Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ronja napisał(a):
kupa w skali od 1 do 10 dziś na 7 punktów. jest spora poprawa. ale w dalszym ciągu podajemy nifuroksazyd.
kończy się karma. zostało jej bardzo niewiele.

To może nie będzie potrzebna kuracja antybiotykiem.

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

naszkaarek napisał(a):
dobrze to w takim razie do końca miesiąca wpłacę jeszcze 30 zł
i będę obecna na wątku pieska , jak będzie potrzeba to też możecie liczyć na moją skromną pomoc finansową

Bardzo serdecznie dziękuję :)

Posted

kakadu napisał(a):
jeśli jasper bedzie bral doustnie antybiotyki, to mam acidolac; miałam go dzis wysłac miśkowi, ale umarł...
dajcie znać czy sie przyda;

Dzięki, dzisiaj Ronja jest/była u weta, napisze nam co ustalili i wtedy zobaczymy.

Posted

Wyniki krwi wkleję wieczorem. Dostaliśmy aniprazol 3 x 3,5 tabletki. Kontynuujemy nifurosazyd. Karma intestinal (kupiłam 2kg w lecznicy na próbę). Jeżeli nie będzie poprawy zalecają usg jamy brzusznej. Faktura nie chciała się wydrukować, dostanę ją na maila - koszt to ok 350zł (rtg w znieczuleniu, nifuroksazyd, krew, karma intestinal, aniprazol).

Posted

hop! napisał(a):
Zakończyłam bazarek - http://www.dogomania.pl/forum/threads/226702-KONIEC!-Jasper-uratowany!-Bardzo-dziękujemy!?p=19053061#post19053061, chociaż nie wiem, czy dotarła wpłata od czerda (20zł). Jeżeli dotarła, to dochód z bazarku wynosi 830zł, jeżeli nie - 810zł.

Nie ma wpłaty od Czerdy, chyba, ze nie napisała nicku.

Bardzo serdecznie dziękuję :loveu::loveu::loveu:, 810 zł jest na koncie :multi: i z tego mogę opłacić pierwszą fakturę za badania- 350 zł.

Posted

Jasper nie jest łatwym obiektem do zdjęć. Nie można go zawołać, cmoknąc, by spojrzał w obiektyw, złapany za obrożę, zaczyna się wić. Dziś przy zbyt namolnych moich próbach zaprzyjaźniania się kłapnął mi zębami z warkotem przed głaszczącą ręką po boku. Cięzko będzie go nauczyć, że dotyk może być miły.

Posted

[quote name='mysza 1']Nie ma wpłaty od Czerdy, chyba, ze nie napisała nicku.

Bardzo serdecznie dziękuję :loveu::loveu::loveu:, 810 zł jest na koncie :multi: i z tego mogę opłacić pierwszą fakturę za badania- 350 zł.

10zł przesłała jeszcze Maria1957, więc będzie 820zł.

Posted

nie ma się dobrze, męczą go rozwolnienia, jest chudy, głuchy, niewidomy, ma problemy z chodzeniem i nie lubi dotyku. na czym polega komfort jego zycia?
dziś zakończyliśmy odrobaczenie, kupa woda wróciła - pewnie po odrobaczeniu.

Posted

[quote name='hop!']10zł przesłała jeszcze Maria1957, więc będzie 820zł.

Na konto wpłynęło 20zł od czerda (dziękuję bardzo), więc dochód z bazarku to 840zł.

Posted

ronja napisał(a):
nie ma się dobrze, męczą go rozwolnienia, jest chudy, głuchy, niewidomy, ma problemy z chodzeniem i nie lubi dotyku. na czym polega komfort jego zycia?

Zdaję sobie sprawę, że jest to piesek ciężko doświadczony przez los, schorowany, umęczony i już niemłody. "Dobrze"- to myślałam, że pod dobrą opieka i w dobrych warunkach. Nikt z nas nie jest w stanie cofnąć tego co już się stało.

Posted

ronja napisał(a):

W badaniach nie wyszło nic niepokojącego. Z jakiej przyczyny te rozwolnienia? Czy weci mają jakieś przypuszczenia i plan leczenia? Jaką Jasper je karmę?

Posted

To może być nietolerancja pokarmowa. Moja sunia miała nietolerancję na mięso wołowe, drobiowe i jajka. Mogła jeść tylko baraninę i wieprzowinę z ryżem oraz karmę weterynaryjną TROVET bez dodatku drobiu i wołowiny. Postarajcie się przez kilka dni dawać mu tylko karmę weterynaryjną mokrą i suchą dla psów z nietolerancją. Może będzie lepiej.

Posted

maja 602, jak widać, nie czytałaś wątku. do tej pory przez długi czas jadł karmę weterynaryjną royal canin sensitivity. w poprzednim hotelu podobno po tej karmie nie miał rozwolnień (tylko dlaczego ma źebra na wierzchu???). u nas ma rozwolnienia od kiedy przyjechał, czyli 2 tygodnie. karma została zmieniona na royal canin intestinal.
o badaniach również pisałam, zamieściłam wyniki. pisałam również, że weci zalecili odrobaczenie i jeżeli nie będzie poprawy to usg jamy brzusznej.