mysza 1 Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 Brak adopcji, badania i operacje to też ogromne koszty... Bardzo proszę o pomoc... Może ktoś mógłby wesprzeć bazarkowo? Quote
Mysza2 Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 mysza 1 napisał(a):Brak adopcji, badania i operacje to też ogromne koszty... Bardzo proszę o pomoc... Może ktoś mógłby wesprzeć bazarkowo? Ja chętnie zrobię, ale gdyby ktoś fanty wyszperał, ja nie mam z czego, własne możliwości już mi się wyczerpały Quote
ronja Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Dzwoniłam do lecznicy o wyniki krwi - nerki, wątroba, trzustka w porządku. Odbiorę je w przyszłym tygodniu wraz z fakturą za wczoraj, to wkleję. Quote
ronja Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Biegunka się utrzymuje. W poniedziałek będę w lecznicy z Opajką, dopytam doktorów, bo dziś rozmawiałam z młodą nową wetką, więc nie zagłębiałam się w szczegóły, bo i tak nic by mi nie powiedziała. Quote
mysza 1 Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 Myślę, ze powinni pilnie wprowadzic leczenie tej biegunki, antybiotyk jednak. Sam Nifuroksazyd nie pomaga. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 ronja napisał(a):....... dopatrzyłam się równiez, że ma nieaktualną wściekliznę, z sierpnia 2010 roku. odrobaczany pewnie też nie był od tego czasu. odrobaczymy go już po kastracji. teraz przy sraczce, nie będę mu dokładać. mysza 1 napisał(a): 25 szczepienie (08.2011) .............. 16 - odrobaczenie 85 Kiltix To biedny Jasper był wcześniej szczepiony i odrobaczony, czy nie :roll:. Quote
bela51 Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Ja tez miałam zrobic bazarek, ale ciagle nie doszły fanty, a wsrod swoich rzeczy juz nie mam nic atrakcyjnego. Quote
zachary Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 To zdjęcie Jasperka leżącego na słomie, bez życia....poraża mnie... Quote
Ewa Marta Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Marta, jeśli wet uzna, że dla Jaspera dobry byłby Cimalgex (niesterydowy lek przeciwzapalny 80 mg), to mogę oddać kilka tabletek. To drogi lek, tabletka kosztuje 5 zł, ja kupiłam go ciut taniej. Mam 24 tabletek dla Semika, a on w tej chwili bierze co innego. Mogę wysłać Ci 10 tabletek. To bierze się objawowo w razie bólu.... Mysza, Ty chyba znasz ten lek... Dajcie znać, a od razu wyślę priorytetem. Quote
hop! Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 mysza 1 napisał(a):Myślę, ze powinni pilnie wprowadzic leczenie tej biegunki, antybiotyk jednak. Sam Nifuroksazyd nie pomaga. Jeżeli głodówka i lek doustny nie pomagają, to faktycznie trzeba wprowadzić antybiotyk w zastrzykach. W tej chwili najważniejsze jest opanowanie kłopotów jelitowych. Myślę, że zabieg powinien być przesunięty w terminie. Quote
ronja Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 zabieg przesuniemy. zastrzyki odpadają. ja Jaspera nie utrzymam przy robieniu zastrzyków. poproszę o tabletki. dziś kupa ciut lepsza, ale nadal biegunkowa. Quote
hop! Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 ronja napisał(a):zabieg przesuniemy. zastrzyki odpadają. ja Jaspera nie utrzymam przy robieniu zastrzyków. poproszę o tabletki. dziś kupa ciut lepsza, ale nadal biegunkowa. Myślałam, że Bartek przytrzyma, a Ty "kłujniesz". ;) Tabletki też mogą być, chociaż lepiej przy problemach jelitowych działają zastrzyki. Quote
mysza 1 Posted May 26, 2012 Author Posted May 26, 2012 dana napisał(a):To biedny Jasper był wcześniej szczepiony i odrobaczony, czy nie :roll:. To pytanie do Donki, ja zapłaciłam. Nie sądzę, żeby nie był szczepiony, Donka nie mogła znaleźć zaświadczenia. Myslę, że to nie jest w tej chwili największy problem tego psa... bela51 napisał(a):Ja tez miałam zrobic bazarek, ale ciagle nie doszły fanty, a wsrod swoich rzeczy juz nie mam nic atrakcyjnego. Dzięki. Ewa Marta napisał(a):Marta, jeśli wet uzna, że dla Jaspera dobry byłby Cimalgex (niesterydowy lek przeciwzapalny 80 mg), to mogę oddać kilka tabletek. To drogi lek, tabletka kosztuje 5 zł, ja kupiłam go ciut taniej. Mam 24 tabletek dla Semika, a on w tej chwili bierze co innego. Mogę wysłać Ci 10 tabletek. To bierze się objawowo w razie bólu.... Mysza, Ty chyba znasz ten lek... Dajcie znać, a od razu wyślę priorytetem. Dziękuję, będę go kosultować u mojego chirurga i zobaczymy. Operację na razie przesuwamy. Quote
wujek & ciocia Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 hej a czego najlepiej szukać na bazarek ? Quote
ronja Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 kupa w skali od 1 do 10 dziś na 7 punktów. jest spora poprawa. ale w dalszym ciągu podajemy nifuroksazyd. kończy się karma. zostało jej bardzo niewiele. Quote
naszkaarek Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 chciałabym pomóc Jsperowi tylko jest jedno ale do chwili obecnej nie dostalam potwierdzenia czy pieniadze doszły bazarek i jednorazowa wplata w niewielkiej kwocie , ale napisałam , że dołożę wiecej rozliczenie dalej tylko do 14. 05 .2012 a dzisiaj jest 27.05.2012 ja wiem duzo pomagacie , ale pieniądze tez są ważne Quote
mysza 1 Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 naszkaarek napisał(a):chciałabym pomóc Jsperowi tylko jest jedno ale do chwili obecnej nie dostalam potwierdzenia czy pieniadze doszły bazarek i jednorazowa wplata w niewielkiej kwocie , ale napisałam , że dołożę wiecej rozliczenie dalej tylko do 14. 05 .2012 a dzisiaj jest 27.05.2012 ja wiem duzo pomagacie , ale pieniądze tez są ważne Zwykle rozliczam raz w miesiącu, z wyjątkiem bazarków. Niestety przy ilości wątków i psów, nie jestem w stanie tego robić częściej. Nic nie zginie, spokojnie. Twoja wpłata dotarła- 10 zł za bazarek i 10 zł dodatkowo, dziękuję. Wszystkie pozostałe dopiszę pod koniec miesiąca. Quote
naszkaarek Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 dziękuje za odpowiedz bardzo szkoda mi Jasperka nie mogę go wziąc do domu bo mieszkam w kamienicy i mam już trzy psy mniejsze , ale to też duzo jak na mieszkanie 45 m chcialam tylko zapytać , czy dklaracje na hotel w którym teraz jest (domowy) są już w pełni wystarczjące , jeżli nie to jaka kwota brakuje , bo rozumiem , ze karma i zabiegi wetwrynaryjne to wpłaty dodatkowe Quote
mysza 1 Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 naszkaarek napisał(a):dziękuje za odpowiedz bardzo szkoda mi Jasperka nie mogę go wziąc do domu bo mieszkam w kamienicy i mam już trzy psy mniejsze , ale to też duzo jak na mieszkanie 45 m chcialam tylko zapytać , czy dklaracje na hotel w którym teraz jest (domowy) są już w pełni wystarczjące , jeżli nie to jaka kwota brakuje , bo rozumiem , ze karma i zabiegi wetwrynaryjne to wpłaty dodatkowe Deklaracji jest mniej niż potrzeba, trudno jednoznacznie powiedzieć ile brakuje, bo w jednym miesiącu są wplaty na 200, w innym na 300 a kiedy indziej na jeszcze inną kwotę. Karma Jaspera to spory koszt- 250zł, zobaczymy czy przy niej zostaniemy, bo i tak ma biegunkę więc to sprawa karmy. Zabiegi i badania teraz z pewnoscią są mu potrzebne więc będzie trochę wydatków. Quote
naszkaarek Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 dobrze to w takim razie do końca miesiąca wpłacę jeszcze 30 zł i będę obecna na wątku pieska , jak będzie potrzeba to też możecie liczyć na moją skromną pomoc finansową Quote
Recommended Posts