Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

piękne zdjęcia Mysza1 :) Jasper jest jeszcze względnie młodym psiakiem, w miarę możliwości będę go wspierać.
Gelacan Fast jest rewelacyjny, doustny, na pewno mu nie zaszkodzi a pomóc może bez względu na porę roku, to rodzaj suplementacji tak jak Cortaflex. Może dokucza mu kręgoslup o biodra razem bo mało sie ruszał tej zimy? a zima była ciężka:roll: Jego trzeba skłaniać do spacerków, wziąć na smyczkę by więcej chodził, stymulowac ruchowo zwłaszcza teraz jak juz jest ciepło

Edited by joteska
  • Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pobyt w klinice będzie kosztowny, a nie zawsze pies jest dobrze przebadany i leczony. Zwykle jest bałagan, zmieniają się weterynarze i zalecenia. Dla psa - zwłaszcza niewidomego - taki pobyt w klinice to ogromny stres. Poza tym nie ma jak dopilnować weterynarzy i ich działań. Wiecie, jak jest...

Wspaniale byłoby, gdyby znalazł się DT, który doprowadzałby Jaspera do lecznicy. Byłoby to najlepsze dla psa i jednocześnie dużo tańsze rozwiązanie.

ewa36 napisał(a):
Ciocie, a może rozpocząć od podawania Gelacan Fast ?

To preparat wspomagający - nie zaszkodzi, może trochę pomóc, a może nic nie zmienić. Musi być podawany przez minimum 2 miesiące, a najlepiej dłużej. Jest dość drogi - http://www.orling.pl/gelacan_fast.html

Posted

joteska napisał(a):
piękne zdjęcia Mysza1 :) Jasper jest jeszcze względnie młodym psiakiem, w miarę możliwości będę go wspierać.
Gelacan Fast jest rewelacyjny, doustny, na pewno mu nie zaszkodzi a pomóc może bez względu na porę roku, to rodzaj suplementacji tak jak Cortaflex. Może dokucza mu kręgoslup o biodra razem bo mało sie ruszał tej zimy? a zima była ciężka:roll: Jego trzeba skłaniać do spacerków, wziąć na smyczkę by więcej chodził, stymulowac ruchowo zwłaszcza teraz jak juz jest ciepło

No właśnie, ruch ale on ten ruch ogranicza, bo go boli :(
hop! napisał(a):
Pobyt w klinice będzie kosztowny, a nie zawsze pies jest dobrze przebadany i leczony. Zwykle jest bałagan, zmieniają się weterynarze i zalecenia. Dla psa - zwłaszcza niewidomego - taki pobyt w klinice to ogromny stres. Poza tym nie ma jak dopilnować weterynarzy i ich działań. Wiecie, jak jest...

Wspaniale byłoby, gdyby znalazł się DT, który doprowadzałby Jaspera do lecznicy. Byłoby to najlepsze dla psa i jednocześnie dużo tańsze rozwiązanie.

To preparat wspomagający - nie zaszkodzi, może trochę pomóc, a może nic nie zmienić. Musi być podawany przez minimum 2 miesiące, a najlepiej dłużej. Jest dość drogi - http://www.orling.pl/gelacan_fast.html

Pobyt w klinice wymyśliłam, bo nie mogę znaleźc mu DT :(
Ja mam zaufaną, niedużą, tam wszyscy wiedzą co się dzieje i dobrze mnie znają także o to jestem spokojna.
Ale badania i pobyt na pewno będą kosztowały ok 1000...

bela51 napisał(a):
W przyszlym tygodniu bedzie bazarek dla Jaspera. Ewa36 wysyła paczke z fantami.
Moze troche uda sie wspomoc chłopaka.

Bardzo serdecznie dziękuję :)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Znalazłam, nie podałaś w tytule imienia Jasper i nie dopisałam. Ale doszłam do tego, już jest. Wpisałam za marzec, kwiecień i maj? Dobrze?

Mysza, dziekuję:lol:. Niech tak zostanie, miało być za kwiecień, maj, czerwiec, ale w czerwcu postaram się wysłać na kolejne trzy miesiące.
Mysza, los Jaspera naprawdę i mnie i wiele innych osób obchodzi. Może uda się jednak znaleźć taki DT, który nie byłby strasznie drogi.
Tak bym chciała, żeby był szczęśliwym psem, żeby był w domu. Nie widzi, jest Mu trudniej niż innym psom, to duże ograniczenie.
W swoim domu szybko nadrobiłby deficyty ruchowe, rozruszałby się, tylko... gdzie jest ten dom :-(.

Posted

Witajcie :)

Dawno temu zdecydowałam się na robienie wpłat na Jasperka i od tego czasu wpłacałam konto na konto pani Iwony P. tak jak dostałam na początku informacje w prywatnej wiadomości , ale widzę teraz w temacie, że jest podane inne konto i nie wiem czy zmienić na nie w stałej deklaracji (w ogóle nie jestem też wyszczególniona przy wpłatach, ale to pewnie dlatego, bo nie miałam podanego nicku w przelewie). Nie zaglądałam tutaj od dawna i ograniczyłam się tylko do regularnych wpłat, i nie wiem co teraz robić z tym przelewem.

Trzymam dalej kciuki za naszego Jasperka :)

Posted

Ariada napisał(a):
Witajcie :)

Dawno temu zdecydowałam się na robienie wpłat na Jasperka i od tego czasu wpłacałam konto na konto pani Iwony P. tak jak dostałam na początku informacje w prywatnej wiadomości , ale widzę teraz w temacie, że jest podane inne konto i nie wiem czy zmienić na nie w stałej deklaracji (w ogóle nie jestem też wyszczególniona przy wpłatach, ale to pewnie dlatego, bo nie miałam podanego nicku w przelewie). Nie zaglądałam tutaj od dawna i ograniczyłam się tylko do regularnych wpłat, i nie wiem co teraz robić z tym przelewem.

Trzymam dalej kciuki za naszego Jasperka :)

Witamy :)
Poproszę o podanie imienia i nazwiska, sprawdzę to i uzupełnię.
Bardzo proszę o dokonywanie przelewów na konto fundacyjne, z dopisanym imieniem psiaka.
Dziękujemy za pomoc :)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Witamy :)
Poproszę o podanie imienia i nazwiska, sprawdzę to i uzupełnię.
Bardzo proszę o dokonywanie przelewów na konto fundacyjne, z dopisanym imieniem psiaka.
Dziękujemy za pomoc :)

Juz poprawiłam przelew stały - będzie się wykonywał tak jak ostatnio 11 dnia każdego miesiąca, więc w maju pójdzie już na fundacyjne konto :D Zwiększyłam też kwotę przelewu do 10 zł, bo póki co bardziej nie mogę na stałą deklarację- zobaczę jak sytuacja będzie wyglądała po wakacjach. Dopisywać mnie nie trzeba, bo wiem, że przelewy poszły i tylko na tym mi zależy, żeby nasz Jasperek nadal mógł mieszkać w hoteliku, ale tak dla pewności - Małgorzata N. ze Świecia :)

W ogóle to przepraszam za moją nieobecność, teraz postaram się zaglądać chociaż raz w miesiącu:roll:

Posted

Ariada napisał(a):
Juz poprawiłam przelew stały - będzie się wykonywał tak jak ostatnio 11 dnia każdego miesiąca, więc w maju pójdzie już na fundacyjne konto :D Zwiększyłam też kwotę przelewu do 10 zł, bo póki co bardziej nie mogę na stałą deklarację- zobaczę jak sytuacja będzie wyglądała po wakacjach. Dopisywać mnie nie trzeba, bo wiem, że przelewy poszły i tylko na tym mi zależy, żeby nasz Jasperek nadal mógł mieszkać w hoteliku, ale tak dla pewności - Małgorzata N. ze Świecia :)

W ogóle to przepraszam za moją nieobecność, teraz postaram się zaglądać chociaż raz w miesiącu:roll:

Wszystko jasne, zaraz dopiszę ;)

Bardzo dziękujemy :)

Posted

hop! napisał(a):
Zapraszam na bazarek na badania i leczenie Jaspera - wejście przez mój banerek. ;)

Ale jesteś kochana :loveu::loveu::loveu: Bardzo dziękuję.:loveu:

Zajrzycie proszę i kupujcie, żeby były pieniądze na badania Jaspera.

Posted

Nasz Szariczek z tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/191025-Szarik-za-TM-odszedł-tak-jak-żył-cichutko/page40 odszedł za TM :(
Dziewczyny zadecydowały, że cześć spadku przeznaczyć na Jasperka.
Czy na to konto mam wpłacić?

[SIZE=2]FUNDACJA MIĘDZYNARODOWY RUCH NA RZECZ ZWIERZĄT VIVA!
ul. Kawęczyńska 16 lok. 42a
03-772 Warszawa
Numer konta: 86 1370 1109 0000 1706 4838 7316
z dopiskiem: JASPER i nick z dogo

Posted

Fiks napisał(a):
Nasz Szariczek z tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/191025-Szarik-za-TM-odszedł-tak-jak-żył-cichutko/page40 odszedł za TM :(
Dziewczyny zadecydowały, że cześć spadku przeznaczyć na Jasperka.
Czy na to konto mam wpłacić?

[SIZE=2]FUNDACJA MIĘDZYNARODOWY RUCH NA RZECZ ZWIERZĄT VIVA!
ul. Kawęczyńska 16 lok. 42a
03-772 Warszawa
Numer konta: 86 1370 1109 0000 1706 4838 7316
z dopiskiem: JASPER i nick z dogo

Tak, bardzo dziękuję. Strasznie mi przykro z powodu Szariczka :(, odwiedzałam go ale nie pisałam...

Posted

[quote name='Fiks']Ok, zaraz zrobię przelew. Jak dojdą pieniążki proszę napiszcie to na wątku Szariczka.[/QUOTE]
Dziękuję, oczywiście potwierdzę.

Posted

kochani aasiaa zrobila dla kanisa w pracy "kiermasz" kilkunastu swoich ksiązek, ale ponieważ kanis jest juz w ds i ma sie w miarę dobrze, postanowiłysmy rozdysponowac uzbierana kwote na inne psy; nie jest tego duzo, ale na leczenie jasperka przesle dzis 50 zlotych (zyczeniem aasiaa było, aby pieniądze nie były przeznaczone na płatne domy tymczasowe i należy to uszanować); pozdrawiam

Posted

To ja też mam życzenie. Chciałabym, żeby dochód z mojego bazarku został przeznaczony tylko i wyłącznie na badania i leczenie Jaspera. Nie chcę, by nawet złotówka została wydana na opłatę za hotel, w którym obecnie znajduje się Jasper. Mam nadzieję, że psiak niedługo zmieni miejsce pobytu.

Posted

[quote name='kakadu']kochani aasiaa zrobila dla kanisa w pracy "kiermasz" kilkunastu swoich ksiązek, ale ponieważ kanis jest juz w ds i ma sie w miarę dobrze, postanowiłysmy rozdysponowac uzbierana kwote na inne psy; nie jest tego duzo, ale na leczenie jasperka przesle dzis 50 zlotych (zyczeniem aasiaa było, aby pieniądze nie były przeznaczone na płatne domy tymczasowe i należy to uszanować); pozdrawiam[/QUOTE]
Bardzo serdecznie dziękuję :)
[quote name='hop!']To ja też mam życzenie. Chciałabym, żeby dochód z mojego bazarku został przeznaczony tylko i wyłącznie na badania i leczenie Jaspera. Nie chcę, by nawet złotówka została wydana na opłatę za hotel, w którym obecnie znajduje się Jasper. Mam nadzieję, że psiak niedługo zmieni miejsce pobytu.[/QUOTE]
Dobrze, na razie mam długi na 900 zł za karmę i hotelowanie Jaspera ale nie bardzo mam opcję przeniesienia go, a na ulicę nie wystawię ;) dlatego muszę płacić...

Posted

[quote name='mysza 1']Dobrze, na razie mam długi na 900 zł za karmę i hotelowanie Jaspera ale nie bardzo mam opcję przeniesienia go, a na ulicę nie wystawię ;) dlatego muszę płacić...[/QUOTE]

Jak dobrze, to dobrze. ;)

Wyraźnie napisałam na jaki cel będzie przeznaczony dochód z bazarku.

[quote name='hop!'][FONT=Verdana]Ewentualny dochód z bazarku, który potrwa do 13 maja do godz. 22.00, zostanie przeznaczony na [/FONT][FONT=Verdana]gruntowne przebadanie i leczenie Jaspera.[/FONT][FONT=Verdana][/FONT][/QUOTE]

A co z deklaracjami? Powysyłałaś "przypominajki"?

Posted

Pieniądze z bazarku będą wydane zgodnie z jego przeznaczeniem.

Mój post miał charakter wyjaśniający ;) sytuację, w której zostałam sama z długami i problemami a osoby, które wybrały hotel i zawiozły tam Jaspera cudownie wyparowały z wątku.

Nie wysłałam przypominajek, nie miałam czasu. I w najbliższym czasie się nie zanosi, żebym miała, mam ciężki okres w pracy.

W weekend się postaram.