Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dudson13']Ile jeszcze zostało by nasz psiak trafił do hoteliku??[/QUOTE]
Ma komplet deklaracji na hotel, pewnie będzie konieczne leczenie, ale są wpłaty jednorazowe.
Na razie nie może opuścić schronu, musi odczekać obserwację. Jak tylko się skończy, będziemy go zabierać.

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='dana']Jaki ocean smutku w tych pięknych, Jasperkowych niewidzących oczkach.....:-(

On się tak położył, jakby już w nic nie wierzył....

Zaprosiłam się do Jasperka, choć ostatnio niewiele jestem na dogo,
deklaruję 10 złotych miesięcznie, od lipca, wpłacę od razu za pięć miesięcy.
Mysza, poproszę o namiary :lol:[/QUOTE]

Dziękuję, juz slę.

Posted

a może da mu się te 'oczki' jakoś podleczyć, żeby coś widział? Macie w Warszawie dr Garncarza - podobno bardzo dobry specjalista od psich oczek.

Posted

czy mozecie mi wyjasnic, o co chodzi z ta obserwacja w schronie? dlaczego Jasper musi byc obserwowany? nigdy dotad nie slyszalam o takiej procedurze, moze ktos z doswiadczeniem wolontarickim wie?

Posted

[quote name='viola005']czy mozecie mi wyjasnic, o co chodzi z ta obserwacja w schronie? dlaczego Jasper musi byc obserwowany? nigdy dotad nie slyszalam o takiej procedurze, moze ktos z doswiadczeniem wolontarickim wie?[/QUOTE] Z tego co zdążyłam się zorientować w schronisku obowiązują takie zasady, że jak pies ugryzie to trafia na obserwację. Nie wiem czy akurat o to chodzi w przypadku naszego kochanego Jasperka. Słyszałam też o kwarantannie, która stosowana jest w stosunku do nowo przybyłych psiaków. Wiem, że kwarantanna trwa dwa tygodnie - stosowana jest po to by ewentualny właściciel czworonoga mógł go w tym czasie odebrać - jeśli na przykład psiak trafił z ulicy. A tak wogóle to witajcie kochani przyjaciele Jasperka!

Posted

[quote name='Vlk']a może da mu się te 'oczki' jakoś podleczyć, żeby coś widział? Macie w Warszawie dr Garncarza - podobno bardzo dobry specjalista od psich oczek.[/QUOTE] Też bardzo bym chciała :(

Posted

[quote name='Vlk']a może da mu się te 'oczki' jakoś podleczyć, żeby coś widział? Macie w Warszawie dr Garncarza - podobno bardzo dobry specjalista od psich oczek.[/QUOTE]
Najprawdopodobniej nie, ślepotę nie bardzo da się podleczyć, jeżeli stało się to na skutek postępującej i nieleczonej cukrzycy i uszkodzenia są trwałe to szanse są niewielkie. Na pewno będziemy próbować.
[quote name='Buster']Z tego co zdążyłam się zorientować w schronisku obowiązują takie zasady, że jak pies ugryzie to trafia na obserwację. Nie wiem czy akurat o to chodzi w przypadku naszego kochanego Jasperka. Słyszałam też o kwarantannie, która stosowana jest w stosunku do nowo przybyłych psiaków. Wiem, że kwarantanna trwa dwa tygodnie - stosowana jest po to by ewentualny właściciel czworonoga mógł go w tym czasie odebrać - jeśli na przykład psiak trafił z ulicy. A tak wogóle to witajcie kochani przyjaciele Jasperka![/QUOTE]
Dokładnie, ugryzł pracownika, zgodnie z porcedurą, pojechał na obserwację, w trakcie której, wg wolontariuszki schroniska, jest bezpieczny.
Mamy go zabrać tuż po zakończeniu tego okresu.

Zaktualizowałam pierwszy post- prośba do wpłącających o sprzwdzenie czy wszystko się zgadza, przy takiej ilości wpłat, łatwo się pomylić;)
Dziękujemy za pomoc Jasperkowi:loveu:

Posted

Mysza: no tak tylko napisałam, na razie to chyba ciężko stwierdzić czemu on nie widzi. Może to coś nabytego co da się lekko chociaż zniwelować.. no ale skoro i tak będziecie próbować to się nie martwię :)

Posted

[quote name='IVV']nie widze mojej wplaty .wyslalam 100zl przez PayPal[/QUOTE]
Nie odebrałam jeszcze, bo nie mogę się zalogować w pracy:angryy: coś mi tu nie chodzi, nie jestem pewna jaka kwota wyjdzie po przeliczeniu. Jak tylko odbiorę, zaraz dopiszę ;)

Posted

[quote name='Vlk']Mysza: no tak tylko napisałam, na razie to chyba ciężko stwierdzić czemu on nie widzi. Może to coś nabytego co da się lekko chociaż zniwelować.. no ale skoro i tak będziecie próbować to się nie martwię :)[/QUOTE]
Napisałam tak, bo podobno weci tak ocenili ale jeśli po oczach tylko ;) to pewności nie mamy.
Na pewno to sprawdzimy, jak tylko coś się da zrobić, spróbujemy.:p

Posted

[quote name='mysza 1']Napisałam tak, bo podobno weci tak ocenili ale jeśli po oczach tylko ;) to pewności nie mamy.
Na pewno to sprawdzimy, jak tylko coś się da zrobić, spróbujemy.:p[/QUOTE]

Jasperek spędza mi sen z powiek,wczoraj wertowałam neta do 3 nad ranem, szukając odpowiedzi na pytanie "czy jest szansa aby widział?" Skoro udało się w takim tempie zebrać deklaracje stałe na hotelik i trochę kasy na leczenie to seria dobrych wypadków musi trwać. Jeśli jest to zaćma cukrzycowa to teraz tylko kwestia - jak daleko posunięta :shake: Leczenie operacyjne będzie drogie ale wierzę w to, że wszyscy pomożemy ratować tego, pięknego psiaka! Na razie wyciągnijmy go ze schronu :-( - nie tam jest jego miejsce :shake: Chyba dobrze zrozumiałam, że obserwacja kończy się jutro??

Posted

[quote name='katarzyna09']Dziekuje za zaproszenie:lol:.Poprosze nr konta-wysle psince cosik jednorazowo.[/QUOTE]
Dziękuję, zaraz prześlę.
[quote name='Buster']Jasperek spędza mi sen z powiek,wczoraj wertowałam neta do 3 nad ranem, szukając odpowiedzi na pytanie "czy jest szansa aby widział?" Skoro udało się w takim tempie zebrać deklaracje stałe na hotelik i trochę kasy na leczenie to seria dobrych wypadków musi trwać. Jeśli jest to zaćma cukrzycowa to teraz tylko kwestia - jak daleko posunięta :shake: Leczenie operacyjne będzie drogie ale wierzę w to, że wszyscy pomożemy ratować tego, pięknego psiaka! Na razie wyciągnijmy go ze schronu :-( - nie tam jest jego miejsce :shake: Chyba dobrze zrozumiałam, że obserwacja kończy się jutro??[/QUOTE]
Postaramy się ;)
Co do obserwacji- najpierw myslałam, że jutro, rozmawiałam z wolontariuszką- jutro będzie w schronie i przekaże mi kiedy dokładnie. Możliwe, że w niedzielę lub poniedziałek, dokładnie nie wiem. Zakładając wątek przyjęłam najgorszą opcję na wszelki wypadek, żebyśmy byli przygotowani wcześniej.
[quote name='gazzy']Słuchajcie da moja deklaracja jednorazowa - te 10 zł przeleje gdzieś w środku miesiąca , bo tymczasowo środki mi się skończyły.[/QUOTE]
Ok, nie ma problemu.

Posted

Jeden dzień mnie tu nie było i zafundowaliście mi 20 minut czytania................ Się dzieje...........
Czy wiemy już, do jakiego hotelu trafi Jasper bo chyba nie ma takiej informacji.....