Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[COLOR=#000000][SIZE=2][FONT=verdana]Przypominam o bazarku dla Jaspera... Dzięki pomocy wielu osób udało się już uzbierać 650zł. Jeszcze zostało 15 cegiełek (po 10zł każda). Jeżeli ktoś chciałby pomóc, byłoby wspaniale. Wejście na bazarek przez mój banerek.[/FONT][/SIZE][/COLOR] ;)

Posted

Dostałam od hop! zaproszenie na bazarek dla Jaspera. Tak się wystraszyłam tą jej fantastyczną opowieścią, że nie mogę kupić ani jednego tulipana. Ale za to co miesiąc deklaruję 15 zł. dla Jaspera. Konto jest podane w 1 poście, tak?

Posted

[quote name='Bambino']Dostałam od hop! zaproszenie na bazarek dla Jaspera. Tak się wystraszyłam tą jej fantastyczną opowieścią, że nie mogę kupić ani jednego tulipana. Ale za to co miesiąc deklaruję 15 zł. dla Jaspera. Konto jest podane w 1 poście, tak?[/QUOTE]

Wszystkie tulipany już wykupione. ;)

Wielkie dzięki za deklarację. :loveu: Tak, konto jest w pierwszym poście. :)

Posted

[quote name='Bambino']Dostałam od hop! zaproszenie na bazarek dla Jaspera. Tak się wystraszyłam tą jej fantastyczną opowieścią, że nie mogę kupić ani jednego tulipana. Ale za to co miesiąc deklaruję 15 zł. dla Jaspera. Konto jest podane w 1 poście, tak?[/QUOTE]
Bardzo dziękuję za deklarację :loveu: Konto jest w pierwszym poście :)
[quote name='hop!']Z bazarku będzie 840zł (ale się cieszę :lol:).

Czy jest już ustalony termin przeprowadzki Jaspera? ;)[/QUOTE]

A jak ja się cieszę :multi: Bardzo Ci dziękuję za genialny bazarek :loveu::loveu::loveu:
Terminu przeprowadzki jeszcze nie znam, bo jestem ograniczona czasem, w tygodniu pracuję długo i w domu czeka na mnie 5 psów więc nie mogę jechać tak daleko. O ile nie znajdę innej opcji, pojadę po Jaspera w sobotę.

[quote name='BORYSboxer']Przylazłam do chłopaka,będę śledzić jego losy...:razz:[/QUOTE]
Fajnie :lol:

Posted

Jasper przenosi się do kliniki na badania czy zmienia hotel na inny czy na DT?
się pogubiłam
(znaczy przyznaję sie, nie czytam wszystkiego dokładnie ;))

Posted

[quote name='3 x']Jasper przenosi się do kliniki na badania czy zmienia hotel na inny czy na DT?
się pogubiłam
(znaczy przyznaję sie, nie czytam wszystkiego dokładnie ;))[/QUOTE]
Nie było jeszcze oficjalnego komunikatu ;)

Posted

[quote name='kakadu']mysza, dolecialo te 50 zl z "kanisowego funduszu"?
sorry, ze tak sie upominam, ale mam zawrot głowy i nie chcialabym zostawiac niczego niedomknietego;[/QUOTE]
Doleciało 50 zł, wielkie dzięki.

Właśnie wpisuję wpłaty, zaraz się tam znajdzie.

Posted

Dzisiaj Jasper opuścił hotel u Donki i zawiozłam go do hotelu u Ronji, który mieści się prawie w Warszawie (bliskie obrzeża).
Jasper będzie mieszkał w domu.
Podróż zniosł bardzo dobrze chociaż na początku bardzo się denerwował, kręcił na tylnym siedzeniu i nie chciał się położyć ale po kilku minutach się uspokoił.
Na miejscu spokojnie obszedł cały teren, oznaczył ze 20 razy ;) i został zaprowadzony do domu.

Dzwoniłam i wiem, że teraz leży spokojnie. Zmęczyły go dzisiejsze przeżycia.

Ma poważne problemy z chodzeniem, chwieje się, będziemy to diagnozować. Widać, że chodzenie go męczy, bo im dlużej się porusza tym gorzej mu to wychodzi.
W tygodniu zobaczy go wet i zaczniemy badania.

Posted

Generalnie nie jest najgorzej, tylko straszne problemy mamy z wprowadzeniem go do domu. Zapiera się, kładzie. Wiadomo, boi się, nie wie co się dzieje. Mam nadzieję, że jakoś się przyzwyczai do nowego miejsca. Nie reaguje na imię, ani na głos. Po przyjeździe miał rozwolnienie. Nie dostał jeść. Jeżeli jutro nadal tak będzie, dostanie nifuroksazyd. W poniedziałek umówimy się na usg, pobierzemy krew. Chodzi kiepsko.

Posted

nie wiem czy dobrze słyszy. na ten temat może wypowiedzieć się Donka albo weterynarz.
rozwolnienie się utrzymuje. leci z niego śmierdząca woda.

Posted

[quote name='Mysza2']A czy on dobrze słyszy, bo to dziwne że nie reaguje na imię, tak mi przyszło do głowy z tym słuchem może bez sensu[/QUOTE]
też o tym myślałam ale na dźwięk chrupków dobrze reagował więc powinien slyszeć.

Posted

[quote name='ronja']rozwolnienie się utrzymuje. leci z niego śmierdząca woda.[/QUOTE]

A jaką karmę jadł ostatnio? Wydaje mi się, że dobrą, weterynaryjną.

Można spróbować dać mu Smectę - na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc.