Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wspaniałe wiadomości, Jasper już u Donki, wie,
czuje to na pewno, że jest u dobrego Człowieka :loveu:
Jasperek powolutku zaufa i uwierzy .....

Zadeklarowałam 10 złotych stałej od lipca.
Wysłałam dzisiaj dla Jasperka 5o złotych
( za okres od lipca do listopada ).

Dzięki, Dziewczyny, za to, że tyle dobrego robicie :loveu:

Posted

Jasperek dzisiaj nie odwazył się na spacer poza boks,ale widocznie jest zainteresowany,bo jak furtka była otwarta ,a ja stałam na zewnątrz On cały czas wystawiał głowe do mnie poza boks i mnie obwąchiwał:-).Nie ucieka w kąt wykazuje zainteresowanie jak ja się pojawiam lub jakiś pies przed jego boksem- nie obszczekuje. Apetyt dopisuje.

Posted

[quote name='Donka5']Jasperek dzisiaj nie odwazył się na spacer poza boks,ale widocznie jest zainteresowany,bo jak furtka była otwarta ,a ja stałam na zewnątrz On cały czas wystawiał głowe do mnie poza boks i mnie obwąchiwał:-).Nie ucieka w kąt wykazuje zainteresowanie jak ja się pojawiam lub jakiś pies przed jego boksem- nie obszczekuje. Apetyt dopisuje.[/QUOTE]
Super wieści z samego rana! Jasperku jeszcze cię tylko wykurujemy i szukać będziemy ci twojego "ludzia".

Posted

Jasperkowa sierść jest bardzo zaniedbana . Narazie myśle ,że już sama karma poprawi jej wygląd,a póżniej jak nabierze do mnie zaufania ,to spróbuje ją wyczesać.

Posted

[quote name='papatkiole']a kiedy będzie go wecik oglądał? Bo jestem ciekaw co to za guzek na grzebiecie przy ogonie?
prosze go miznąc troszke odemnie ;)[/QUOTE]
Wet.napewno będzię w tym tyg.Napisze o tym.Jeśli jeszcze jakieś sugestie na co powinnam zwrócić uwage weterynarzowi,to proszę pisać. Miznę,miznę :-)

Posted

[quote name='Donka5']Wet.napewno będzię w tym tyg.Napisze o tym.Jeśli jeszcze jakieś sugestie na co powinnam zwrócić uwage weterynarzowi,to proszę pisać. Miznę,miznę :-)[/QUOTE]
Super, że zobaczy go wet. Ode mnie mizianko też zamawiam :)

Posted

Nie dostałam ksiązeczki Jasperka. Może Ania mówiła mi przy przywiezieniu co miał robione kiedy i co z tą książeczką??????,Jak nie mam ksiązeczki ,to mieszają mi się psiaki. Był odrobaczany ...itd. to jest ważne.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Zapytam Ani ale wg mnie trzeba go jak najszybciej odrobaczyć, jak wet przyjedzie pobrac krew i zaszczepić.

Jutro zadzw.do wet. i umówie się z nim.

Posted

Dzwon.do wet.jeśli da rade czasowo ,to przyjedzie jutro. Jasperek tak jak wspominałam na początku miał biegunkę. W kupie było dużo słomy.Dziwne,ale tak było.Jak to możliwe??? Leżał na słomie?? Miał podawane jedzenie w pobliżu słomy i może odrobinki spadały w słomę i to zjadał???Póżniej jeśli chodzi o kupe było dużo lepiej.Choć w odchodach były jeszcze pojedyńcze słomki.Dzisiaj też kupa biegunkowa.Ugotowałam dla Niego ryż z mięsem. Apetyt ma bardzo dobry i pije. Może te problemy żołądkowe są spowodowane zmianą miejsca ,pokarmu,robali...itd.? Ciekawe co powie na to lekarz.

Posted

No świetne wieści, ktore są odpowiedzią że warto zauważać problem ,bol ,cierpienie kochanych psiakow.A pomoc może być przecież rożna ,tylko trzeba chcieć byc czułym .:))Prosze go wytulić od ciotki:))

Posted

RUMEN TABS 100 tabletek

karma uzupełniająca ze żwaczem dla psów

Składniki:
Żwacz, drożdże piwne, witamina C - 0,1g/1kg, z przeciwutleniaczem E 320, E321.
Wskazania, stosowanie:

Szczególnie zalecany dla psów z wyjałowionym przewodem pokarmowym, żywionych karmami przemysłowymi, po przebytych chorobach układu pokarmowego, intensywnie leczonych antybiotykami i chemioterapeutykami, zmniejszonym i „spaczonym” apetycie.

Rumen Tabs to mieszanka trzech składników potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania przewodu pokarmowego psa. Żwacz - naturalne źródło bakterii, pierwotniaków i drobnoustrojów potrzebnych do prawidłowej fizjologii przewodu pokarmowego. Stymuluje perystaltykę jelit, wzmaga apetyt, uzupełnia niedobory flory bakteryjnej, zapobiega wyjadaniu „nieczystości”, odchodów zwierzęcych, padliny. Drożdże piwne - naturalny probiotyk, źródło witamin z grupy B, selenu, biotyny oraz makro- i mikroelementów, tonizują przewód pokarmowy, wątrobę, trzustkę, wzmagają łaknienie. Witamina C - naturalny przeciwutleniacz - reduktor działa odtruwająco i stymulująco na organizm.
Dawkowanie:

Podawać bezpośrednio w postaci tabletek:
psy małe: 1-2 tabl. dziennie,
psy średnie: 2-4 tabl. dziennie,
psy duże: 4-6 tabl. dziennie,
psy bardzo duże: 6-8 tabl. dziennie.
Opakowanie:

100 tabl.
Donka5, wyczytałam na innym wątku o takim preparacie, moze zastosować? Jak uznasz,że tak, to kupię i Ci wyślę.Jasperku, teraz będzie już tylko lepiej.

Posted

zachary napisał(a):
RUMEN TABS 100 tabletek

karma uzupełniająca ze żwaczem dla psów

Składniki:
Żwacz, drożdże piwne, witamina C - 0,1g/1kg, z przeciwutleniaczem E 320, E321.
Wskazania, stosowanie:

Szczególnie zalecany dla psów z wyjałowionym przewodem pokarmowym, żywionych karmami przemysłowymi, po przebytych chorobach układu pokarmowego, intensywnie leczonych antybiotykami i chemioterapeutykami, zmniejszonym i „spaczonym” apetycie.

Rumen Tabs to mieszanka trzech składników potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania przewodu pokarmowego psa. Żwacz - naturalne źródło bakterii, pierwotniaków i drobnoustrojów potrzebnych do prawidłowej fizjologii przewodu pokarmowego. Stymuluje perystaltykę jelit, wzmaga apetyt, uzupełnia niedobory flory bakteryjnej, zapobiega wyjadaniu „nieczystości”, odchodów zwierzęcych, padliny. Drożdże piwne - naturalny probiotyk, źródło witamin z grupy B, selenu, biotyny oraz makro- i mikroelementów, tonizują przewód pokarmowy, wątrobę, trzustkę, wzmagają łaknienie. Witamina C - naturalny przeciwutleniacz - reduktor działa odtruwająco i stymulująco na organizm.
Dawkowanie:

Podawać bezpośrednio w postaci tabletek:
psy małe: 1-2 tabl. dziennie,
psy średnie: 2-4 tabl. dziennie,
psy duże: 4-6 tabl. dziennie,
psy bardzo duże: 6-8 tabl. dziennie.
Opakowanie:

100 tabl.
Donka5, wyczytałam na innym wątku o takim preparacie, moze zastosować? Jak uznasz,że tak, to kupię i Ci wyślę.Jasperku, teraz będzie już tylko lepiej.

Brzmi bardzo dobrze:-). Myśle,że napewnoby nie zaszkodziło. Naturalny skład.Z mojej strony najpierw Jasperka odrobacze i zobacze co powie lekarz.