mysza 1 Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 Doszły kolejne wpłaty, bardzo dziękujemy :loveu: Quote
wiolabiszop Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Prosze same dobre wieści oby bylo ich jak najwięcej.Donka5 dobra robota,twoje poświecenie ,troska i milość do JASPERKA pokażą jeszcze niejedno osiągniecie.:)))Prosze pogłaszcz go i przytul:)) Quote
andegawenka Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Mój też na początku capał zębami....nie wolno gwałtownie dotykać...:shake: Quote
amica Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Puk puk, ja nadal czekam na dane do przelewu dla Jasperka :( Quote
viola005 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 A to dobre wiesci od Jaspera i Donki, a jak tam upaly na Was dzialaja? Quote
Donka5 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Jasperek:-) http://picasaweb.google.pl/donka585/Jasper?authkey=Gv1sRgCOe7voy72ZS3Nw# Quote
Mysza2 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Kochany Biedulek:):), a właściwie już nie biedulek dzięki kochanym ciotkom i wujkom :):) Quote
andegawenka Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Mysza2 napisał(a):Kochany Biedulek:):), a właściwie już nie biedulek dzięki kochanym ciotkom i wujkom :):) Myszko , Jasper nadal biedulek bo oczu najlepszy domek nie zastąpi...a i tak go nie ma:shake::-( Quote
Mysza2 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Chyba za wcześnie na ogłoszenia. Trzeba mu dać czas żeby się otworzył, przebadać go pod kątem tej cukrzycy, bo na razie jest zbyt przerażony i nieufny, żeby go dodatkowo stresować. Quote
phase Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 `. Tak myślałam. Wolałam na wszelki się zapytać. ;) Quote
Ania i Kajber Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 [quote name='Donka5'] JASPEREK wreszcie uśmiechniety i wyluzowany.:-). BRAWA DLA DONKI I DLA PSIAKA, podziekowanai dla wszystkich. Quote
Buster Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Czy to ten sam psiak??:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Nawet odrobinkę nie przypomina 'starego", zrezygnowanego Jasperka! Świetna robota Donka! I ta jego mordzia przekochana:multi: i prawie uśmiechnięta! Super wiesci! Quote
Mysza2 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Jak coś takiego widzę, taką odmianę, to chce mi się żyć i widzę sens tego co wszyscy tu robią:):) Trzymajcie się Cioteczki , nie będzie mnie przez 2 tygodnie. Buziaczki dla wszystkich, a szczególnie dla Donki i Jasperka :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
avii Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Zajrzałam na ten wątek przypadkiem po czyimś banerku ...co niektórzy juz wiedza że slepe bidy leżą mi szczególnie na sercu bardzo się cieszę że ten slepy psiak jest juz poza schroniskiem , że dostał nadzieję na życie .. Ale chciałabym sie odnieść do jednej rzeczy -- każdy pies wyciągnięty ze schroniska powinien mieć bezwzględnie zrobione podstawowe badania krwi , moczu i biochemię ... Daje to podstawowy ogląd jak prawidłowo leczyc , prowadzić ( w tym ) KARMIĆ psa by mu pomóc a nie zaszkodzić ..I bardzo się dziwię że wśród dogomaniaków tego zwyczaju po wyciągnięciu psa ze schroniska niema ... Cukrzyca to nic innego jak cicha biała śmierć ... w przypadku braku leczenia ( insuliny) i odpowiedniego jedzenia powoli psa zabijamy ...próg nerkowy w przypadku cukrzycy to poziom cukru 180 .... każde jednostki wyżej rozwalają wątrobę , nerki , serce ... powoli , nieodwracalnie .. więcej pisac nie będę bo to okrutne ... I pamiętajcie że cukrzyca na początku nie daje wiele symptomów , wiele właścicieli nie wie że pies choruje symptomy objawiaja sie kiedy jest ona juz bardzo zaawansowana i poczyniła duże spustoszenie w organiźmie chorego , w tym m/in slepote ( i niekoniecznie oczy muszą być białawe >>to juz ostatnie stadium ) Wiele lekarzy wetów mało co wie o tej chorobie u psiaków -- wiem to z własnego doświadczenia , specjalistów w tym zakresie jak na lekarstwo I bardzo życzę Jasperkowi by jednak okazało się >>>wszystko inne tylko nie cukrzyca ...przerabiam to od 1 1/2 roku z własnym psem ... I teraz by zakończyć optymistycznie chcę powiedzieć że można na 2 sposoby samemu wykluczyć ( sprawdzić) bez oglądania się na weta czy cukier jest czy nie 1/ zwykłym glukometrem ludzkim ( bo psich nie ma) , nakłuwamy igiełką ucho leciutko , przystawiamy pasek i odczytujemy wynik ( oczywiście to tak w uproszczeniu) 2 / bezstresowo dla psa >> badamy mocz ( rano i wieczorem) paskiem KETO-DIASTIX >> pokazuje on zawartośc glukozy w moczu czyli jest albo i nie oraz niebiezpieczne w cukrzycy tzw ciała ketonowe ( zatrucie organizmu ) ale zaznaczam to tylko pomocowo biorąc pod uwage stan ducha Jasperka >> u mojej psicy daja one ogląd czy cukrzyca jest dobrze leczona >> jesli w moczu pojawia sie cukier to znak na korekty .... długo by pisać .. Wam da to wiedzę czy cukier jest czy też go nie ma , spieszyc się z badaniami czy tez nie , chociaz ja pozostaje przy swoim zdaniu które zaprezentowałam wyżej .... Paski Keto D. sa do kupienia w dobrych aptekach bez recepty -- koszt c' 50-60 zl za 50 pasków trzymam mocno kciuki za Jasperka Quote
phase Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 `. Drogie cioteczki, ponieważ wyjeżdżam na tydzień i nie bd miała dostępu do dogomanii. :placz: To chciałam się "pożegnać" no i mam nadzieję, że jak wrócę to bd mogła przeczytać saaaame dobre wieści o Jasperku!. ;) do przyszłego poniedziałku. :) Quote
andegawenka Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 [quote name='AguusS__x33']`. Drogie cioteczki, ponieważ wyjeżdżam na tydzień i nie bd miała dostępu do dogomanii. :placz: To chciałam się "pożegnać" no i mam nadzieję, że jak wrócę to bd mogła przeczytać saaaame dobre wieści o Jasperku!. ;) do przyszłego poniedziałku. :) Dobrego wypoczynku życze Quote
phase Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 `. Dziękuję Ci cioteczko. :loveu: Idę się spakować. Jeszcze ostatni raz podniosę Jasperka i :buzi: w nosek. Quote
Recommended Posts