anawa Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Ania i Kajber napisał(a):No jakoś zaniepokojone Cioteczki nie cieszą się, że Jasperek, pomimo obaw, jednak żyje:-). Cieszymy się, cieszymy ale mimo konieczności dłuższego pobytu w hotelu myślę, że jednak najwyższy czas na ogłoszenia. Taki pies i tak nie znajdzie domu z dnia na dzień. Przydałyby sie zdjęcia i jakiś opis psa.... Quote
Donka5 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Jestem.Miałam problem z komputerem.Przepraszam za nieobecność. Jasperek w sumie ok. Biega bez smyczy po ogrodzonej posesji pod moim nadzorem. Ma wyostrzony węch i słuch. Na mój głos biegnie z daleka. Wydaje mi się,że jest wrażliwy na karmę,bo jak zjada karmę dla psów wrażliwych jest ok.a jesli zwykłą zdażała mu się biegunka. niedawno był w hotelu z wizytą weterynarz.Szczepił psy.Chciałam ,żeby obejrzał Jasperkową narośl w okolicach ogona,ale nie dał do siebie podejść. Bał się bardzo.Nie reagował agresją,tylko nie pozwolił poprostu podejść weterynarzowi do siebie. W sobotę zrobię zdjęcia.Proszę adres email na który mogę wysłać zdjęcia. Quote
mysza 1 Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 Dzięki za relację. Możesz napisać jak reaguje na ludzi, których nie zna? Poza wetem? Gdyby ktoś do niego przyjechał? (Pytam na wypadek adopcji) Czy na smyczy chodzi grzeczniej? Jaki ma stosunek do psów? Wyslij proszę na ten sam co ostatnio i.puchalska@gmail.com Quote
marysia55 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 [quote name='Buster']Ja będę się cieszyć jak Donka wrzuci fotki ;) Może sceptyczna jestem ale życie uczy ... mnie tez zycie wiele nauczyło, więc równiez jestem sceptyczna ..... czekamy jednak na te zdjęcia. [quote name='Donka5']Jestem.Miałam problem z komputerem.Przepraszam za nieobecność. Jasperek w sumie ok. Biega bez smyczy po ogrodzonej posesji pod moim nadzorem. Ma wyostrzony węch i słuch. Na mój głos biegnie z daleka. Wydaje mi się,że jest wrażliwy na karmę,bo jak zjada karmę dla psów wrażliwych jest ok.a jesli zwykłą zdażała mu się biegunka. niedawno był w hotelu z wizytą weterynarz.Szczepił psy.Chciałam ,żeby obejrzał Jasperkową narośl w okolicach ogona,ale nie dał do siebie podejść. Bał się bardzo.Nie reagował agresją,tylko nie pozwolił poprostu podejść weterynarzowi do siebie. W sobotę zrobię zdjęcia.Proszę adres email na który mogę wysłać zdjęcia. mój pies również panicznie boi się wizyty weterynarza (cały się trzęsie i pokazuje zęby), ale od tego jestem ja, aby go uspokoić, jesli potrzeba mocno przytrzymać i umożliwić weterynarzowi przebadanie mojego psa. Quote
Cajus JB Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Moja zaległa deklaracja poszła. W tygodniu przyślę bieżącą. Donka5 często ma problemy z netem. mysza 1 zadzwoń. Ja tak robię i info jest od razu. Quote
Ania i Kajber Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Ja też, jak dzwoniłam do Donki w spr. CZARLIEGO, to zawsze odbierała, albo oddzwoniła od razu i info było, tak samo oddzwoniła teraz w spr. Jasperka. Nie ma powodu do obaw, Iwona dobrze zajmuje się psami, byłam w tym hotelu dwa razy w lecie. Donka jest dyspozycyjna i nawet przywiezienie , czy odbiór psa o 3.00 nad ranem nie jest dla niej problemem :evil_lol:. A ze zdjęciami, to dajmy Iwonie czas, ona mieszka w takim miejscu, ze pewnie nie ma internetu stałego, a ten bezprzewodowe to są wolne , wgrywanie zdjęc trwa i trwa, komputer sie przy tym zawiesza parę razy............. Quote
beka Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Oneczku, przepraszam. Twoja koleżaka w pilnej potrzebie http://www.dogomania.pl/threads/196238-**Pabianice*-rodowodowa-ONka-chora-na-padaczke-porzucona-w-schronisku-%21%21-pilnie-DT**?p=15713813#post15713813 Quote
mysza 1 Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 Cajus JB napisał(a):Moja zaległa deklaracja poszła. W tygodniu przyślę bieżącą. Donka5 często ma problemy z netem. mysza 1 zadzwoń. Ja tak robię i info jest od razu. Dzwoniłam ale nie miałam szczęścia się dodzwonić. Pecha pewnie miałam. Dzięki za wpłatę deklaracji :) Quote
Cajus JB Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Ja dzwonię w sprawie mojego Dina i jak chcecie zawsze mogę zapytać co u Jaspera. Dostaję też zdjęcia Dina na telefon. O nie też mogę poprosić dla Jaspera. Nie mam problemów z przerzucaniem danych pomiędzy różnymi sprzętami to mogę umieszczać jak otrzymam. Quote
mysza 1 Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 Mnie w zupełności wystarczą zdjęcia na maila czasami ;) Quote
Donka5 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 cały dzień dzisiaj padał deszcz zdjęc nie zrobiłam .Mam nadzieje ,że jutro. Jeśli ktoś się nie pokoi o Jaspera.Była u mnie w czwartek Asik007 z Łodzi po psiaka do adopcji .Jak zwykle opowiadałam jej o wszystkich psiakach hotelowych .Wszystkie widziała itd. Jasper dośc ciągnie na smyczy -przynajmniej na początku spaceru. Myśle,że reagowałby podobnie na wszystkie obce osoby tak jak na wet.Jeśli czułby się zagrożony i nie wiedziałby co się dzieje.Ze wszystkim potrzebuje dużo więcej czasu. Quote
mysza 1 Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 To nie jest najlepsza wiadomość w kwestii szukania domu :( Ale nic, zobaczymy, może znajdzie się wyjątkowy człowiek... Quote
Donka5 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Wydaje mi się ,że jeśli ktoś robi,to świadomie kierując się sercem ,a nawet wręcz misją-Pomagam -mam przyjaciela -przynosi mi to satysfakcje-On potrzebuje mnie,a ja jego.Wtedy może się to udać .Napewno są tacy ludzie;-) Quote
mysza 1 Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 Sama mam niewidomą sunię- mój skarb ukochany ;) Quote
Donka5 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 zapraszam do odwiedzenia mojego bloga. http://496607.www.blox.pl/html Quote
andegawenka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 mysza 1 napisał(a):Sama mam niewidomą sunię- mój skarb ukochany ;) Nie wiedziałam....to mamy parę... Quote
Donka5 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Mysza -za chwilę wyśle do Ciebie zdjęcia. Quote
dudson13 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Jasperku kiedys ktos zaprosił mnie na twój wątek, pomogłam jak umiałam. Dziś proszę - zajrzyjcie - http://www.dogomania.pl/threads/196438-M%C5%82oda-%C5%9Bliczna-sunia....jedyne-czego-zazna%C5%82a-to-ch%C5%82%C3%B3d-i-b%C3%B3l?p=15733235#post15733235 Quote
mysza 1 Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 Mam zdjęcia ale nie miałam czasu wstawić, przepraszam. Wieczorem to zrobię. Quote
mysza 1 Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 Zdjęcia trochę w biegu, trochę Jasperek ucięty, trochę pod słońce, do ogłoszeń to raczej średnie ;) Quote
Donka5 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Trudno Jasperkowi zrobic dobre zdjęcia.Jest cały czas w ruchu.Na spacerze praktycznie poza zalatwieniem potrzeb nie zatrzymuje się-biega .Nawet na smyczy .Jesli ja się zatrzymam On jak się zoriętuje,że ma ograniczony ruch zaczyna chodzic w około mnie,a jesli chce Go dłużej przytrzymać za obroże wpada w panikę-chce sie wyrwać i iść -dalej spokojnie. Nie jest typem pieszczocha.Głaskam Go ,ale On decyduje -już wystarczy,więcej nie.Najlepiej lubi spokój .Spacer,żeby mógł spokojnie iść,wąchać...wtedy czuje się bezpieczny.Przez ten cały czas który u mnie jest nigdy nie wykazał agresji w stosunku do mnie,ani do mojego dziecka. Quote
Bjuta Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Bardzo mi się podobają te fotki! Takie prawdziwe, niepozowane. Quote
mysza 1 Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 Dobrze, że nie jest agresywny. A możesz mi zrobić kilka w kojcu czy tam też taki ruchliwy? Chciałabym jakieś bardziejs stateczne, portret pysia ;) przynajmniej ze 2 a reszta może byc w ruchu, tak jak jest. Quote
Recommended Posts