Dana i Muszkieterowie Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Aż nie śmiem marzyć, to byłaby dla Jasperka szansa na domek :lol:. Quote
mysza 1 Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 [quote name='Mysza2']Myszko 1 na FB jest pytanie o Jaspera w sprawie adopcji od Maja M. http://www.facebook.com/threads/215759-MAGICZNY-PODR%C3%93%C5%BBNIK-DLA-SKINNIEGO-bazarek-cegie%C5%82kowy-do-25.10.2011-do-godz.20.00?mid=4#!/event.php?eid=144148505663098 skontaktujesz się z nią ? Jasne, dzięki :) Quote
libra. Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Hej Donka.. co u Jasperka słychać? Jak on się czuje? Przyzwyczaił się do nowej karmy? serdeczne pozdrowienia Quote
Donka5 Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='libra.']Hej Donka.. co u Jasperka słychać? Jak on się czuje? Przyzwyczaił się do nowej karmy? serdeczne pozdrowienia[/QUOTE] Witaj:-) Jasperek ,jakby lepiej ...biegunka nie jest już aż tak rzadka,ale kupa nie jest idealna....Hmmmm....Jasper lubi jak jest wypuszczany z innymi psami(przyjaznymi dla niego) wtedy biegnie za nimi krok w krok...:-) Quote
mysza 1 Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 [quote name='Donka5']Witaj:-) Jasperek ,jakby lepiej ...biegunka nie jest już aż tak rzadka,ale kupa nie jest idealna....Hmmmm....Jasper lubi jak jest wypuszczany z innymi psami(przyjaznymi dla niego) wtedy biegnie za nimi krok w krok...:-)[/QUOTE] Czy mogłabyś podać mu raz dziennie kreon lub coś podobnego? Mówiłaś, że masz po jakimś psie. Zobaczymy jak to zadziała na niego. Jednak Royal mu służy. Niestety jest bardzo mało wpłat na Jaspera, nie ma szans na zakup karmy, na hotel pewnie nie starczy. Na dniach będę uzupełniać rozliczenia. Quote
libra. Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 mysza 1..OT Gotyk to nie był "jakiś pies" .. Quote
jobu33 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Libra spowodował,że jestem tu z Wami przeczytałam jego apel na garnku , prosze podać konto a wpłace 100 zł na Jasperka Quote
libra. Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 jobu33, bardzo dziękuję:) postaramy się podesłać też amylan bezpośrednio do Iwonki. co do karm, hills Gotykowi nie słuzył, a Royal tak. Ja bym spróbowała z rybną acaną lub zalewanym koebersem supermix, bo jest wolny od wszelkiego rodzaju syfów, ale to tylko moja rada. jobu33, konto jest podane w pierwszym poście, ale powtórzę: [SIZE=2] FUNDACJA MIĘDZYNARODOWY RUCH NA RZECZ ZWIERZĄT VIVA! ul. Kopernika 6 m 8 00-367 Warszawa Numer konta: 86 1370 1109 0000 1706 4838 7316 z dopiskiem: JASPER i nick z dogo Quote
mysza 1 Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [quote name='libra.']mysza 1..OT Gotyk to nie był "jakiś pies" ..[/QUOTE] Doskonale znam Gotyka i przypomina mojego własnego, też za TM więc nie traktuj mojego wpisu w ten sposób. Zwyczajnie nie wiedziałam, że to po Gotyku, rozmawiając z Donką nie mówiła po którym psie zostały leki więc skąd mogłabym wiedzieć... Jobu, dzięki serdeczne. Quote
libra. Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 mysza 1 , byłam przekonana, że wiesz, zostawiłyśmy dla Jasperka karmę i leki w spadku po Gotyku. Dziś razdwa3 (Małgosia/Białystok) przelała na Jasperkowe konto pieniążki na zakup amylanu - bardzo dziękuję. edit. jobu33 - również już przelała obiecana kwotę - dziekuje bardzo!:) Quote
jobu33 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Witajcie, nie mogłam sie zalogowac ale zrestartowałam hasło i udało się:) Tak jak pisała Libra przekazałam 100 zł na Jasperka :) Przeczytałam jego historię i wiem,że warto mu pomóc:) Aby takich ludzi jak Wy było więcej:) Quote
mysza 1 Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [quote name='libra.']mysza 1 , byłam przekonana, że wiesz, zostawiłyśmy dla Jasperka karmę i leki w spadku po Gotyku. Dziś razdwa3 (Małgosia/Białystok) przelała na Jasperkowe konto pieniążki na zakup amylanu - bardzo dziękuję. edit. jobu33 - również już przelała obiecana kwotę - dziekuje bardzo!:)[/QUOTE] Wiedziałam o karmie a leki nie byłam pewna do kogo należały. Nic nie wiem o zakupie amylanu? Co to za lek i dlaczego Jasper ma go dostać? [quote name='jobu33']Witajcie, nie mogłam sie zalogowac ale zrestartowałam hasło i udało się:) Tak jak pisała Libra przekazałam 100 zł na Jasperka :) Przeczytałam jego historię i wiem,że warto mu pomóc:) Aby takich ludzi jak Wy było więcej:)[/QUOTE] Dziękujemy bardzo :) Quote
mysza 1 Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [quote name='libra.']jobu33, bardzo dziękuję:) postaramy się podesłać też amylan bezpośrednio do Iwonki. co do karm, hills Gotykowi nie słuzył, a Royal tak. Ja bym spróbowała z rybną acaną lub zalewanym koebersem supermix, bo jest wolny od wszelkiego rodzaju syfów, ale to tylko moja rada. jobu33, konto jest podane w pierwszym poście, ale powtórzę: [SIZE=2] FUNDACJA MIĘDZYNARODOWY RUCH NA RZECZ ZWIERZĄT VIVA! ul. Kopernika 6 m 8 00-367 Warszawa Numer konta: 86 1370 1109 0000 1706 4838 7316 z dopiskiem: JASPER i nick z dogo Ja bym bardzo chętnie kupowała drogie karmy ale nie ma na to pieniędzy. Hotel kosztuje 330 zł, Acana Pacifica 220-230 a miesięczne wpłaty to około 300 zł. Wyjątkowo zdarzają się tacy ludzie jak Jobu, niestety. Utrzymuję kilka psów w hotelach, jedzą Boscha i Brita za 90 zł, bo nie ma kasy na lepsze karmy. Inaczej jest kiedy ktoś ma jednego psa, ja nie mogę sobie pozwolić na takie wydatki. Quote
libra. Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 kreon, o który pytałaś Iwonę jest właśnie ludzkim odpowiednikiem psiego amylanu. mysza 1 , ja rozumiem, że masz inne psy i w związku z tym wydatki, z tego powodu - jak widzisz, zbieram na karmę i na leki dla Jasperka, bo nie chcę by był ciągle rozstrojony - ani to dobre dla niego, ani dla Donki, która sprząta po nim boks i jeśli uzbieram to prosze, bys mu kupiła lepszą karmę- jesli nie acanę, to koebersa supermix (20kg kosztuje ok225zł, karma starczy na ok40dni), może tak być? A za jakiś miesiąc postaram się znów uzbierać na kolejną, jeśli się zgodzisz. Być może uda się znaleźć kogoś kto wesprze zakup karmy stałą deklaracją, ale ja muszę wiedzieć, że to w ogóle ma sens. Pozdrawiam. Quote
mysza 1 Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 [quote name='libra.']kreon, o który pytałaś Iwonę jest właśnie ludzkim odpowiednikiem psiego amylanu. mysza 1 , ja rozumiem, że masz inne psy i w związku z tym wydatki, z tego powodu - jak widzisz, zbieram na karmę i na leki dla Jasperka, bo nie chcę by był ciągle rozstrojony - ani to dobre dla niego, ani dla Donki, która sprząta po nim boks i jeśli uzbieram to prosze, bys mu kupiła lepszą karmę- jesli nie acanę, to koebersa supermix (20kg kosztuje ok225zł, karma starczy na ok40dni), może tak być? A za jakiś miesiąc postaram się znów uzbierać na kolejną, jeśli się zgodzisz. Być może uda się znaleźć kogoś kto wesprze zakup karmy stałą deklaracją, ale ja muszę wiedzieć, że to w ogóle ma sens. Pozdrawiam.[/QUOTE] Dzięki za wyjaśnienie. Bardzo dziękuję, że zaczęłaś pomagać, jak tylko jakaś wpłata dojdzie, dam znać. Widzę, ze znasz Donkę, może chciałabyś przejąć prowadzenie finansów i opiekę nad Jasperem? Chętnie się podzielę Kiedyś prosiła mnie o pomoc dla Jaspera Ania i Kajber, ona prowadzic watku nie chce więc może ktoś inny z Łodzi :) ;) Quote
mysza 1 Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 Wpłaty na Jaspera od 22.09 do 18.10. 10- Paulinken- za wrzesień Październik: 10- Bjuta 10- Undercia 30- Lidia K. 20- Agusiazet 20- Bazyli3101 15- Havanka 10- Mysza2 15- Zachary 15- Wujek&Ciocia 20- Anawa 50- Ewa G (FB) 10- Paulinken 100- Jobu33 30- Małgorzata B. (na amylan) Razem październik: 355 zł Bardzo dziękujemy Jak widać, za październik, łącznie z wpłatą Jobu33 i Ewą G z Facebooka mamy 355 zł. Starcza to na opłacenie hotelu. Saldo jest trochę większe, bo zostało 98 z poprzedniego rozliczenia. Nie ma jednak środków na karmę :( Quote
anawa Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='mysza 1']Wpłaty na Jaspera od 22.09 do 18.10. 10- Paulinken- za wrzesień Październik: 10- Bjuta 10- Undercia 30- Lidia K. 20- Bazyli3101 15- Havanka 10- Mysza2 15- Zachary 15- Wujek&Ciocia 50- Ewa G (FB) 10- Paulinken 100- Jobu33 30- Małgorzata B. (na amylan) Razem październik: 315 zł Bardzo dziękujemy ([/QUOTE] Zgubiłaś gdzieś moją październikową wpłatę. 13 października powinna być na koncie. Quote
mysza 1 Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 [quote name='anawa']Zgubiłaś gdzieś moją październikową wpłatę. 13 października powinna być na koncie.[/QUOTE] Masz rację, przepraszam. Mam zaznaczoną ale nie wpisałam. Konto fundacyjne mamy z koleżanką na około 20 psów, nie ma wielkich wpłat ale mnóstwo drobnych, na przykład z allegro cegiełkowego po 6 zł, bardzo łatwo się pomylić. Edit: zgubiłam jeszcze Agusiezet ale właśnie sprawdzałam raz jeszcze i dopisałam. Sprawdźcie czy są wszystkie wpłaty :) Quote
UTAAP Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Ja mam pytanie odnosnie wplat - czy przy podawaniu nazwy odbiorcy wplaty trzeba wpisac w druczek ten wykrzyknik na koncu (F... M... R... N.. R... Z... VIVA!) czy bez? Przepraszem, jesli to brzmi glupio, ale jakies wieki temu ostatni raz wypalnialam takie druczki w Polsce i juz nie pamietam ;P Quote
mysza 1 Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 [quote name='UTAAP']Ja mam pytanie odnosnie wplat - czy przy podawaniu nazwy odbiorcy wplaty trzeba wpisac w druczek ten wykrzyknik na koncu (F... M... R... N.. R... Z... VIVA!) czy bez? Przepraszem, jesli to brzmi glupio, ale jakies wieki temu ostatni raz wypalnialam takie druczki w Polsce i juz nie pamietam ;P Zaskakujące pytanie ;) Jeżeli konto będzie właściwe to dotrze z pewnościa bez wykrzyknika, proszę o dopisek z imeniem psa :) Dziękujemy Quote
libra. Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 mysza 1 napisał(a):Dzięki za wyjaśnienie. Bardzo dziękuję, że zaczęłaś pomagać, jak tylko jakaś wpłata dojdzie, dam znać. Widzę, ze znasz Donkę, może chciałabyś przejąć prowadzenie finansów i opiekę nad Jasperem? Chętnie się podzielę Kiedyś prosiła mnie o pomoc dla Jaspera Ania i Kajber, ona prowadzic watku nie chce więc może ktoś inny z Łodzi :) ;) nie nie chciałabym przejąć, mam sporo roboty w rasie, której pomagam na co dzień niestety- ale możesz mnie dopisać do adminów na FB w wydarzeniu (wyslę Ci wiadomość) to chętnie tam pomogę. I obiecuję zbierać by starczało na karmę:) Quote
Donka5 Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 libra. napisał(a):nie nie chciałabym przejąć, mam sporo roboty w rasie, której pomagam na co dzień niestety- ale możesz mnie dopisać do adminów na FB w wydarzeniu (wyslę Ci wiadomość) to chętnie tam pomogę. I obiecuję zbierać by starczało na karmę:) Asiu! Po naszej ostatniej wymianie wiadomości....przeszukałam moje psie pudło tzn.znajdują się w nim jakieś zabawki,obroże...itd.znalazłam jeszcze opakowanie Amylanu po Gotyczku ....zacznę Jasperkowi podawać tak jak Gotykowi 1tab.pół godz , przed jedzeniem(chyba,że mam podawać inaczej?).Napewno nie zaszkodzi....a może pomoże.;-). Quote
mysza 1 Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 libra. napisał(a):nie nie chciałabym przejąć, mam sporo roboty w rasie, której pomagam na co dzień niestety- ale możesz mnie dopisać do adminów na FB w wydarzeniu (wyslę Ci wiadomość) to chętnie tam pomogę. I obiecuję zbierać by starczało na karmę:) Wydarzenie Jaspera kończy się za kilka dni i nie ma możliwości jego przedłużenia, trzeba robić od nowa także nie dodam Cię. Dziękuję za chęć pomocy w zbieraniu na karmę. Donka, w związku z tym, że ja odpowiadam za Jaspera, konsultuj ze mną wszystkie problemy i podawanie leków, dobrze? Dzięki. Quote
Donka5 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 mysza 1 napisał(a):Wydarzenie Jaspera kończy się za kilka dni i nie ma możliwości jego przedłużenia, trzeba robić od nowa także nie dodam Cię. Dziękuję za chęć pomocy w zbieraniu na karmę. Donka, w związku z tym, że ja odpowiadam za Jaspera, konsultuj ze mną wszystkie problemy i podawanie leków, dobrze? Dzięki. ok.przepraszam Quote
Recommended Posts