ewelinka_m Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Tina to młoda sunia, ma ok.2 lat ale zęby w tragicznym stanie tzn. wszystkie przednie spiłowane. Uwielbia człowieka w którego jest zapatrzona jak w obraz. Kontakt z człowiekiem jest najważniejszy, uwielbia się przytulać wręcz domaga się pieszczot i zabawy. Nie jest delikatna w kontakcie, skacze, łapie zębami za ręce i pięty . Całkiem nieźle chodzi na smyczy.Jest energiczna sunią, uwielbia biegać, ciągle przebywać w ruchu. Tina boi się psów i w kontakcie z nimi ze strachu jest agresywna. Jednak jest szansa, że się dogada z bardzo spokojnym psem o zrównoważonym charakterze. Tina jest zazdrosna o człowieka nawet swojego przyjaciela od niego odgania, miska i kojec jest też tylko jej. Na koty nie sprawdzona ale raczej ich nie pokocha. W mieszkaniu jest bardzo grzeczna. Jest już wysterylizowana zebrałam takie informacje z całego wątku na temat Tiny, Gajowa czy dopisałabyś coś jeszcze? :razz: czy Tina była zaszczepiona i odrobaczona? ;) Quote
*Gajowa* Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Tina jest odrobaczona , ze szczepieniami nie zdążyłyśmy jeszcze bo priorytetem była sterylizacja. Jestem pisarskim antytalentem i liczę, że tekst napisze cioteczka obdarzona takim talentem. Napisałam co wiem o suni, jej zachowaniu licząc, że ktoś zgrabnie to przeredaguje. Wymieniłam trochę negatywów, bo ale to raczej do rozmowy z zainteresowanymi, wiadomo lepiej zawsze uprzedzić o niektórych zachowaniach. Na pewno w tekście trzeba napisać, że Tina to bardzo łagodna sunia, wesoła, uwielbia bawić się piłeczką. Będzie psem bardzo oddanym, zapatrzonym w swojego właściciela. Quote
erka Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Nie pisałabym o jej agresji w stos. do innych psów, nie kazdy chetny na adopcję ma juz psa, a taka inf. odstrasza. To mozna już powiedziec w rozmowie telefonicznej. To samo o tym podgryzaniu rak i nóg, to tez bym powiedziała później, bo tak , to nikt o nia nie zadzwoni. A co tam słychac u Kiary? Quote
*Gajowa* Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 ewelinko_m ten zainteresowany Tiną pan przysłał mi maila i wczoraj mu odpisałam... zobaczymy. A Tinka miała wczoraj wizytę ale okazała się zbyt łagodna... zamiast szczekać na obcych tuliła się i domagała głaskania, a państwo potrzebują stróża, a na drugim miejscu przyjaciela i duuuu... Quote
beka Posted July 13, 2010 Author Posted July 13, 2010 Tak, państwo nie zdecydowali sie ani na Tine ani na Tarę :(. Kupili szczeniaka i super wychowany w kojcu, nie bedzie wchodził do domu, nie ma wizyty...zero komplikacji. Tina przeprowadziła się na działke. Od wczoraj mieszka z sympatycznym owczarkiem z Ostrowi. Nie było problemów przy zapoznaniu. Poznali się poza działką, obwachali, Tinka sie zmarzczyła i tyle. Moze uda mi się jutro jakies fotki zrobic. Dzis Kiara na sterylkę, tylko te upały :( Quote
mysza 1 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 One mają aktualne allegro? Bo szukałam ale nie znalazłam na allegro. Quote
paros Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 [quote name='mysza 1']One mają aktualne allegro? Bo szukałam ale nie znalazłam na allegro. Już mają :eviltong: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1148825454 :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
mysza 1 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 [quote name='paros']Już mają :eviltong: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1148825454 :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Super ;) dzięki Quote
erka Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 beka napisał(a): Dzis Kiara na sterylkę, tylko te upały :( Ojej, a nie można było zaczekać? Myśmy wysterylizowały kilka dni temu, jak jeszcze nie było tak gorąco małą suczkę i szew cały czas sie paprze, a teraz ma być jeszcze goręcej:-(. Quote
beka Posted July 13, 2010 Author Posted July 13, 2010 erka napisał(a):Ojej, a nie można było zaczekać? Myśmy wysterylizowały kilka dni temu, jak jeszcze nie było tak gorąco małą suczkę i szew cały czas sie paprze, a teraz ma być jeszcze goręcej:-(. Nie mozna. Ona dostała cieczki zaraz po przyjeżdzie i dostała hormony na wstrzymanie. A to grozi ropomaciczem. Bedzie do soboty w lecznicy a tam jest klima na szczęście. Tinka chasa z Boryskiem (Bonuskiem) i nie przejawia żadnej agresji. Rece to ręce ale w zabawie capneła mnie za łydke a to nie było miłe Quote
*Gajowa* Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Odwiedziłam dzisiaj Tinkę - przywitałyśmy sie serdecznie przez bramę... paskuda odganiała zębiskami kolegę co by jego nie głaskać. Quote
beka Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 Tak Kiara miała wczoraj zabieg. Obudziła i wszystko było ok. Zadzwone jeszcze dzis wieczorem. Tinka ciebie Gajowa dobrze zna, o mnie szczęśliwie nie jest tak zazdrosna wiec udaje mi sie wygłaskać Boryska -Bonuska :) Quote
*Gajowa* Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Co słychać u dziewczynek ? Jak czuje się Kiara ? Quote
paros Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 *Gajowa* napisał(a):Co słychać u dziewczynek ? Jak czuje się Kiara ? Na allegro mają obserwatora, ciekawe czy ktoś dzwonił? :lol: Quote
beka Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 Kiara czuje się dobrze. Brzuszek się goi. Jest juz kojcu i Tara dostaje wscieklizny... Owszem były jakeis telefony: do kojca do stróżowania czli do dupy... Jolu mam prosbę o zmianę tekstu Tiny ja Ci dziś wysle. Z psem mieszka i nie ma problemu, a o tym podgryzaniu to sama powiem ... inaczej ona domu nie znajdzie. Kiara bardzo płacze, ona tak potrzebuje bliskości... Quote
erka Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Podnosze sunieczki, bo obie juz gotowe do adopcji. Quote
ewelinka_m Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 beka , Gajowa a ten facet się odezwał o którym pisałam ? p.s ja również poproszę o teksty do ogłoszeń dla obu suń ;) Quote
*Gajowa* Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 ewelinka_m napisał(a):beka , Gajowa a ten facet się odezwał o którym pisałam ? p.s ja również poproszę o teksty do ogłoszeń dla obu suń ;) Facet odezwał się mailowo - korespondencję przekazałam bece razem z Tinką. Quote
paros Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 beka napisał(a):............ Jolu mam prosbę o zmianę tekstu Tiny ja Ci dziś wysle. Z psem mieszka i nie ma problemu, a o tym podgryzaniu to sama powiem ... inaczej ona domu nie znajdzie. Kiara bardzo płacze, ona tak potrzebuje bliskości... to poprosimy o tekściki, bo ja napisałam w oparciu o info z wątku :cool3: Poprosimy, bo jak widzisz, jest więcej rąk do ogłoszeń :lol: Quote
erka Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Śliczna sunia, domki sie powinny bić:). Dzwoniła do mnie kobieta z podkieleckiej wsi o ON-ka, ale jakos nie mam przekonania. Maja juz małą suczkę , a ON-ka cchieli na podworko, w dodatku mąż chciał "kątowanego".Powiedziałam,ze jak tak, to niech kupi u hodowcy. Quote
beka Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 I bardzo dobrze je powiedziałaś A Kiara to super sunia, przyjaciel i miziak, ale na obych potrafi szczekać. Quote
mysza 1 Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Od poniedziałku będę polować na Metro, może coś się ruszy wreszcie. Quote
beka Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 Matko, oby bo psów w potrzebie wiec niż kiedy kolwiek Quote
Recommended Posts