marlenka Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Kilka tygodni temu widzaiłam biegającego psa który podobny był do mojego Baraka , nie wiedziałam czy to sunia czy pies , myslałam ze jest czyjś więc się za bardzo tym nie przejęłam . Po krótkim czasie moja sisotra mi doniosła że to sunia i jest bezdomna , nie mogłam spać jak sobie pomyślałam ze taki barakopodobny pies biega głodny i sam . W zeszły tygodniu widziałam sunię w "towarzystwie : gromady wielkich psów prawopodobnie miała cieczkę , niestety nie odważyłam sie do niej podejśc . W piątek jechałam z synem samochodem i zauważyłam ją jak biegła za młodymi ludźmi i ich psem , chuda , ogon w dole .... serce mi pekało nie mogłam przejechac obojetnie , zatrzymałam sie i sunia wylądowała u mnie w aucie . Baraz z Dasiy przyjeły ją bardzo dobrze , a sunia dostała imię Obama :) Jest młodziutka , może nawet roku nie ma , chuda , przerażona , boi sie mopa , szczotki , ścierek nawet odświeżacza do powietrza . Pod wpływem strachu rozpłaszcza się na podłodze . Generalnie utrzymuje czystośc w domu ( sa jeszcze małe wpadki , ale rzadko ) jest kochana , bardzo lubi pieszczoty , i koniecznie chcaiłaby człowieka zalizac na śmierć . Dziś pójdę z nią do weta żeby okreslił jej wiek i czy można ją sterylizowac czy najpierw utuczyć bo chuda jak szkapa . Obama jest bardzo ruchliwym psem .. więc narazie takie zdjęcia udało mi się zrobic . Znajdź różnice :) I tutaj z Barakiem :) Quote
sleepingbyday Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 widać róznicę, bo barak to beczka aktualnie ;-). Quote
marlenka Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 [quote name='sleepingbyday']widać róznicę, bo barak to beczka aktualnie ;-).[/QUOTE] Chłopakowi sie powodzi po prostu . Quote
Wunia Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 różnice: 1.kawałek białej łapuszki, 2.no i krawat biały :D:D:D:D Quote
marlenka Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 [quote name='Wunia']różnice: 1.kawałek białej łapuszki, 2.no i krawat biały :D:D:D:D[/QUOTE] Wygrałas :) ... nagroda jest tygodniowe zabieranie ich na spacerek :) Quote
Abrakadabra Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='sleepingbyday']widać róznicę, bo barak to beczka aktualnie ;-).[/QUOTE] :grin::grin::grin: Sleep - wiesz, że czasem noszę się z zamiarem założenia Ci fanklubu? Rozwaliłaś mnie! Marlenka, sorry, ale umarłam ze śmiechu ! Przepraszam... Quote
Abrakadabra Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='marlenka']Wygrałas :) ... nagroda jest tygodniowe zabieranie ich na spacerek :)[/QUOTE] :laugh2_2: Marlenka - Tobie też niewiele brakuje :roflt::roflt::roflt: Quote
sleepingbyday Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Abrakadabra, wzruszyłam się.... :oops: a co się wiąże z posiadaniem fanklubu :evil_lol: :evil_lol:? a poza tym ty mi tu nie ściemniaj, co z weekendem? wniedziele około południa musze jechać pod sulejówek, nie wiem,c zy dam radę wpaść do dif, troche wątpię, ale bym chciała. może sobota? Quote
marlenka Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 Ej polciuchy ... sciagnijcie jakieś ciotki na wątek ... Quote
Piromanka Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='marlenka']Ej polciuchy ... sciagnijcie jakieś ciotki na wątek ...[/QUOTE] Rób ładne fotki i lecimy z ogłoszeniami. Ps. To oferta ;-) Quote
marlenka Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 Ej polciuchy ... sciagnijcie jakieś ciotki na wątek ... Quote
marlenka Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 [quote name='Piromanka']Rób ładne fotki i lecimy z ogłoszeniami. Ps. To oferta ;-)[/QUOTE] Oki ... zrobię foty , sterylkę i ogłaszamy dopiero co ??? Sterylka za około 2 tygodnie ...wiec jeszcze wytrzymam z nia moze mnie przestanie ślinic :) Quote
Piromanka Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Mój najnowszy nabytek: http://www.dogomania.pl/threads/188053-Suka-i-2-szczeniaki-same-w-mieszkaniu-opiekun-w-szpitalu-POMOCY!! Quote
sleepingbyday Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 sama jestes polciuch, marlenka :evil_lol: Quote
Abrakadabra Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='sleepingbyday']sama jestes polciuch, marlenka :evil_lol:[/QUOTE] Bez kłotni proszę... Quote
marlenka Posted June 25, 2010 Author Posted June 25, 2010 [quote name='sleepingbyday']sama jestes polciuch, marlenka :evil_lol:[/QUOTE] Przyganiał kocioł garnkowi hihihihi. Dziewczyny sunia jest zajefajna ... normalnie jak Mój baraczek , wspaniala , śliczna , kochana same ochy i achy .... Abra kiedy w radomiu będziesz , musisz ją zobaczyć koniecznie ... Quote
Piromanka Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 [quote name='marlenka']Nikt do maleńkiej nie zagląda?[/QUOTE] Zagląda. Czekamy na fotografie. Quote
marlenka Posted June 25, 2010 Author Posted June 25, 2010 [quote name='Piromanka']Zagląda. Czekamy na fotografie.[/QUOTE] Narazie nic nie mam bo mi Obama jęzor wsadza w aparat :) jeszcze jest szalona ... Quote
AnnaA Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Marlenka, a czy Ty jesteś pewna, że chcesz ją oddac do adopcji? Z tego co piszesz to widzę, że bedzie ciężkie rozstanie. Quote
marlenka Posted June 25, 2010 Author Posted June 25, 2010 [quote name='AnnaA']Marlenka, a czy Ty jesteś pewna, że chcesz ją oddac do adopcji? Z tego co piszesz to widzę, że bedzie ciężkie rozstanie.[/QUOTE] Nie musze ja oddac bo ja nie dam rady z tyloma psami .... ale pozachwycać się moge . Zuzia moja tez była u mnie dłuuuugo i pojechałą i ma super domek , Nugat tez słodziak kochany , teraz czas na Obamę , musze dale ratowac inne psy Quote
sleepingbyday Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 [quote name='Piromanka']Zagląda. Czekamy na fotografie.[/QUOTE] raz, że na fotosy, a dwa, że watek ożywi sie, jka będzie sterylka i potem - ogłoszenia i szukanie domu. obama nie potrzebuje dt, więc nie jest to pilny watek do zaglądania. a i ty marlenka powinnas wygrzebac cos na bazarek, lub psiapsiółki z pracy poprosić o fanty. wiem, ze sterylka ma byc opłacona, ale utrzymanie obamy kosztuje, ato szczepienia, ato robaki, ato kleszcze, smycz, i tak dalej. Quote
marlenka Posted June 25, 2010 Author Posted June 25, 2010 Dobra jakoś sobei poradzimy , poszukam czy mam coś na bazarek , a to że ona nie potrzebuje DT to kurcze nie znaczy że nie możesz czasami zaglądnac . Quote
Recommended Posts