Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wszystkie zdjątka piękne, a te w poświacie słonecznej....miodzio....Znaleziony przeze mnie niewidomy ONek Erni w swoim cudownym domku u mbo jak akurat nie śpi, to biega jak szalony, sam i częściej z przyjaciółką Dżagą,że nikt nie chce uwierzyć,że on jest niewidomym psem.Pańciostwo zafundowali mu nawet okulary u weta, coby chroniły mu gałki oczne i łuki brwiowe przed urazami jak uderzał z rozpędu w płot, krzak, czy drzewo, ale szybko się ich pozbywał, a w końcu je definitywnie zlikwidował...

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mysza 1 napisał(a):
Dobrze, że nie jest agresywny. A możesz mi zrobić kilka w kojcu czy tam też taki ruchliwy?
Chciałabym jakieś bardziejs stateczne, portret pysia ;) przynajmniej ze 2 a reszta może byc w ruchu, tak jak jest.

Do ogłoszeń rzeczywiście przydałoby się takie "stateczne"
Ale zdjęcia są bardzo ładne:)

Posted

Jasperek ma biegunkę :-(-jutro ma przyjechać wet. Jak pisałam gdzieś wcześniej jak jadł karmę dla wrażliwych psów było ok.,ale jesli karma była zmieniona juz były problemy.Dlatego dostawał karmę dla psów wrażliwych ,ale i tak dostał biegunki. Pytałam wet,czy wyniki badań robione latem mogą coś sugerować dlaczego tak jest.Powiedział,że wyniki są praktycznie ok .i na nic nie wskazują . Co najwyżej można badania przeprowadzić jeszcze raz.Może,to trzustka,lub wątroba?-tak powiedział i że mineło kilka miesięcy i mogło sie zmienić. Zobaczymy co powie jutro. Mam nadzieje,że to nic poważnego np.zwykłe zatrucie.

Posted

A inne psiaki w porządku?
Moje psy teraz jesienią też maja wieksze problemy z ukł. pokarmowym, częste biegunki .
Weterynarz mówił, że przyczyną moze byc to, że teraz jest na ziemi dużo wilgotnych , gnijacych liści, gałęzi , rozijaja sie na tym zjadliwe drobnoujstroje, grzybki itd, psy nawet liżąc czy nosząc patyk mogą sie podtruć....

Posted

Jasperek dostał antybiotyk.Zalecił nie przekarmianie,ryż z kurczakiem.Mam do niego zadzwonić jeśli ,to by nie pomogło. Jednak poprawa jest,ale na wszelki wypadek będzie jeszcze jadł przez kilka dni jedzenie gotowane,żeby uspokoić podrażnione jelita i żołądek.Inne psy ok.

Posted

Zrobiło się zimno.Dzisiaj budy wyłożyłam DUŻĄ ilością słomy.Jutro odrobaczanie wszystkich mieszkańców. Właśnie się zastanawiam czym/w jaki sposób osłonić boksy przed wiatrem i zarazem dodatkowym chłodem .Coś wymyśle:-).A może ktoś widział lub ma pomysł na jakieś rozwiązanie?

Posted

A u nas w schronie sa zakładane takie jakby duze płachty z pleksi- też do kupienia w ogrodniczych.

Mozna tez skombinować takie coś, co kiedyś wkładało sie pomiedzy kraty balkonowe-tylko nie wiem, skąd.

Ciekawe, jak Jasperek i inne psiaki zareaguje na śnieg.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Boksy można zasłonić taką matą z materiału jakby wiklinowego, nie wiem co to jest ale bywa w ogrodniczych.

Pozdrowienia dla Jasperka:loveu:

Tez myślałam o czymś słomianym:-).Zamówiłam kostki słomy- Jeśli jutro poprawi sie pogoda
,to dowiozą.Ustawię jedna na drugiej przy boksie- częściowo osłaniając boksy
.Wydaje mi się ,że to się sprawdzi.Grube kostki ,to duża izolacja.

Posted

dana napisał(a):
Jak Jasperek sobie radzi ?

Jasper całkiem dobrze znosi zimową aure. Nawet chętnie biega po śniegu(nie wszystkie psy ,tak mają teraz).Apetyt dopisuje.Niedawno do hotelu przybył inny pies który jest niewidomy.A więc jest ich dwóch. Jasperek radzi sobie dużo lepiej w terenie.Może ,to indywidualne przystosowanie do utraty wzroku?(jeden lepiej,drugi gorzej),a może zna lepiej już teren?.

Posted

[quote name='mysza 1']To chyba kwestia znajomości terenu, Jasperek już jakiś czas jest u Ciebie to i poznał okolicę ;) Drugi psiak tez pewnie wkrótce się nauczy.[/QUOTE]
Też tak myślę. Wszystkie ślepaczki dobrze sobie radzą na znanym terenie.

Posted

poszło moje 10 zł na Jasperka :)
cioteczki może któraś ma maleńkie dzieciaczki albo wnusie. Zajrzyjcie na bazarek z ciuszkami dla malucha
[url]http://www.dogomania.pl/threads/197614-%C5%9Bliczne-ciuszki-dla-maluszk%C3%B3w-na-leczenie-boksia-Pabla-do-11.12.2010-godz-22-00[/url]