Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tina to młoda sunia, ma ok.2 lat ale zęby w tragicznym stanie tzn. wszystkie przednie spiłowane. Uwielbia człowieka w którego jest zapatrzona jak w obraz. Kontakt z człowiekiem jest najważniejszy, uwielbia się przytulać wręcz domaga się pieszczot i zabawy. Nie jest delikatna w kontakcie, skacze, łapie zębami za ręce i pięty . Całkiem nieźle chodzi na smyczy.Jest energiczna sunią, uwielbia biegać, ciągle przebywać w ruchu.

Tina boi się psów i w kontakcie z nimi ze strachu jest agresywna. Jednak jest szansa, że się dogada z bardzo spokojnym psem o zrównoważonym charakterze.
Tina jest zazdrosna o człowieka nawet swojego przyjaciela od niego odgania, miska i kojec jest też tylko jej.
Na koty nie sprawdzona ale raczej ich nie pokocha. W mieszkaniu jest bardzo grzeczna.

Jest już wysterylizowana

zebrałam takie informacje z całego wątku na temat Tiny, Gajowa czy dopisałabyś coś jeszcze? :razz: czy Tina była zaszczepiona i odrobaczona?

;)

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tina jest odrobaczona , ze szczepieniami nie zdążyłyśmy jeszcze bo priorytetem była sterylizacja.
Jestem pisarskim antytalentem i liczę, że tekst napisze cioteczka obdarzona takim talentem.
Napisałam co wiem o suni, jej zachowaniu licząc, że ktoś zgrabnie to przeredaguje. Wymieniłam trochę negatywów, bo ale to raczej do rozmowy z zainteresowanymi, wiadomo lepiej zawsze uprzedzić o niektórych zachowaniach.
Na pewno w tekście trzeba napisać, że Tina to bardzo łagodna sunia, wesoła, uwielbia bawić się piłeczką. Będzie psem bardzo oddanym, zapatrzonym w swojego właściciela.

Posted

Nie pisałabym o jej agresji w stos. do innych psów, nie kazdy chetny na adopcję ma juz psa, a taka inf. odstrasza. To mozna już powiedziec w rozmowie telefonicznej.
To samo o tym podgryzaniu rak i nóg, to tez bym powiedziała później, bo tak , to nikt o nia nie zadzwoni.

A co tam słychac u Kiary?

Posted

ewelinko_m ten zainteresowany Tiną pan przysłał mi maila i wczoraj mu odpisałam... zobaczymy.
A Tinka miała wczoraj wizytę ale okazała się zbyt łagodna... zamiast szczekać na obcych tuliła się i domagała głaskania, a państwo potrzebują stróża, a na drugim miejscu przyjaciela i duuuu...

Posted

Tak, państwo nie zdecydowali sie ani na Tine ani na Tarę :(.
Kupili szczeniaka i super wychowany w kojcu, nie bedzie wchodził do domu, nie ma wizyty...zero komplikacji.

Tina przeprowadziła się na działke. Od wczoraj mieszka z sympatycznym owczarkiem z Ostrowi.
Nie było problemów przy zapoznaniu. Poznali się poza działką, obwachali, Tinka sie zmarzczyła i tyle.

Moze uda mi się jutro jakies fotki zrobic.
Dzis Kiara na sterylkę, tylko te upały :(

Posted

beka napisał(a):

Dzis Kiara na sterylkę, tylko te upały :(

Ojej, a nie można było zaczekać? Myśmy wysterylizowały kilka dni temu, jak jeszcze nie było tak gorąco małą suczkę i szew cały czas sie paprze, a teraz ma być jeszcze goręcej:-(.

Posted

erka napisał(a):
Ojej, a nie można było zaczekać? Myśmy wysterylizowały kilka dni temu, jak jeszcze nie było tak gorąco małą suczkę i szew cały czas sie paprze, a teraz ma być jeszcze goręcej:-(.

Nie mozna.
Ona dostała cieczki zaraz po przyjeżdzie i dostała hormony na wstrzymanie. A to grozi ropomaciczem.
Bedzie do soboty w lecznicy a tam jest klima na szczęście.

Tinka chasa z Boryskiem (Bonuskiem) i nie przejawia żadnej agresji.
Rece to ręce ale w zabawie capneła mnie za łydke a to nie było miłe

Posted

Tak Kiara miała wczoraj zabieg. Obudziła i wszystko było ok. Zadzwone jeszcze dzis wieczorem.

Tinka ciebie Gajowa dobrze zna, o mnie szczęśliwie nie jest tak zazdrosna wiec udaje mi sie wygłaskać Boryska -Bonuska :)

Posted

Kiara czuje się dobrze. Brzuszek się goi.
Jest juz kojcu i Tara dostaje wscieklizny...

Owszem były jakeis telefony:
do kojca do stróżowania czli do dupy...

Jolu mam prosbę o zmianę tekstu Tiny ja Ci dziś wysle.
Z psem mieszka i nie ma problemu, a o tym podgryzaniu to sama powiem ...
inaczej ona domu nie znajdzie.

Kiara bardzo płacze, ona tak potrzebuje bliskości...

Posted

ewelinka_m napisał(a):
beka , Gajowa a ten facet się odezwał o którym pisałam ?

p.s ja również poproszę o teksty do ogłoszeń dla obu suń ;)

Facet odezwał się mailowo - korespondencję przekazałam bece razem z Tinką.

Posted

beka napisał(a):
............
Jolu mam prosbę o zmianę tekstu Tiny ja Ci dziś wysle.
Z psem mieszka i nie ma problemu, a o tym podgryzaniu to sama powiem ...
inaczej ona domu nie znajdzie.

Kiara bardzo płacze, ona tak potrzebuje bliskości...

to poprosimy o tekściki, bo ja napisałam w oparciu o info z wątku :cool3:

Poprosimy, bo jak widzisz, jest więcej rąk do ogłoszeń :lol:

Posted

Śliczna sunia, domki sie powinny bić:).

Dzwoniła do mnie kobieta z podkieleckiej wsi o ON-ka, ale jakos nie mam przekonania. Maja juz małą suczkę , a ON-ka cchieli na podworko, w dodatku mąż chciał "kątowanego".Powiedziałam,ze jak tak, to niech kupi u hodowcy.