Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='papatkiole']Kurcze nie odświezyło mi i dlatego zadałe pytanie.
Co do wyników czy jest opcja poznania wyników np. telefonicznie szybciej, zeby nei czekać całego tygodnia?
Zależy ma szybkości wyników ;)[/QUOTE]
Spytam weterynarza.Poproszę ,żeby zadzwonił do Wa-wy lub żeby podał mi nr.tel ,to ja zadzwonie.

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='papatkiole']Dzięki Donka, jakby sie okazało że coś jednak wyjdzie to wtedy bedzie można od razu zakupić trochę więcej leków zeby bylo dla Jasperka i Gotyka ;)
Stąd moje marudzenie :)[/QUOTE]

Dzwoniłam do wet.miał zadzw.do laboratorium i poprosić - jak będą wyniki miieli przesłać mailem do Niego .Ja mam zadzwonić jutro rano do wet. Jak tylko coś się dowiem ,dam znać.

Posted

[quote name='andegawenka']Mam pytanie: czy Wasze pieski mają biegunkę po chrupkach (takich od weta), bo mój odwrotnie. Musze coś dorzucić do jadłospisu domowego dla rozluźnienia...Może trzeba przejść na dietę chrupkową...[/QUOTE]

Mój labek dostaje suchą karmę RC, polaną oliwą z pestek
winogron (świetnie działa), daję mu też surową marchewkę, uwielbia ją :lol:.
Z koopkami nie ma kłopotów ;).

Jak się czuje dzisiaj Jasperek ?

Posted

Dzwoniłam do wet.w sprawie Jasperkowych wyników. Lekarz był poza lecznicą,ale z tego co pamiętał powiedział,że ma podwyższone próby wątrobowe.Reszta w granicach normy.Jutro ma byc u mnie ,a przy okazji przywiezie wyniki.Wtedy dokładnie napiszę na watku czego dokładnie za dużo...itd.

Posted

Donka5 napisał(a):
Dzwoniłam do wet.w sprawie Jasperkowych wyników. Lekarz był poza lecznicą,ale z tego co pamiętał powiedział,że ma podwyższone próby wątrobowe.Reszta w granicach normy.Jutro ma byc u mnie ,a przy okazji przywiezie wyniki.Wtedy dokładnie napiszę na watku czego dokładnie za dużo...itd.

Czyli Jasperek powinien dostawać jakieś leki na wątrobę- może podesłać Essentiale Forte?

Posted

AST-wynik -60,5 - norma 1-37
Albuliny-wynik-30,3-norma 33--56
Potas-wynik-24,2 -norma 13,7-20,0
Reszta wyników w normię. Jeśli ktoś posiada więdzę lub może ,to zkonsultować z lekarzem ,to proszę .Lekarz który do mnie dojezdza powiedział,że to wynika z wieku i już .Dieta lekko strawna,ale to żaden specjalista od psów i może jednak powinien dostawać jakiś lek wspomagający pracę wątroby.

Posted

gazzy napisał(a):
Paru moich wpłat w rozliczeniu brakuje, ale to nic. Tak dla jasności - Adam D Szczytno to ja :) Pieniądze szły z konta mojego taty :) Pozdr. Aga

No jak nic, musi się zgadzać. W jakich miesiącach brakuje, możesz sprawdzić? Bo jeśli wpłata była za 3 miesiące z góry to znajduje się w miesiącu, w którym przyszła.

data ostatniej aktualizacji jest w poście rozliczeniowym. Ponieważ rozliczam masę psów sprawdzam konto co jakiś czas.

Posted

Donka5 napisał(a):
AST-wynik -60,5 - norma 1-37
Albuliny-wynik-30,3-norma 33--56
Potas-wynik-24,2 -norma 13,7-20,0
Reszta wyników w normię. Jeśli ktoś posiada więdzę lub może ,to zkonsultować z lekarzem ,to proszę .Lekarz który do mnie dojezdza powiedział,że to wynika z wieku i już .Dieta lekko strawna,ale to żaden specjalista od psów i może jednak powinien dostawać jakiś lek wspomagający pracę wątroby.

Będę na dniach wysyłała Kreon dla Gotyka pocztą, to mogę też włożyc Essentiale dla Jasperka, jak uważacie , że nie zaszkodzi, a moze pomóc......

Posted

Ania i Kajber napisał(a):
Będę na dniach wysyłała Kreon dla Gotyka pocztą, to mogę też włożyc Essentiale dla Jasperka, jak uważacie , że nie zaszkodzi, a moze pomóc......

Dzięki, na pewno nie zaszkodzi a wyniki skonsultujemy ;)

Trzeba pomyślec o konsultacji u okulisty w Warszawie, czy ktoś mógłby pomóc i przywieźć Jasperka do Warszawy?

Posted

gazzy napisał(a):
czerwiec, wrzesień , grudzień. Co miesiąc przelewam 10 zł

Sprawdź proszę, bo u mnie są wpłaty z następującymi datami:
05.07; 03.08; 02.10; 03.11; 15.12; 04.01 i 04.02.

Nie ma wpłat w czerwcu i wrześniu, grudzień rzeczywiście przeoczyłam, przepraszam.

Lutego jeszcze nie dopisuję, na dniach sprawdzę wszystkie wpłaty od 1.02.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Trzeba pomyślec o konsultacji u okulisty w Warszawie, czy ktoś mógłby pomóc i przywieźć Jasperka do Warszawy?

O to byłoby świetnie z tym okulistą- może udałoby sie odkryć przyczynę ślepoty Jaspera.

Pamiętam, ze jakm Jasper został odłowiony i był na obserwacji w czerwcu zeszłego roku , to badał go starszy lekarz.
Spostrzeżenia jego oraz opiekunki, która sie nim zajmowała wskazywały na to, że pies wzrok stracił niedawno i nie miał jeszcze nawyków ślepego psa.

Posted

Według mnie dla Jasperka będze,to duży stres.Napewno kaganiec byłby przydatny-dla pewności.Łatwiej będzie jeśli z Jasperkiem wybiorą się dwie osoby.Dla niego,to nowe miejsce,osoby,zapachy...niepewność z powodu braku wzroku.Jasper zawsze jesst niespokojny jak jest weterynarz u mnie i Go ogląda.Nie reaguje agresywnie,ale zawsze chce się wyrwać i zwiać.

Posted

Kasiulek 27 napisał(a):
jaki on jest śliczny mimo niewidomności ..
jest bardzo podobny do mojego...

Jest jeszcze bardzo mądry. Okolice,drogę spaserów ma już tak poznaną,że porusza się b.sprawnie,bez problemu
biega i nie uderza w przeszkody:-)

Posted

kami_23 napisał(a):
Hmmm nie widzę swoich wpłat za wrzesień i styczeń. Czy można to jakoś sprawdzić? Przelew powinien być od Kamila F.

Przelewu w styczniu nie było.
Przelew we wrześniu był, przepraszam, nie zauważyłam.

Może ktoś chciałby być księgowym Jaspera? rozliczam kilkanaście psów plus bazarki, mam tego za dużo, mogę się mylić. Na pewno znajdzie się ktoś kto nie ma żadnego psa i zechce pomóc.