Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No właśnie. Na przełomie lutego i marca dostanę wreszcie urlop (zaległy za ub. rok). Marzę o tym, żeby pojechać gdzieś i zapomnieć o Warszawie chociaz na 4 -5 dni. I proszę Was o pomoc w wyborze miejsca, a to może być trudne.

Po pierwsze - jadę z psem, po drugie - nie mogą to być góry (za daleko), ani wybrzeże (z tego samego powodu). Jestem zmotoryzowana, ale znam siebie i wiem że nie dam rady pokonać trasy ponad 250 km - to maksymalna odległość.

Może znaciejakiś całoroczny ośrodek, kwatery, pensjonat - jakieś lasy, łąki i mało ludzi z dziecmi za to dużo przestrzeni.

z góry dziękuję.

• Replies 185
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A gospodarstwo agroturystyczne na Warmii, niedaleko Nidzicy moze byc?

:wink:

Ja w zamian poprosze o namiary na jakas kwatere w Szczyrku. Oczywiscie jade z psem tylko i wylacznie. :wink:

Posted

Zastanawiałam sie też nad Kazimierzem Dolnym

Tylko na stronie jest tyyyyyyyyyle ogłoszeń, kwater, pensjonatów, że szok.

Może ktoś ma sprawdzony adres?

Może ktoś wie, do jakich restauracji , knajp itp. można wchodzić z psem ?

Oczywiście w Kazimierzu>

Posted

Może Janów Podlaski?

nie jest zbyt daleko, można przy okazji zwiedzić stadninę, wokół same pola.

My tam byliśmy w sierpniu, nocowaliśmy w hotelu przy samej stadninie, on się nazywa Wygoda bodajże, przemili właściciele, bardzo przyjaźni psom.

Posted
Kazimierz Dolny - www.lipowa-dolina.pl - może sie przyda.

pozdrawiam

Brzmi zachecajaco, tylko nie wyczytalam tam czy mozna z psem....:hmmmm:

Można,tylko trzeba to wcześniej uzgodnić z właścicielami ,bo o ile pamiętam,to mają jednego albo dwa sowje psiaki.

pozdrawiam

Wojtecki

• 8 months later...
Posted

Hey!

Mam takie pytanie dot. ferii z psem. Jakie miejsca polecacie oprócz Tatr?? Może jkies nie tylko tereny górskie? Gdzie Wy sie wybieracie? Potem można zrobić listę "przyjaznych i sprawdzonych"{ miejsc pobytu ze zwierzakiem :D ;)

Posted

Przestańcie już z tymi nieprzyjaznymi Tatrami :placz: Ja i moje psy musimy tu żyć!!! I znajdujemy jakoś miejsca spacerowe a góry oglądamy przez okno :lol:

Posted

Hmm ja znam pare takich ,,swoiskich" i zaprzyjaznionych pensjonatow w Bialce Tatrzanskiej/ Bukowinie Tatrz. gdzie z psami zawsze mile widziane sa osoby 8) Moze jakos nie jest tam pieknie jak w lususowym hotelu, ale taka goralska atmosfera :P

Posted

W Białce Tatrzańskiej mam 1 namiar a gdyby nie wypalił to mogę poszukać innych. Właścicielka pokoi deklarowała mi kiedyś że pies no problem! Podaję nr tel. (018)2654207. Jeśli chodzi o zimę to jest niezła baza wyciągowa. Dużo lepiej i dużo taniej niż w Zakopcu a miejsca na spacery dość! Polecam!

Posted

A jeśli ktoś zdecydowałby sie jednak na przyjazd w nieprzyjazne Tatry to dajcie znać, chętnie przygarbiemy do naszej spacerowej trupy nowych członków i wspomożemy w wyborze miejsc spacerowych :)

Posted

Fruziu porzuc Tatry i ruszaj w Beskidy -czekamy tu niecierpliwie :wink:

ps bo ja to bezczelnie polecam domek mojej teściowej-niejeden psiak już u nas bywałhttp://e-zawoja/podcuplikiem/ a my w końcu nie musiałybyśmy chodzić same na spacery!!!

A co do Zakopca to chyba bedę roboczo od 9 to może wreszcie się z wami zobaczę :beerchug:

Posted

ale Gucio co ty ze wsi na wieś chcesz jechać ?

Do Warszawy se jedż do Łodzi! :wink: człowiek potem taki szczęśliwy wraca jak go tramwaj nie przejedzie :scared:

Posted

Chciałaś napisać z zadupia na wieś ;) U nas to wszędzie śmiecie, powycinane lasy, rzeka brudna i wogóle okropnie. Nie top co te widoki na stronie 8)

A mamus nie lubi Wawki ani innych miast "Bo tam ciasno" :lol:

Próbuje ich jakoś przekonać to moze sie wybuierzemy ale nieobiecuje... :roll:

Posted

e śmiecie itp to się wszędzie zdarzają już ostatnio sobie obiecałam ,że na spacery zaczne zabierać torby na śmieci bo jedno "sprzątanie świata " to trochę mało :evil:

pozdrawiam :D