Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mysza 1 napisał(a):
Donka, jak tam ze zdjęciami? Chciałabym ogłszać Jasperka, może ktoś go pokocha, szkoda, zeby tak siedział w boksie. te zdjęcia, które ma są średnie ;)

No właśnie.
"Mój" drugi duży ślepaczek Gaspar jedzie w czwartek do DS :):):)
Może i do Jaspera szczęście się uśmiechnie,

Posted

Mysza2 napisał(a):
No właśnie.
"Mój" drugi duży ślepaczek Gaspar jedzie w czwartek do DS :):):)
Może i do Jaspera szczęście się uśmiechnie,

Tak??? Przegapiłam, idę zaraz na wątek. Czyli jednak Mój pies?

Posted

Mysza2 napisał(a):
I chociaż jakieś jedno zdjęcie portrecik by się przydało:)

Racja, racja ;)
FIFA napisał(a):
Witam kochanego Jasperka wysyłam kaskę troche pózno ale tak wyszło nawał pracy koniec i poczatek roku trzymaj się mały cieplutko ;)

Dziękujemy :loveu:

Posted

Jasperek to trudny obiekt do zdjęć-jest cały czas w ruchu:-).Co do innych psów. Z sukami ok.Psy różnie raczej nie.A jeśli chodzi o innych ludzi -już zachowuje sie w stosunku do nich neutralnie.Nie reaguje jakąś radością,ale też nie agersją.

Posted

Jasperek znowu ma biegunkę:-(.Dzwoniłam do lekarza .Powiedział,że sugeruje przeprowadzić badania.Od ostatnich badań mineło sporo miesięcy i dużo mogło sie zmienić-tak powiedział. Co Wy na to?

Posted

Donka5 napisał(a):
Jasperek znowu ma biegunkę:-(.Dzwoniłam do lekarza .Powiedział,że sugeruje przeprowadzić badania.Od ostatnich badań mineło sporo miesięcy i dużo mogło sie zmienić-tak powiedział. Co Wy na to?

A jakie badania?

Posted

Jest juz lepiej .Nawet ok.Gotuje Jasperkowi ryż z kurczakiem.Lekarz mówił,żeby zrobić badania ogólne,bo nawracające biegunki mogą mieć jakąś przyczyne. Tamte badania były robione jeszcze latem ,a więc mogło coś się zmienić. Dowiem się o koszt i napiszę.

Posted

Jasperek na plusie, muszę to wszystko zliczyć.

Rozumiem, że chodzi o badanie krwi, pewnie, że można zrobić chociaż niewiele badanie ogólne pokaze. Ale sprawdzić nie zaszkodzi.

Posted

A może ,to jakieś problemy z trzustką? Oczywiście nie znam sie i to tylko domysły,ale przyszło mi to do głowy jak trafił do mnie Gotyk ze biegunką .Dostaje leki wspomagające trawienie i kupa idealna.Jasperek jeśli dostaje jedzenie delikatne np.kurczak z ryżem jest ok.Może to problem z trawieniem i przyswajaniem???

Posted

Tak myśle,że ja mogę zapłacić za badania i umieszcze wyniki na wątku,bo sprzątanie boksu po biegunce mało przyjemne:-).Tylko proszę o sugestie ,co do rodzaju badań.

Posted

Donka5 napisał(a):
A może ,to jakieś problemy z trzustką? Oczywiście nie znam sie i to tylko domysły,ale przyszło mi to do głowy jak trafił do mnie Gotyk ze biegunką .Dostaje leki wspomagające trawienie i kupa idealna.Jasperek jeśli dostaje jedzenie delikatne np.kurczak z ryżem jest ok.Może to problem z trawieniem i przyswajaniem???

Też możliwe.
Donka5 napisał(a):
Tak myśle,że ja mogę zapłacić za badania i umieszcze wyniki na wątku,bo sprzątanie boksu po biegunce mało przyjemne:-).Tylko proszę o sugestie ,co do rodzaju badań.

Poproś o sugestie weta, on powinien wiedziec najlepiej. Ja bym zrobiła morfologię, biochemię, badanie kału pod kątem trzustki i pasożytów.
Badanie trzustki z krwi to trudniejsza sprawa, próbki wysyłane są do Niemiec chyba i drogie to bardzo. Zapytaj, jak jest u Was i co wet proponuje.
Dzięki :)
Nie wiem czy karmiłas tym ale dobrze na takie problemy sprawdza się Nutra Nuggets z jagnięciną, ma dobra przyswajalność i jest niezła na biegunki. Ale to tak przy okazji piszę ;)

Posted

Donka5 napisał(a):

Myślę,, żę tak jak napisała Iwonka-mysza1, morfologia i pełna biochemia , z profilem trzustki, watroby i nerek ( to chyba będzie niestety ponad 100 zł) , no i badania kału też- nie na wszystkie pasożyty działaja standardowe odrobaczanie.

A może spróbować karmić Jasperka przez jakis czas tą sama karma co Gotyka i tez dawac mu amylan ( podebrany Gotykowi) ?- zobaczymy, czy będzie efekt i czy warto starać sie o spec. karmę i leki też dla Jasperka.
Chyba sie Gotykowe cioteczki nie obrażą, owczarek powinien pomagac owczarkowi, zwłaszcza że są z tego samego schronu i mieszkają w tym samym hoteliku :-).

Posted

Ania i Kajber napisał(a):
Myślę,, żę tak jak napisała Iwonka-mysza1, morfologia i pełna biochemia , z profilem trzustki, watroby i nerek ( to chyba będzie niestety ponad 100 zł) , no i badania kału też- nie na wszystkie pasożyty działaja standardowe odrobaczanie.

A może spróbować karmić Jasperka przez jakis czas tą sama karma co Gotyka i tez dawac mu amylan ( podebrany Gotykowi) ?- zobaczymy, czy będzie efekt i czy warto starać sie o spec. karmę i leki też dla Jasperka.
Chyba sie Gotykowe cioteczki nie obrażą, owczarek powinien pomagac owczarkowi, zwłaszcza że są z tego samego schronu i mieszkają w tym samym hoteliku :-).

Aniu ,fajnie byłoby,żeby spróbować z tą karmą i lekiem od Gotyczka.Jeśli zadziałałby na niego,to sugerowałoby ,że to też problemy z trzustka.U Gotyka leki zadziałały po 2 dnich . Jeśli mogłabym podawać ,te leki przez dwa dni Jasperkowi może coś by się wyjaśniło?