Bjuta Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='dudson13']Od nas ze schronu do Niemiec pojechał niewidomy psiak, który nie miał żadnych szans na adopcję i pies sparaliżowany, który tam ma rehabilitację. Póxniej jego nowi właściele przesyłali zdjęcia. Może warto spróbować, aczkolwiek zgadzam się też z Myszą, że trzea porozmawiać wcześniej, żeby nie oddać byle gdzie psiaka[/QUOTE] Nam w Zabrzu też się bardzo udało kilka niemieckich adopcji. I to takich psiaków bez szans. Wydaje mi się, że zawsze warto sprawdzić i najwyżej odmówić. Quote
anawa Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='Bjuta']Nam w Zabrzu też się bardzo udało kilka niemieckich adopcji. I to takich psiaków bez szans. Wydaje mi się, że zawsze warto sprawdzić i najwyżej odmówić.[/QUOTE] Może ja jestem przewrażliwiona ale czy nie wydaje Wam sie dziwne, że do Niemiec trafiają właśnie takie "psiaki bez szans"? Czy to znaczy, że Niemcy mają jakieś wyjątkowe serca do psów i właśnie tym ślepym, chorym i starym z Polski muszą przychylać nieba? Znam Niemców i.................. sorry ale w cuda nie wierzę............ Quote
dog193 Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 [quote name='anawa'] Znam Niemców i.................. sorry ale w cuda nie wierzę............[/QUOTE] Hmm... A ja znam Polaków i przekonałam się, co potrafimy zwierzętom (i nie tylko) zrobić... Czy to jednak powód do uogólniania? Bardzo tego nie lubię. Quote
Cantadorra Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='dog193']Hmm... A ja znam Polaków i przekonałam się, co potrafimy zwierzętom (i nie tylko) zrobić... Czy to jednak powód do uogólniania? Bardzo tego nie lubię.[/QUOTE] Dog193, myślę, że Anawie nie o to chodziło. Mnie też zadziwia zjawisko wchłaniania przez Niemców psów nie rokujących adopcji. Czemu tak jest? Skąd to się bierze? Może odpowiedź jest prosta. Może tam tak jest zmniejszona populacja psów, że lepszy rydz niż nic. Ale też chciałabym znać odpowiedź na to pytanie. Bez obrazy Niemców. Populacja okrutników na pewno rozkłada się w miarę normalnie na całym świecie. Quote
Ania i Kajber Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Od nas z Łodzi też były przypadki bardzo udanych adopcji - zarowno zwierząt zdrowych, jak i chorych, niewidomych. Ale oczywiscie najlepiej -adopcja do domu stałego lub prywatnego, domowego tymczasu z możliwościa szybiego znalezienia DS. Wysyłanie do schronisk, przytulisk w Niemczech też niezbyt mi sie podoba- co z tego, ze teoretycznie warunki lepsze, spacery itd- to nadal nie dom i nadal mało kontaktu z człoiekiem , a los psa jest juz nieznany. Quote
anawa Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='Cantadorra']Dog193, myślę, że Anawie nie o to chodziło. Mnie też zadziwia zjawisko wchłaniania przez Niemców psów nie rokujących adopcji. Czemu tak jest? Skąd to się bierze? Może odpowiedź jest prosta. Może tam tak jest zmniejszona populacja psów, że lepszy rydz niż nic. Ale też chciałabym znać odpowiedź na to pytanie. Bez obrazy Niemców. Populacja okrutników na pewno rozkłada się w miarę normalnie na całym świecie.[/QUOTE] Dokładnie tak........... Nie wygląda na to, żeby Niemcy cierpieli na niedomiar psów. Ogólnie kultura wyższa, traktowanie zwierząt też ale skąd ta troska o nasze bidy? Dog193 - po prostu słyszałam o okropnych praktykach wzbogacania się na nieszczęściu naszych psów. Wiele z nas o tym słyszało. Właśnie w Niemczech i w Austrii. Dlatego po prostu jestem ostrożna. Quote
dog193 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Dobrze, ja oczywiście rozumiem ostrożność, trzeba ją zachowywać przy każdej adopcji, a już adopcji za granicę szczególnie. Jednak nie ma co uogólniać, znajdzie się Niemców idiotów, ale też wielu wspaniałych ludzi. Tak jak u nas. Quote
LAZY Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Do góry Jasperku! Już dawno do Ciebie nie zaglądałam, ale nadrabiam skrupulatnie. Quote
FIFA Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Dawno Cię nie odwiedzałam do góry piesku :roll: Quote
FIFA Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Zapomniałam zrobić wpłate ale właśnie to zrobiłam za X, XI trzymaj się Jsperku Quote
mysza 1 Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 FIFA napisał(a):Zapomniałam zrobić wpłate ale właśnie to zrobiłam za X, XI trzymaj się Jsperku Dziękujemy :loveu: Quote
mysza 1 Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 Robię porządki w rozliczeniach Jaspera, na razie jeszcze jest zamieszanie, bo robię stopniowo ale będzie lepiej ;) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 A co nowego u Jasperka ?:lol: Quote
FIFA Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Dlaczego go nikt nie odwiedza przypomnijcie sobie o biedaczku pozdarwiam Cię Jasperku i twoją opiekunkę :p Quote
Mysza2 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 odwiedzamy, tylko nie zawsze piszemy:):) Quote
Mysza2 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 A my chcielibyśmy jakieś nowe fotki Jasperka i może jakąś relację z hoteliku:placz::placz: Quote
mysza 1 Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 Właśnie, właśnie. A ja myślę, że trzeba go zacząć ogłaszać tylko ładne fotki potrzebne. Spróbujemy ;) Może komus potrzebna karma Royal Canin Gastro Intestinal? Mamy na bazarku http://www.dogomania.pl/threads/195264-Karma-Royal-Canin-Intestinal-14-kg-szelki-Red-Dingo-zabawki-dla-psa-do-31.10-do-21?p=15615584#post15615584 Quote
Buster Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Ja też chętnie poczytam co tam nowego u naszego księcia! Codziennie zaglądam w oczekiwaniu nowych wieści! Quote
kakaicezar Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Dotarłam właśnie na watek Jasperka....piękny. Dobrze, że jest w dobrych rekach. Mogę zaproponować 10 zł stałej deklaracji. Mam nadzieję,że się przyda :-) Czekam na info z nr konta. Mizianko dla Ciebie Jasperku Quote
AresekSE Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 ja odwiedzam niemalze codziennie ... pozdrowionka Jasparku Quote
Dana i Muszkieterowie Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Mysza2 napisał(a):A my chcielibyśmy jakieś nowe fotki Jasperka i może jakąś relację z hoteliku:placz::placz: Chcielibyśmy, chcieli i cierpliwie czekamy ;) Quote
Recommended Posts