odrobinka1 Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 Witam Dzisiaj zakupiłam w Hodowli PUCHATE KREPLE w Mysłowicach szczeniaka Akitkę:multi: .. JEST REWELACYJNY!!!!!! [tzw. ciach :) powod: pkt 2 regulaminu forum - PaYooK] Quote
Matagi Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 [quote name='odrobinka1']Witam Dzisiaj zakupiłam w Hodowli PUCHATE KREPLE w Mysłowicach szczeniaka Akitkę:multi: .. JEST REWELACYJNY!!!!!! [tzw. ciach :smile: powod: pkt 2 regulaminu forum - PaYooK] Proponuję przeczytać regulamin forum!:p Regulamin Forum Regulamin użytkowania publicznego forum dogomania.pl I. Zasady dla użytkownika: 1. Każdy użytkownik ma prawo do jednego konta (nicka) na Forum. Używanie jednocześnie dwóch nicków jest zabronione i grozi usunięciem obydwu. Założenie nowego konta (nicka) jest dozwolone tylko w przypadku rezygnacji z poprzedniego i za zgodą Admina. 2. Zabrania się umieszczania na forum postów o treści: - obraźliwej - niecenzuralnej - niezgodnej z prawem - stanowiących reklamę,ofertę kupna-sprzedaży lub ofertę matrymonialną Jeśli jednak znalazłeś ciekawą stronkę i chcesz się z nią podzielić z innymi – większość działów na forum posiada „linkownie” zgodne z tematyką danego działu. Jeśli nie jesteś pewien, czy dany link nie będzie poczytany za reklamę – skorzystaj z pomocy moda – napisz do niego PW . Wyjątek stanowią linki do ogłoszeń, gdzie psy oddawane są za symboliczną złotówkę. Niemniej, celowość umieszczenia ich należy uzgodnić z moderatorem działu Psy w Potrzebie. 3. Jeśli chcesz przedstawić opinię na temat kogoś/czegoś, niech będzie to opinia oparta na Twoich osobistych doświadczeniach. Każda inna jest niewiarygodna, ponieważ może być nieprawdziwa. A jeśli krytykujesz kogoś/coś w sposób jednoznacznie identyfikujący (np. z pełnego imienia i nazwiska/pełnej nazwy), nie męcz się. To i tak moze zostac usunięte, bo dogomania anonimowej krytyki nie uznaje. 4. Użytkowniku, zanim rozpoczniesz nowy wątek, sprawdź za pomocą wyszukiwarki u góry strony , czy dany temat nie był już poruszany. Jeśli był – zapoznaj się z nim, a w razie potrzeby kontynuuj. Powtarzające się wątki będą usuwane lub łączone – chyba, że moderator zadecyduje inaczej. 5. Jeśli jednak rozpoczynasz nowy wątek, zatytułuj go w sposób czytelny i zrozumiały, by inni użytkownicy wiedzieli, czego topic dotyczy. Tytuły: „Pomocy”, „?”, „ ” są nieczytelne i nie zawierają żadnych informacji. 6. Wielostopniowe „cytaty w cytacie” będą moderowane jako uciążliwe dla innych użytkowników (nie dotyczy działu "Off Topik"). 7. Problemy lub pytania dotyczące działania forum zgłaszamy moderatorom lub administratorom na PW. Zanim zgłosisz problem/pytanie zajrzyj do FAQ u góry strony lub – patrz pkt.4. 8. Wątpliwości i uwagi dotyczące sposobu moderowania zgłaszamy wyłącznie na PW moderatora odpowiedzialnego za dany dział, Margo bądź Admina. 9. Dogomania spamu nie lubi. Spamodawco – spamuj się sam, a każdy swój post umieść na forum tylko jeden raz. Z forum spam będzie usuwany – w razie niesłabnącego uporu spamodawcy – wraz z autorem. 10. Użytkowniku – pochwal się foto swojego psiaka, bądź innym równie ciekawym obrazkiem. Pamiętaj jednak, by jego wymiary nie przekraczały 500x500 pikseli – zbyt duże fotki utrudniają życie modemowcom i będą zamieniane na linki. Jeśli masz problem z określeniem wielkości obrazka – Mod pomoże. Jeśli masz do wrzucenia więcej niż trzy, pozostałe wstaw jako linki (nie dotyczy działu „Galeria”). Szanuj modemowców. 11. Podpisy – niewątpliwie urokliwe – nie mogą być większe niż 500x100 pikseli (użytkowniku - przyrównaj podpis do grafiki o takich wymiarach) oraz objętości 60KB. Szanuj czas i nerwy modemowców. Dodatkowo przy zbyt wielkim podpisie bardzo ciężko wyłuskać właściwą treść postu. To samo dotyczy podpisów ruchomych / animowanych, które znacznie utrudniają innym czytanie forum – zabraniamy ich więc jako podpisów, które odciągają uwagę od treści postu. [WYJAŚNIENIE: Pod pojęciem podpisów animowanych rozumiane są te zawierające animowane gif'y lub pliki flash, których animacja trwa dłużej niż 3 sekundy lub/i jest zapętlona; grafika z drobnym animowanym elementem, jak np. machający ogonek, może być jeszcze tolerowana - zależy to od oceny moderatora lub admina] 12. Podpis, jako część składowa postu podlega regulaminowi. Z jednym wyjątkiem: w podpisie mogą znajdować się treści, linki, które normalnie uznane zostałyby za reklamę. Wygląd podpisu musi jednak w tym przypadku wciąż odpowiadać ustaleniom z pkt. 11. 13. Przy wybieraniu zdjęcia czy też obrazka do emblematu lub podpisu, pamiętaj o prawach autorskich i nie używaj cudzego materiału bez pozwolenia właściciela. 14. Użytkowniku – zanim wyślesz posta, skorzystaj z opcji podgląd – pozwoli Ci ona wyłapać ewentualne braki, literówki i błędy. Forum to nie czat, nie musisz się spieszyć. Prosimy również o rozsądne ilości emotikonów w treści – post upstrzony nadmiarem emotków jest po prostu nieczytelny. Jeśli zapomniałeś skorzystać z opcji „podgląd” a w poście są błędy itp. – skorzystaj z opcji w prawym, górnym rogu Twojego postu. 15. Fora o rasach mają pierwszeństwo przed specjalistycznymi – jeśli więc na przykład na forum rasy pojawi się informacja o wystawie klubowej, na forum o rasie pozostanie. 16. Pisząc wiadomość na forum wyrażasz zgodę na jej publikację na łamach forum dogomania.pl. Jednocześnie deklarujesz, że masz świadomość, że wysłana wiadomość staje się częścią serwisu i jej usunięcie w przyszłości nie będzie możliwe. Punkt obowiązuje od dnia 6. luty 2005. Quote
weihaiwej Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 Masz rację Matagi, tym bardziej, że odrobinka1 podobne ogłoszenie zamieściła na allegro, ale nie będę podawać tu linka. Quote
AlaNowak Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 na pewno nie robi to dobrej opinii o hodowcy, bo mozna pomyslec, ze specjalnei wysyla ludzi do oglaszani sie... Ale bardzo ciesze sie, ze podoba ci się piesek:) Quote
Gosica Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 Myśle ze odrobinka nie robiła tego specjalnie (choć ten post powinnien rzeczywiscie wygladać inaczej, bo ten kto chce kupić akite i zostanie dobrze poinformowany sam tarfi na hodowle) Ale czego nie robi sie z eufori (z drugiej strony to wspaniałe ) Juz widze ten zapał młodego , swiezo co upieczonego własciciela akity :cool3: Quote
weihaiwej Posted May 5, 2006 Posted May 5, 2006 Gosica napisał(a):Myśle ze odrobinka nie robiła tego specjalnie (choć ten post powinnien rzeczywiscie wygladać inaczej, bo ten kto chce kupić akite i zostanie dobrze poinformowany sam tarfi na hodowle) Ale czego nie robi sie z eufori (z drugiej strony to wspaniałe ) Juz widze ten zapał młodego , swiezo co upieczonego własciciela akity :cool3: Gosia, masz i nie masz racji. Bo o euforii można by mówić, gdyby forma tego postu była inna i gdyby nie było to prawie dokładnie to samo co na allegro. Bo na allegro to ogłoszenie grzecznościowe, ale forum dogomanii nazywa to reklamą. Sadzę, że to należy zakwalifikować jako reklamę ( i chyba mod, a nie my, powinien zareagować?), choć jak słusznie zwróciła uwagę alanowak, cieszę się z kolejnego akiciarza! Mam nadzieję, że odrobinka1 się jeszcze odezwie, mimo takiej naszej reakcji na ogłoszenie :) Ja jestem wciąż dość świeżo upieczonym właścicielem akity i wiem, z jakimi uczuciami to się łączy! Pozdrowienia Quote
Gosica Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Dopiero nie dawno widziałam o ogłoszenie na allegro, ale chyba tu euforia (choć jest wskazana ) to jak powiedziałas moze nie w takim stylu powinna byc przekazana :evil_lol:. Quote
odrobinka1 Posted May 8, 2006 Author Posted May 8, 2006 Witam wszystkich Bardzo przepraszam wszystkich z kilku powodów.. po pierwsze nie przeczytałam regulaminu- co BARDZO RZADKO mi się zdarza, po drugie nie chciałam nikogo urazić, obrazić,.. Nie za bardzo mam co napisać na swoje usprawiedliwienie, ale może coś wytłumaczę, co mnie chociaż troszkę wyjaśni:( Pieska miałam zakupić za kilka miesięcy- właśnie przeprowadziliśmy się z mężem i dziećmi do domku z ogrodem- więc by moje marzenie w pełni się spełniło- potrzebowałam jeszcze czworonoga.. Jestem osobą bardzo dociekliwą- chociaż w tej sytuacji - to stwierdzenie wygląda śmiesznie- naprawdę tak jest.. i postanowiłam iż nie będę podchodziło do kupna sercem- bo wziełabym pierwszego pieska jakiego zobaczyłabym, lecz też rozumem.. moja bratanica kilka tygodni temu, zakupiła owczarka niemieckiego, mieszka również z moją mamą- więc czesto ich odwiedzam.. Miał być to piesek młody, z super hodowli.. okazało się że mały ma conajmnie sześć miesięcy- a miał mieć cztery, BARDZO ALE TO BARDZO BOI SIĘ LUDZI, po prostu sika na ich widok, jest po prostu pozbawionym dziciństwa wyrośniętym szczeniakiem.. Ale najgorsze w tym wszystkim jest to , że źle podchodzi do moich kilkuletnich dzieci- przeraziło mnie to.. postanowiłam szukać dokładniej, bardziej przyglądać się rasom innym niż miałam dotychczas.. i już nie pamiętam jak natrafiłam na rasę AKITA.. zafascynowała mnie- do tego stopnia iż postanowiłam poszukać hodowcy- z internetem nie było to zbyt trudne.. Ale to co się widzi w internecie- często odbiega od rzeczywistości.. tego się bałam najbardziej.. Tak jak pisałam- mój piesek ma być wychowany z dziećmi, a źle rozpoczęty kontakt z ludźmi może mieć wpływ na psychikę w przyszłości.. Kilka osób oferowało mi sprzedaż SUPER PSIAKA, ale było to w taki sposób, że bałam się.. coś mi mówiło - UWAGA.. Do Hodowcy z w/w tematu trafiłam po "drzewie", czyli doszukując się u innego hodowcy prawdy lub fałszu- sprawdzałam czy istnieją takie hodowle jakie mi przedstawił.. no i okazało się, że tak.. Zadzwoniłam czy w tej hodowli sa szczeniaki- zostałam zaproszona- i naprawdę oczarowana.. Bo ktoś kto na pierwszym spotkaniu sprawdza mnie- jak piesek ewentualnie miałby się u mnie jest już dużym pozytywem.. Widać było iz Pani Maria- prosze tego nie brac jako reklamy!!) bardzo kocha zwierzęta, prosiła by psiak nie był na tzw. łańcuchu, opowiadała długo jak wychować mądrą akitę, która jest dobrym stóżem, ale i przyjacielem moim i dzieci.. po prostu zafascynowałą mnie jako człowiek i hodowca.. .. I CHCIAŁAM POMÓC JEJ I NOWYM WŁAŚCICIELOM PSÓW.. a wyszło inaczej- jest mi tak przykro, bo w rzadnym wypadku nie chciałam robić jej "interesu"- nie mam z tego rzadnej korzyści materialnej, po prostu szlag człowieka trafia iż pseudohodowca potrafi tak zbałamucić klienta, iż sprzeda wszystko, bez starań - bez najmniejszego mrugnięcia okiem kłamie, a ludzie się na to nabierają.. i cierpi i piesek i jego nowy właściciel:(( .. to nie pralka, to pies!!! to wszystko, euforia mi mineła- zostałam oblana zimnym prysznicem- jest mi wstyd, dlatego, że zrobiłam Pani Marii niedźwiedzią przysługę- że forumowicze odebrali to jako "zła opinia o hodowcy" PRZEPRASZAM Quote
weihaiwej Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Odrobinka, wierzę Ci, że nie miałas złych zamiarów i bardzo się cieszę, że odezwałaś się jeszcze i wszystko wyjaśniłaś! Sądzę, że nie wyrządziłaś żadnej krzywdy hodowcy, mam przynajmniej taką nadzieję :) To wspaniale, że tak dobrze trafiłaś :) Całe szczęście jest więcej hodowli, które przywiązują wagę do tego, gdzie piesek trafi i do jego socjalizacji :) Pozdrawiam Cię serdecznie i zapraszam do Galerii Akit na dogomanii, tam możesz podzielić się zdjęciami swojej akitki :) oto link http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=5992&page=543 Quote
Agappe Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 No to witam nowego akitomaniaka w naszym dość już sporym dogomaniackim gronie :) i tak jak weihaiwej napisała ja równiez zapraszam do Galerii Akit i podzieleniem się z nami "swoim robaczkiem" ;) zdjęcia zaaawsze są mile widziane :) powodzenia w wychowaniu .. hmm i może na wystawach?? planujecie pokazać sie na jakiejść wystawie? Quote
Recommended Posts