Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jasper już po zabiegu. Kastracja, pazury i 2 guzy z ogona usunięte. Za 2dni Bartek pojedzie z nim na kontrolę, bo weci chcą zobaczyć ogon - może się gorzej goić.
Koszt to 394zł + 30zł transport w obie strony. Fakturę odbierzemy przy okazji kontroli i podania antybiotyku.

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak, ma załozony kołnierz. po zabiegu jest skołowany, schodzi z niego narkoza. zabieg się udał, teraz trzeba trzymać kciuki za szybkie gojenie.

Posted

w porządku. do kołnierza się w miarę przyzwyczaił. tylko wczoraj na wieczornym spacerze uderzył się w łapkę i tak strasznie zapłakał, że aż serce mi stanęło. jest bardzo dzielny jak na ilość cierpienia, które znosił do tej pory.

Posted (edited)

w łapkę nic się nie stało. po prostu uderzył w obolałe miejsce.
dziś rano był u weta. rany goją się w porządku, Jasper dostal schotapen (nie jestem pewna poprawnej pisowni) w zastrzyku i 2 na wynos (co 3dni).
dobę po zabiegu zrobił pierwszą u nas kupę na 10 punktów. następna z dziś rana była już nie ładna. więc weci postanowili podać zwiększoną dawkę antybiotyku również ze względu na te kupy. zdjęcia dziś będą, ale w kołnierzu, bo założenie i zdejmowanie kołnierza to dla niego też nic przyjemnego (dla nas tez:))
faktura za zabieg + dzisiejsze antybiotyki 425zł + 15zł transport

Edited by ronja
Posted

dziś ostatni antybiotyk, w poniedziałek zdejmujemy szwy. przepraszam, w natłoku spraw, zapomniałam o wyniku trzustkowym, dopytam w poniedziałek. kupa kiepska. był mały przełom, ale teraz znowu jest woda.
muszę mu dokupić hepatil, bo tamto opakowanie to tylko 20 sztuk, a on bierze 2 dziennie.