fonfel Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Witam doświadczonych wielbicieli czworonogów Od niedawna jestem szczęśliwym właścicielem rocznego owczarka niemieckiego. Przymierzam się od tego czasu do zakupu kompletu niezbędnych akcesoriów smycze, obroże, szelki, legowiska etc. Zaglądałem na różne strony sklepów, odwiedzałem też sklepy zoologiczne i wiem już, że wiązać się to będzie z niemałym wydatkiem. Stąd moje pytanie - czy jest jakaś alternatywa dla droższych firm w rodzaju Rogz czy Hunter. W jednym sklepów sprzedawca polecał mi Ami Play jako rodzimą produkcję dobrej jakości i w przystępnej cenie. Co sądzicie o tej firmie i jej produktach? Dziękuje za wszelkie rady Pozdrawiam Quote
gops Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 obroze ami playa zerwala po tygodniu moja 17kg suka , kundel nie polecam jesli rogz jest za drogi to moze spojz np na pitmana - obroza kennelowa moze nie taka sliczna ale bardzow wtrzymala do 25zl mozna kupic albo jakas skorzana obrozka , sa one drogie dosc ale na lata wydatek najczesciej jesli chodzi o smycz to patrz na szycie , i karabinczyki to wiadomo , najwiekszy dla owczarka Quote
olekg89 Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Gops-jakim cudem twoja suka zrywa obroże skoro mój 30paro kg Czarek nie zerwał w swoim życiu żadnej?? Quote
gops Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='olekg89']Gops-jakim cudem twoja suka zrywa obroże skoro mój 30paro kg Czarek nie zerwał w swoim życiu żadnej??[/QUOTE] a to wlasnie jest ciekawe :) nie mam pojecia Olek moze zle to okreslilam nie zerwala a przy pociagnieciu obroza sie otworzyla -klips, to samo mialam z rd mce, trixie i hiltonie , 3 rd pole zerwalo sie pzredwczoraj , tak samo otowrzyl sie klips ale to wybaczam bo obroza za 6zl ,nie spodziewalam sie za duzo zerwala rowniez 3 smycze w tym 2 flexi do 12 i 25 kg , teraz mam do 35 i juz rok zyje nie mam zamairu jej z tego powodu oddawac ;p tylko inwestuje w porzadniejsze rzeczy Quote
fonfel Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 Dzieki za opinie Faktycznie mogła się odpiąć ale to troche dziwne. Wolałbym uniknąć obroży ze sprzączką jak kennelowa pittmana, klamra jest dla mnie optymalna ewentualnie moze cos takiego http://www.animals.amiplay.pl/index.php?page=seriapxo3_02 To na co zwrocilem uwage to odlewane kółka, bo często się spotykalem ze zgrzewanymi, które pozostawiały róznej grubości przerwy między zgrzewami. A wiadomo, że przy silnym psie i dłuższym użytkowaniu prędzej czy póżniej takie kółko się rozpina i koniec. A jeśli chodzi o skórę to jak najbardziej ale tylko najlepszej jakości (czyt. drogie) czyli inwestycja do ogarnięcia w przyszłosci. pozdrawiam Quote
Karilka Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Kup smycz z Wozy za 55zł z allegro, skóra, szyta, przepinana i do tego skórzaną obroże za ok. 60zł też z Wozy (allegro). Taki kompet psa przeżyje. U mnie przy intensywnym (sportowym) użytkowaniu nie mogę narzekać na nic oprócz tego, że kolor nie jest już taki piękny po 4 latach ale podobno pies w skórze nie moze pływać a mój pływa często i w smyczy i obroży. Nie baw w sie te szmaciaki i plastikowe klamerki. Badziew straszny. Frajda dla kolekcjonerów i tyle. Pitman podobno teraz jest lepszej jakości niż kiedyś ale i tak polecam skóre WOZA- nie wyciera sierści, jest naturalna, nie odparzy psiej skóry i dłuuuugoletnia. Quote
fonfel Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 Cześć Zdecydowałam się jednak na AmiPlay, w zgodzie z opinią, ze jak nie spróbuję to się nie przekonam. Podobają mi się po prostu te smycze i obroże, jest solidnie obszyta i mam ciekawe wzory. Jak z trwałością zobaczymy ale fakt, że producent daje 3 letnia gwarancje też o czymś swiadczy. Póki co sprawuje się bez zarzutu. Quote
Martens Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 A ja od x lat używam obróż i smyczy z Dingo, smycz i obroże ma moja suka ok. 7 lat, skórzane, obroża na zwykłą sprzączkę (klamry to badziewie i nie nadają się dla naprawdę silnego psa, który ciągnie). Cena przystępna, polecam. Quote
Recommended Posts