak sobie pomyślałam ze taki barakopodobny pies biega głodny i sam . W zeszły tygodniu widziałam sunię w "towarzystwie : gromady wielkich psów prawopodobnie miała cieczkę , niestety nie odważyłam sie do niej podejśc .

W piątek jechałam z synem samochodem i zauważyłam ją jak biegła za młodymi ludźmi i ich psem , chuda , ogon w dole .... serce mi pekało nie mogłam przejechac obojetnie , zatrzymałam sie i sunia wylądowała u mnie w aucie .

Baraz z Dasiy przyjeły ją bardzo dobrze , a sunia dostała imię Obama :)
Jest młodziutka , może nawet roku nie ma , chuda , przerażona , boi sie mopa , szczotki , ścierek nawet odświeżacza do powietrza . Pod wpływem strachu rozpłaszcza się na podłodze . Generalnie utrzymuje czystośc w domu ( sa jeszcze małe wpadki , ale rzadko ) jest kochana , bardzo lubi pieszczoty , i koniecznie chcaiłaby człowieka zalizac na śmierć .

Dziś pójdę z nią do weta żeby okreslił jej wiek i czy można ją sterylizowac czy najpierw utuczyć bo chuda jak szkapa .
Obama jest bardzo ruchliwym psem .. więc narazie takie zdjęcia udało mi się zrobic .

Znajdź różnice :)

I tutaj z Barakiem :)

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Wunia']różnice:
1.kawałek białej łapuszki,
2.no i krawat biały
:D:D:D:D[/QUOTE]

Wygrałas :) ... nagroda jest tygodniowe zabieranie ich na spacerek :)

Posted

[quote name='sleepingbyday']widać róznicę, bo barak to beczka aktualnie ;-).[/QUOTE]

:grin::grin::grin:

Sleep - wiesz, że czasem noszę się z zamiarem założenia Ci fanklubu? Rozwaliłaś mnie!
Marlenka, sorry, ale umarłam ze śmiechu ! Przepraszam...

Posted

Abrakadabra, wzruszyłam się.... :oops:
a co się wiąże z posiadaniem fanklubu :evil_lol: :evil_lol:?

a poza tym ty mi tu nie ściemniaj, co z weekendem? wniedziele około południa musze jechać pod sulejówek, nie wiem,c zy dam radę wpaść do dif, troche wątpię, ale bym chciała.
może sobota?

Posted

[quote name='Piromanka']Rób ładne fotki i lecimy z ogłoszeniami.
Ps. To oferta ;-)[/QUOTE]

Oki ... zrobię foty , sterylkę i ogłaszamy dopiero co ??? Sterylka za około 2 tygodnie ...wiec jeszcze wytrzymam z nia moze mnie przestanie ślinic :)

Posted

[quote name='sleepingbyday']sama jestes polciuch, marlenka :evil_lol:[/QUOTE]

Przyganiał kocioł garnkowi hihihihi.

Dziewczyny sunia jest zajefajna ... normalnie jak Mój baraczek , wspaniala , śliczna , kochana same ochy i achy ....

Abra kiedy w radomiu będziesz , musisz ją zobaczyć koniecznie ...

Posted

[quote name='AnnaA']Marlenka, a czy Ty jesteś pewna, że chcesz ją oddac do adopcji? Z tego co piszesz to widzę, że bedzie ciężkie rozstanie.[/QUOTE]

Nie musze ja oddac bo ja nie dam rady z tyloma psami .... ale pozachwycać się moge . Zuzia moja tez była u mnie dłuuuugo i pojechałą i ma super domek , Nugat tez słodziak kochany , teraz czas na Obamę , musze dale ratowac inne psy

Posted

[quote name='Piromanka']Zagląda. Czekamy na fotografie.[/QUOTE]
raz, że na fotosy, a dwa, że watek ożywi sie, jka będzie sterylka i potem - ogłoszenia i szukanie domu. obama nie potrzebuje dt, więc nie jest to pilny watek do zaglądania.
a i ty marlenka powinnas wygrzebac cos na bazarek, lub psiapsiółki z pracy poprosić o fanty. wiem, ze sterylka ma byc opłacona, ale utrzymanie obamy kosztuje, ato szczepienia, ato robaki, ato kleszcze, smycz, i tak dalej.