mysza 1 Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Donka, jak tam ze zdjęciami? Chciałabym ogłszać Jasperka, może ktoś go pokocha, szkoda, zeby tak siedział w boksie. te zdjęcia, które ma są średnie ;) Quote
Mysza2 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 mysza 1 napisał(a):Donka, jak tam ze zdjęciami? Chciałabym ogłszać Jasperka, może ktoś go pokocha, szkoda, zeby tak siedział w boksie. te zdjęcia, które ma są średnie ;) No właśnie. "Mój" drugi duży ślepaczek Gaspar jedzie w czwartek do DS :):):) Może i do Jaspera szczęście się uśmiechnie, Quote
mysza 1 Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Mysza2 napisał(a):No właśnie. "Mój" drugi duży ślepaczek Gaspar jedzie w czwartek do DS :):):) Może i do Jaspera szczęście się uśmiechnie, Tak??? Przegapiłam, idę zaraz na wątek. Czyli jednak Mój pies? Quote
mysza 1 Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Super, dzięki a więcej będzie? :) Donka, czy możesz kilka zdań o Jasperku napisać? Nabrał zaufania, jak do psów? Quote
Mysza2 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 I chociaż jakieś jedno zdjęcie portrecik by się przydało:) Quote
FIFA Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Witam kochanego Jasperka wysyłam kaskę troche pózno ale tak wyszło nawał pracy koniec i poczatek roku trzymaj się mały cieplutko ;) Quote
mysza 1 Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Mysza2 napisał(a):I chociaż jakieś jedno zdjęcie portrecik by się przydało:) Racja, racja ;) FIFA napisał(a):Witam kochanego Jasperka wysyłam kaskę troche pózno ale tak wyszło nawał pracy koniec i poczatek roku trzymaj się mały cieplutko ;) Dziękujemy :loveu: Quote
Donka5 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Jasperek to trudny obiekt do zdjęć-jest cały czas w ruchu:-).Co do innych psów. Z sukami ok.Psy różnie raczej nie.A jeśli chodzi o innych ludzi -już zachowuje sie w stosunku do nich neutralnie.Nie reaguje jakąś radością,ale też nie agersją. Quote
Donka5 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Jasperek znowu ma biegunkę:-(.Dzwoniłam do lekarza .Powiedział,że sugeruje przeprowadzić badania.Od ostatnich badań mineło sporo miesięcy i dużo mogło sie zmienić-tak powiedział. Co Wy na to? Quote
mysza 1 Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 Donka5 napisał(a):Jasperek znowu ma biegunkę:-(.Dzwoniłam do lekarza .Powiedział,że sugeruje przeprowadzić badania.Od ostatnich badań mineło sporo miesięcy i dużo mogło sie zmienić-tak powiedział. Co Wy na to? A jakie badania? Quote
Dana i Muszkieterowie Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Mam nadzieję, że Jasperek już się lepiej czuje ? Quote
Mysza2 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 mysza 1 napisał(a):A jakie badania? no właśnie, i jakie ewentualne koszty. Nie wiem czy Jasper na plusie czy na minusie? Quote
Donka5 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Jest juz lepiej .Nawet ok.Gotuje Jasperkowi ryż z kurczakiem.Lekarz mówił,żeby zrobić badania ogólne,bo nawracające biegunki mogą mieć jakąś przyczyne. Tamte badania były robione jeszcze latem ,a więc mogło coś się zmienić. Dowiem się o koszt i napiszę. Quote
mysza 1 Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Jasperek na plusie, muszę to wszystko zliczyć. Rozumiem, że chodzi o badanie krwi, pewnie, że można zrobić chociaż niewiele badanie ogólne pokaze. Ale sprawdzić nie zaszkodzi. Quote
Donka5 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 A może ,to jakieś problemy z trzustką? Oczywiście nie znam sie i to tylko domysły,ale przyszło mi to do głowy jak trafił do mnie Gotyk ze biegunką .Dostaje leki wspomagające trawienie i kupa idealna.Jasperek jeśli dostaje jedzenie delikatne np.kurczak z ryżem jest ok.Może to problem z trawieniem i przyswajaniem??? Quote
Donka5 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Tak myśle,że ja mogę zapłacić za badania i umieszcze wyniki na wątku,bo sprzątanie boksu po biegunce mało przyjemne:-).Tylko proszę o sugestie ,co do rodzaju badań. Quote
mysza 1 Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 Donka5 napisał(a):A może ,to jakieś problemy z trzustką? Oczywiście nie znam sie i to tylko domysły,ale przyszło mi to do głowy jak trafił do mnie Gotyk ze biegunką .Dostaje leki wspomagające trawienie i kupa idealna.Jasperek jeśli dostaje jedzenie delikatne np.kurczak z ryżem jest ok.Może to problem z trawieniem i przyswajaniem??? Też możliwe. Donka5 napisał(a):Tak myśle,że ja mogę zapłacić za badania i umieszcze wyniki na wątku,bo sprzątanie boksu po biegunce mało przyjemne:-).Tylko proszę o sugestie ,co do rodzaju badań. Poproś o sugestie weta, on powinien wiedziec najlepiej. Ja bym zrobiła morfologię, biochemię, badanie kału pod kątem trzustki i pasożytów. Badanie trzustki z krwi to trudniejsza sprawa, próbki wysyłane są do Niemiec chyba i drogie to bardzo. Zapytaj, jak jest u Was i co wet proponuje. Dzięki :) Nie wiem czy karmiłas tym ale dobrze na takie problemy sprawdza się Nutra Nuggets z jagnięciną, ma dobra przyswajalność i jest niezła na biegunki. Ale to tak przy okazji piszę ;) Quote
Ania i Kajber Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Donka5 napisał(a):Tak myśle,że ja mogę zapłacić za badania i umieszcze wyniki na wątku,bo sprzątanie boksu po biegunce mało przyjemne:-).Tylko proszę o sugestie ,co do rodzaju badań. Myślę,, żę tak jak napisała Iwonka-mysza1, morfologia i pełna biochemia , z profilem trzustki, watroby i nerek ( to chyba będzie niestety ponad 100 zł) , no i badania kału też- nie na wszystkie pasożyty działaja standardowe odrobaczanie. A może spróbować karmić Jasperka przez jakis czas tą sama karma co Gotyka i tez dawac mu amylan ( podebrany Gotykowi) ?- zobaczymy, czy będzie efekt i czy warto starać sie o spec. karmę i leki też dla Jasperka. Chyba sie Gotykowe cioteczki nie obrażą, owczarek powinien pomagac owczarkowi, zwłaszcza że są z tego samego schronu i mieszkają w tym samym hoteliku :-). Quote
Donka5 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Ania i Kajber napisał(a):Myślę,, żę tak jak napisała Iwonka-mysza1, morfologia i pełna biochemia , z profilem trzustki, watroby i nerek ( to chyba będzie niestety ponad 100 zł) , no i badania kału też- nie na wszystkie pasożyty działaja standardowe odrobaczanie. A może spróbować karmić Jasperka przez jakis czas tą sama karma co Gotyka i tez dawac mu amylan ( podebrany Gotykowi) ?- zobaczymy, czy będzie efekt i czy warto starać sie o spec. karmę i leki też dla Jasperka. Chyba sie Gotykowe cioteczki nie obrażą, owczarek powinien pomagac owczarkowi, zwłaszcza że są z tego samego schronu i mieszkają w tym samym hoteliku :-). Aniu ,fajnie byłoby,żeby spróbować z tą karmą i lekiem od Gotyczka.Jeśli zadziałałby na niego,to sugerowałoby ,że to też problemy z trzustka.U Gotyka leki zadziałały po 2 dnich . Jeśli mogłabym podawać ,te leki przez dwa dni Jasperkowi może coś by się wyjaśniło? Quote
mysza 1 Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 Dobry pomysł, odkupię Gotykowi jak Jasperek zje za dużo ;) Quote
Recommended Posts