Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szwy zdjęte. Zagoiło się ładnie - ogon i jajka, jedna łapka trochę się paprze, więc jeszcze kilka dni w kołnierzu. Jak skończymy ursopol, mamy umówić się na kontrolne usg. Kupy ciut lepsze, ale nadal sporo im brakuje do pełnego balaska. Jasper waży ok 32,50kg.
Koszt dziś to 15zł transport. Jutro odrobaczam wszystkie psy, więc i Jasper zostanie jeszcze raz odrobaczony. Pytałam, nie zaszkodzi mu.
Wyniki TLI nic nie wykazały. Wynik to 10,5. Nie ma zapalenia ani niedoczynności.

Posted

Bartek określił ostatnie kupy w skali 10-stopniowej na 6-7 punktów. Dla porównania kupa "lody włoskie" z zachowaniem czystości w domu to 2 punkty.

Posted

Kiedyś zajrzałam na wątek i zadeklarowałam chyba co m-c 15 zł. dla Jaspera, ale kartka mi uciekła i zapomniałam o tym, sorry. Przelałam na lipiec deklarację i zaległe maj i czerwiec. Na razie nie mam czasu, żeby od kwietnia przeczytać wątek, ale potem nadrobię. Ale i tak kawał psa z niego 32 kg, ho, ho.

A można prosić o inne punktacje kup. Będę mogła porównać w domu. A co to oznacza, że kupa w domu z zachowaniem czystości ???.Że jest w jednym miejscu, a nie poroznoszona na łapach?

Posted

[quote name='wujek & ciocia']a kto jest w jury ?
a kto chciałby byc?:)
głównym jurorem jest mój mąż
[quote name='Bambino']

A można prosić o inne punktacje kup. Będę mogła porównać w domu. A co to oznacza, że kupa w domu z zachowaniem czystości ???.Że jest w jednym miejscu, a nie poroznoszona na łapach?
znaczy to, że nie załatwia się w domu, tylko kupa jest rzadka, ale robiona na dworzu. gdyby miał mega sraczkę, pewnie robiłby w domu gdzie popadnie.

Posted

ronja napisał(a):
Bartek określił ostatnie kupy w skali 10-stopniowej na 6-7 punktów. Dla porównania kupa "lody włoskie" z zachowaniem czystości w domu to 2 punkty.

Jest lepiej, niż średnio... Prawie dobrze. Oby zwiększała się ilość punktów. ;)

A jak z chodzeniem? Jest poprawa?

Posted

Poprawa była znaczna na początku, jak zaczął chodzić na spacery z Bartkiem i się rozruszał. Myslę, że już lepiej nie będzie.
Kupy utrzymują się na poziomie 7. Bartek bardzo delikatnie zwiększa mu porcje, by znowu nie było rewolucji. Dostaje teraz 2 razy po 1 i 1/4 kubeczka namoczonej karmy. Kończą mu się leki na stawy.

Posted

ronja napisał(a):
została 1/4 pojemnika. starczy pewnie na tydzień.

Może ktoś chciałby kupić Jasperowi weterynaryjną karmę? Saldo wynosi -398, nie mam możliwości kupienia mu karmy :(

Uzupełniłam wpłaty, bardzo dziękuję wszystkim za to, że pamiętacie o biedaku.
Sprawdzcie proszę czy czegoś nie przeoczyłam.