hop! Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 ronja napisał(a):kupa w skali od 1 do 10 dziś na 7 punktów. jest spora poprawa. ale w dalszym ciągu podajemy nifuroksazyd. kończy się karma. zostało jej bardzo niewiele. To może nie będzie potrzebna kuracja antybiotykiem. Quote
mysza 1 Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 naszkaarek napisał(a):dobrze to w takim razie do końca miesiąca wpłacę jeszcze 30 zł i będę obecna na wątku pieska , jak będzie potrzeba to też możecie liczyć na moją skromną pomoc finansową Bardzo serdecznie dziękuję :) Quote
Mysza2 Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 wujek & ciocia napisał(a):hej a czego najlepiej szukać na bazarek ? Nie ma reguły, książki, kosmetyki ciuszki, Quote
wujek & ciocia Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 to w wolnej chwili zobaczę, ale nie wcześniej niż pod koniec tygodnia bo teraz od 8 do 19/20 jestem w pracy Quote
kakadu Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 jeśli jasper bedzie bral doustnie antybiotyki, to mam acidolac; miałam go dzis wysłac miśkowi, ale umarł... dajcie znać czy sie przyda; Quote
mysza 1 Posted May 28, 2012 Author Posted May 28, 2012 kakadu napisał(a):jeśli jasper bedzie bral doustnie antybiotyki, to mam acidolac; miałam go dzis wysłac miśkowi, ale umarł... dajcie znać czy sie przyda; Dzięki, dzisiaj Ronja jest/była u weta, napisze nam co ustalili i wtedy zobaczymy. Quote
ronja Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 Wyniki krwi wkleję wieczorem. Dostaliśmy aniprazol 3 x 3,5 tabletki. Kontynuujemy nifurosazyd. Karma intestinal (kupiłam 2kg w lecznicy na próbę). Jeżeli nie będzie poprawy zalecają usg jamy brzusznej. Faktura nie chciała się wydrukować, dostanę ją na maila - koszt to ok 350zł (rtg w znieczuleniu, nifuroksazyd, krew, karma intestinal, aniprazol). Quote
hop! Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Zakończyłam bazarek - http://www.dogomania.pl/forum/threads/226702-KONIEC!-Jasper-uratowany!-Bardzo-dzi%C4%99kujemy!?p=19053061#post19053061, chociaż nie wiem, czy dotarła wpłata od czerda (20zł). Jeżeli dotarła, to dochód z bazarku wynosi 830zł, jeżeli nie - 810zł. Quote
mysza 1 Posted May 29, 2012 Author Posted May 29, 2012 hop! napisał(a):Zakończyłam bazarek - http://www.dogomania.pl/forum/threads/226702-KONIEC!-Jasper-uratowany!-Bardzo-dziękujemy!?p=19053061#post19053061, chociaż nie wiem, czy dotarła wpłata od czerda (20zł). Jeżeli dotarła, to dochód z bazarku wynosi 830zł, jeżeli nie - 810zł. Nie ma wpłaty od Czerdy, chyba, ze nie napisała nicku. Bardzo serdecznie dziękuję :loveu::loveu::loveu:, 810 zł jest na koncie :multi: i z tego mogę opłacić pierwszą fakturę za badania- 350 zł. Quote
ronja Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Jasper nie jest łatwym obiektem do zdjęć. Nie można go zawołać, cmoknąc, by spojrzał w obiektyw, złapany za obrożę, zaczyna się wić. Dziś przy zbyt namolnych moich próbach zaprzyjaźniania się kłapnął mi zębami z warkotem przed głaszczącą ręką po boku. Cięzko będzie go nauczyć, że dotyk może być miły. Quote
ronja Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 i wyniki kupa nadal kiepska. na razie mieszamy pół na pół intestinal z poprzednią karmą Quote
Mysza2 Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 mysza 1 napisał(a):Dzięki, biedny ten Jasper strasznie :( Biedny, nie widzi nie słyszy, dotyk traktuje jak zagrożenie:(. Quote
hop! Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 [quote name='mysza 1']Nie ma wpłaty od Czerdy, chyba, ze nie napisała nicku. Bardzo serdecznie dziękuję :loveu::loveu::loveu:, 810 zł jest na koncie :multi: i z tego mogę opłacić pierwszą fakturę za badania- 350 zł. 10zł przesłała jeszcze Maria1957, więc będzie 820zł. Quote
hop! Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Zrobiłam bazarek - m.in. dla Jaspera. Zapraszam. ;) Quote
mysza 1 Posted May 31, 2012 Author Posted May 31, 2012 Bardzo dziękuję za wspaniały bazarek. Prosimy, zajrzyjcie i pomóżcie małym kosztem biednym zwierzakom. ;) Quote
maja602 Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Zapisuję wątek. Widzę ze piesek ma się całkiem dobrze. Quote
ronja Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 nie ma się dobrze, męczą go rozwolnienia, jest chudy, głuchy, niewidomy, ma problemy z chodzeniem i nie lubi dotyku. na czym polega komfort jego zycia? dziś zakończyliśmy odrobaczenie, kupa woda wróciła - pewnie po odrobaczeniu. Quote
hop! Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 [quote name='hop!']10zł przesłała jeszcze Maria1957, więc będzie 820zł. Na konto wpłynęło 20zł od czerda (dziękuję bardzo), więc dochód z bazarku to 840zł. Quote
maja602 Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 ronja napisał(a):nie ma się dobrze, męczą go rozwolnienia, jest chudy, głuchy, niewidomy, ma problemy z chodzeniem i nie lubi dotyku. na czym polega komfort jego zycia? dziś zakończyliśmy odrobaczenie, kupa woda wróciła - pewnie po odrobaczeniu. Zdaję sobie sprawę, że jest to piesek ciężko doświadczony przez los, schorowany, umęczony i już niemłody. "Dobrze"- to myślałam, że pod dobrą opieka i w dobrych warunkach. Nikt z nas nie jest w stanie cofnąć tego co już się stało. Quote
hop! Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 ronja napisał(a):nie ma się dobrze, męczą go rozwolnienia, jest chudy, głuchy, niewidomy, ma problemy z chodzeniem i nie lubi dotyku. na czym polega komfort jego zycia? dziś zakończyliśmy odrobaczenie, kupa woda wróciła - pewnie po odrobaczeniu. W badaniach nie wyszło nic niepokojącego. Z jakiej przyczyny te rozwolnienia? Czy weci mają jakieś przypuszczenia i plan leczenia? Jaką Jasper je karmę? Quote
maja602 Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 To może być nietolerancja pokarmowa. Moja sunia miała nietolerancję na mięso wołowe, drobiowe i jajka. Mogła jeść tylko baraninę i wieprzowinę z ryżem oraz karmę weterynaryjną TROVET bez dodatku drobiu i wołowiny. Postarajcie się przez kilka dni dawać mu tylko karmę weterynaryjną mokrą i suchą dla psów z nietolerancją. Może będzie lepiej. Quote
ronja Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 maja 602, jak widać, nie czytałaś wątku. do tej pory przez długi czas jadł karmę weterynaryjną royal canin sensitivity. w poprzednim hotelu podobno po tej karmie nie miał rozwolnień (tylko dlaczego ma źebra na wierzchu???). u nas ma rozwolnienia od kiedy przyjechał, czyli 2 tygodnie. karma została zmieniona na royal canin intestinal. o badaniach również pisałam, zamieściłam wyniki. pisałam również, że weci zalecili odrobaczenie i jeżeli nie będzie poprawy to usg jamy brzusznej. Quote
Recommended Posts