Ania i Kajber Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Oto Jasperek - pies, który widzi sercem: Quote
phase Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Jak nie do poznania, taki "mężny" się wydaje... No po prostu nudny jest. ;) Quote
Cantadorra Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 FAjnie wygląda psina. Jestem pod wrażeniem. Ładna sierść, możliwości spacerów po polach. Trzymaj sie Jasperku. Quote
Havanka Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Kiedy zobaczyłam go po raz pierwszy leżącego z nic nie widzącymi, otwartymi oczyma, zrezygnowanego, bez chęci do życia, myślałam, że serce mi pęknie... Dziś Jasper, to nie ten pies !!! Szkoda tylko, że nie moze zobaczyć na własne oczy otaczającego go świata, bo teraz warto go oglądać, warto żyć ! Cieszę sie bardzo, że jego życie tak bardzo się zmieniło i on sam przeszedł ogromną metamorfozę ! Do pełni szczęścia brak tylko własnego człowieka. Dziś wpłaciłam swoją deklarację na marzec. Quote
Mysza2 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Kochany Jasperek. Moja deklaracja za marzec też poszła. Quote
Ania i Kajber Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Ratowanie tego psa to była jedna ze wspanialszych akcji. Dzięki myszy1, ktora zgodziła sie założyć Jasperkowi wątek( i do tej pory jest księgową) i innym cioteczkom, które Jasperka rozpropagowały w necie psiak zaistniał, były deklaracje. P. Teresa Borcz znalazła wolne akurat w tym czasie miejsce u Donki5 i Jasper mógł pojechać, choć wiedzieliśmy, że nie bedzie to pies łatwy do adopcji. Papatkiole pomógł w transporcie. Wszystkim należą się wielkie podziękowania- dzięki nim Jasperek jeszcze żyje i jest takim fajnym On-kiem. Quote
mysza 1 Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 Trzeba zając się adopcją Jaspera, w sumie miałam tylko założyć wątek ;) więc liczę na wsparcie. Zgłosiłam Jasperka do akcji Zaginął dom, jest tez na naszej stronie adopcyjnej. Gdyby ktoś kto go bliżej zna, napisał tekst, wykupię mu bazarek i zrobię allegro. Zdjęcia są niestety strasznie rozmazane, nieostre, słabe ;( Może go jakoś przywiązać na siłę :evil_lol: i fotografować ;) Do ogłoszeń lepsze by się przydały jednak. Quote
Mysza2 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Ja chętnie tekst napiszę tylko musiałabym prosić Donkę o jakiś opis Jaspera, skrótowy oczywiście, charakteru, zachowań, stosunek do psów, kotów, dzieci, etc. Za zaczęłam się przekopywać przez wątek w poszukiwaniu ale nie bardzo mogę znaleźć cośkolwiek Quote
Donka5 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Wiem ,ze zdjęcia są słabej jakości,ale Jasperek ,to bardzo trudny obiekt....cały czas w ruchu.W czasie spacerów też cały czas idzie ,biegnie...tylko chwilka na siku i dalej,dalej....Do dzieci ma nastawienie przyjazne,choć nie jest nimi szczególnie zainteresowany .Wogóle nie jest ,to raczej typ pieszczocha.Trochę głaskania i biegnie dalej. Ogólnie do ludzi nie wykazuje żadnej agresji.Choć do obcych nieufny. Po poznanym terenie porusza się świetnie-wręcz bez problemowo. Psów raczej nie toleruje.Suki ok. Na koty nie był sprawdzany. Quote
Donka5 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Jeśli coś mi przyjdzie do głowy jeszcze napisze. Quote
Donka5 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Jasperek ma skłonnośc do biegunek.Pewnie wiek,zmiany w wątrobie..itd.-Tak określił ,to lekarz. Stosowałam różne rzeczy ,ale tak czy inaczej te biegunki się powtarzają co jakiś czas-może to nie informacja bezpośrednio do ogłoszeń,ale warto potencjalnych właścicieli kiedyś o tym poinformować. Quote
Mysza2 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Donka, a ile w końcu Jasper może mieć lat? Zabrałam się za ten tekst do ogłoszeń i przeczytałam wątek od deski do deski, żeby jak najwięcej informacji o nim wyczytać. W 1 poście pisze że ma 4 lata. A potem jak piszesz o tych dolegliwościach żołądkowych to padało że z powodu wieku mogą być. Na ile go oceniasz, wet mówił cos na ten temat? [FONT="]JASPER owczarek niemiecki czeka na dom[/FONT] [FONT="]Jasper to przepiękny, mądry, ok 5 letni owczarek. Przez krótki czas mieszkał w schronisku, jednak tam jako niewidomy pies nie miał szans na przeżycie. Nie mogliśmy się z tym pogodzić, Jasper tak wspaniale znosi swój los, tak świetnie radzi sobie ze ślepotą . Wolontariusze złożyli się na pokrycie kosztów hoteliku, by dać mu szansę na znalezienie wspaniałego domu. [/FONT] [FONT="]W hoteliku w województwie mazowieckim, gdzie przebywa od lipca, Jasper odżył. Zaznajomił się z wybiegiem i opiekunami. Na nowo nabiera zaufania do człowieka, choć ten kiedyś tak bardzo go skrzywdził skazując na poniewierkę. Jasper, jest bardzo ruchliwy, uwielbia spacery, świetnie posługuje się węchem i czuciem, ma znakomity słuch.[/FONT] [FONT="]Kiedy przebywa na znanym sobie terenie porusza się bardzo sprawnie, biega i bezbłędnie omija wszystkie przeszkody. Zachowuje czystość. [/FONT] [FONT="]Do ludzi, również do dzieci jest nastawiony przyjaźnie. Nie narzuca się nikomu. Obcym osobom stara się zejść z oczu. [/FONT] [FONT="]Akceptuje suczki, do samców raczej nie jest przyjaźnie nastawiony. [/FONT] [FONT="]Jest zaszczepiony i odrobaczony. Jasper czeka na człowieka, który ofiaruje mu miejsce w swoim domu lub ogrodzie, pełną miskę, spokój i poczucie bezpieczeństwa.[/FONT] [FONT="] Jasper nie ma wielkich wymagań, lubi pieszczoty, ale nie domaga się ich w natarczywy sposób. Jeśli mieszkasz daleko od miejsca, gdzie przebywa Jasper, nie zniechęcaj się, pomożemy w transporcie w dowolne miejsce w Polsce.[/FONT] [SIZE=3] [FONT="]Warunkiem adopcji jest przeprowadzenie wizyty przed i poadopcyjnej oraz podpisanie umowy adopcyjnej.[/FONT] [FONT="]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT] Quote
Donka5 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Według mnie ma więcej niż 4 lata.Wet.powiedział,że ma 6-8lat.Dzisiaj mieliśmy odwiedziny Adama z kolegą w hotelu.Próbował zrobić zjęcia.Jakieś się udały,ale nie była ,to łatwa sprawa;-). Quote
mysza 1 Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 Może wpiszmy 5? Taka średnia wyjdzie ;) Bo nie wiemy na pewno a niewidomy i do tego w takim wieku ma znikome szanse na dom. Jasper będzie miał ogłoszenia w Onecie, bo bierze udział w akcji zaginął dom ;) Mam nadzieję, że to mu szczęście przyniesie. Czekam na zdjęcia Adama, jeżeli coś sie uda wybrać, wystawię allegro. Mysza, dzięki za tekst :loveu: Quote
Ania i Kajber Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='Donka5']Według mnie ma więcej niż 4 lata.Wet.powiedział,że ma 6-8lat.Dzisiaj mieliśmy odwiedziny Adama z kolegą w hotelu.Próbował zrobić zjęcia.Jakieś się udały,ale nie była ,to łatwa sprawa;-).[/QUOTE] A jak z reakcją Jasperka na nowe osoby-Adama i kolegą? Quote
Donka5 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='Ania i Kajber']A jak z reakcją Jasperka na nowe osoby-Adama i kolegą?[/QUOTE] Na chłopaków zareagował zupełnie obojętnie.Wypuszczony z boksu pobiegł sobie nie zwracając szczególnej uwagi na Nich.Pózniej grzecznie wrócił do boksu:-) Quote
Ania i Kajber Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='Donka5']Na chłopaków zareagował zupełnie obojętnie.Wypuszczony z boksu pobiegł sobie nie zwracając szczególnej uwagi na Nich.Pózniej grzecznie wrócił do boksu:-)[/QUOTE] To dobrze, że Jasperek robi się coraz bardziej ufny. Donka mówiła, że Jasperek dostał kolejny worek Hillsa i/d od pani Moniki - dziękujemy bardzo , mam nadzieję, ze polepszy to trochę sytuację finansową psiaka. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Lansujemy się, Jasperku :lol:. Quote
Bazyli3101 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Witam. Strasznie dawno nie zaglądałam na wątek Jaspera, aż mi głupio. A tu takie rewelacyjne wieści . Jasper jest nie ten sam. Cieszę sie , że ma tak wspaniałe ciotki, które napewno doprowadzą go do własnego domu. Jest piękny. Będę z radością wspomagać groszem tę jego lepszą teraźniejszość. Pozdrawiam i mizianko dla psiula. Quote
Donka5 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Bazyli3101 napisał(a):Witam. Strasznie dawno nie zaglądałam na wątek Jaspera, aż mi głupio. A tu takie rewelacyjne wieści . Jasper jest nie ten sam. Cieszę sie , że ma tak wspaniałe ciotki, które napewno doprowadzą go do własnego domu. Jest piękny. Będę z radością wspomagać groszem tę jego lepszą teraźniejszość. Pozdrawiam i mizianko dla psiula. Mizianie przekazane zostanie;-) Quote
Recommended Posts