Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mysza 1 napisał(a):
No co Ty, chodzi o to, żeby jedna osoba wiedziała wszystko od początku do końca, żeby nie było nieporozumień ;)

Naprawdę nie chciałam ,żeby zabrzmiało to tak,że robię coś na własną rękę....a mogło być to tak odebrane.Zapewniam,że tak nie jest...mam świadomość ,że na utrzymanie Jaspera daje wiele osób i decyzje ,wątpliwości powinny być roztrzygane ogólnie na wątku,a nie jednostkowo.....Rozumiem i przepraszam choć to było nieumyśle-spowodowane chwilą i radością ze znalezienia leku:-)

Posted

Nie wiem, czy jest sens wydawać pieniądze na kupno amylamu/kreonu czy innego leku suplementującego enzymy trzustkowe, skoro Jasperek miał pełną biochemię krwi i poziom enzymow trzustkowych, czyli praca trzustki jest w normie.

Te leki co zostały po Gotyku warto wykorzystać , na pewno nie zaszkodzą, ale tak naprawdę to na nietolerancję pokarmową chyba nie pomogą - pomoże tylko karma niezawierająca nietolerowanych składników.

Porozwieszałam trochę ulotek z prośbą o pomoc na karmę dla Jaspera, ale widzę, że chyba z mizernym efektem, niestety...

Posted

[quote name='Mysza2']Donka czy dzwoniła do Ciebie ta Pani z FB. Mówiła że zadzwoni.[/QUOT
Pani dzwoniła...odp.na jej wszystkie pyt.powiedziałam,że zawsze może zadzwonić do pytać.....ma jeszcze dzwonić:)

• 2 weeks later...
Posted

Uwaga!!!!

W dniach 10-11.12.2011r. w Szczecinku (woj zachodniopomorskie) odbędą się warsztaty okulistyczne dla lekarzy weterynarii. Osobą prowadzącą będzie prof. Kiełbowicz. W związku z czym jest możliwość przeprowadzenia nieodpłatnych zabiegów okulistycznych. Poszukujemy psów ew. kotów wymagających specjalistycznej pomocy. Liczba zakwalifikowanych pacjentów jest ograniczona. Samej kwalifikacji do zabiegu
będzie dokonywał prof. Kiełbowicz.
Dlatego też jeśli ktoś z was jest właścicielem zwierzaka lub zna bidę z dogo wymagającą pomocy i chciałby z niej skorzystać proszę o kontakt pod adresem e-mail:

Ważne:
- w e-mailu proszę przesyłać zdjęcia oczu (dobrej jakości) wraz z historią choroby i namiarami na opiekuna/właściciela - to jest wymogiem wstępnej kwalifikacji,
- tak jak wspomniałam, jeśli pies zostanie zakwalifikowany do zabiegu, będzie on wykonany bezpłatnie bez żadnych dodatkowych kosztów, jedynym warunkiem jest dowiezienie pacjenta do Szczecinka i zgoda na wykonanie zabiegu
- na zgłoszenia czekamy do poniedziałku
- jeśli pacjent zostanie zakwalifikowany przez prof. Kiełbowicza, opiekun zostanie o tym powiadomiony

Ja na dogo będę w niedzielę wieczorem, dlatego też podałam e-mail do kontaktu z organizatorem czyli lek.wet. Karoliną Brach - specjalistą chorób psów i kotów. Na podany adres proszę przesyłać konkrety, czyli zdjęcia i wspomniane historie choroby. Prosimy też o wyrozumiałości ze względu na iż pacjenci poszukiwani są również poza doga i nie każdy pies może zostać zakwalifikowany - choć chcieli byśmy pomóc wszystkim

Posted

mysza 1 napisał(a):
Zaglądam do Jasperka, na dzisiaj nie stać nas na zakup karmy :shake:

Myszo,
bijąc się pokornie w piersi przepraszam, ze dopiero dziś przesłałam Jasperkowi 100zł.
Zbiedniałam od zeszłego roku, ale jak dziś przeczytałam, że biedak nie ma na karmę - to moje kłopoty przy tym to nic. Mam nadzieję, że wkrótce uzupełnię resztę i coś dorzucę.

Posted

a.piurek napisał(a):
Myszo,
bijąc się pokornie w piersi przepraszam, ze dopiero dziś przesłałam Jasperkowi 100zł.
Zbiedniałam od zeszłego roku, ale jak dziś przeczytałam, że biedak nie ma na karmę - to moje kłopoty przy tym to nic. Mam nadzieję, że wkrótce uzupełnię resztę i coś dorzucę.

Bardzo dziękuję. Z karmą to jest tak, że Jasperowi służy bardzo drogi Royal a ledwo starcza na opłaty, na Royala niekoniecznie. Sama utrzymuję w hotelach 12 psów i nie stać mnie na takie wydatki :(
Mysza2 napisał(a):
Moja deklaracja też poszła

wujek & ciocia napisał(a):
pozdrawiam o poranku :)

zachary napisał(a):
Moja deklaracja też.

Dziękuję za wpłaty, będę dopisywać na dniach.

Posted

rozesłałam wieści.
mysza 1 - widzę, że wydarzenie na FB się przedawniło..
jeśli nie możecie zrobić nowego, to chętnie skopiuję informacje i założę nowe.

Posted

libra. napisał(a):
rozesłałam wieści.
mysza 1 - widzę, że wydarzenie na FB się przedawniło..
jeśli nie możecie zrobić nowego, to chętnie skopiuję informacje i założę nowe.

Wlasnie nie moge Was znalezcna fb,a chcialam rozesac po znajomych,,, Niech ktos nawet Libra odtworzy wydarzenie,prosze!! :]

Posted

Przeterminowało się, nie mogłam przedłużyć.

Zrobię nowe tylko czasu brakuje.
Odzew z wydarzenia był znikomy ale powtórzymy je.

Dziękuję za wpłaty, uaktualnię post na dniach.