agusiazet Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='Luzia&Funia']A gdzie ten hotelik jest??[/QUOTE] Oto wątek hoteliku u Donki5, jeśli ktoś może (bo ja w Anglii siedzę), niech zadzwoni i ustali szczegóły, szczególnie koszt hoteliku dla Sambora, bo wg mnie to duży pies, ale ja tylko na zdjęciach go widzę i mogę się mylić:) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/186442-Hotel-kud%C5%82ate-i-%C5%82aciate%28wolne-miejsca%29[/URL] Poza tym wyślę do Basi list, jako założycielki wątku, gdzie jest propozycja bardzo korzystna dla Sambora, ale nie o dom tu chodzi! Quote
Paulina_mickey Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='agusiazet']Oto wątek hoteliku u Donki5, jeśli ktoś może (bo ja w Anglii siedzę), niech zadzwoni i ustali szczegóły, szczególnie koszt hoteliku dla Sambora, bo wg mnie to duży pies, ale ja tylko na zdjęciach go widzę i mogę się mylić:) [URL="http://www.dogomania.186442-Hotel-kud%C5%82ate-i-%C5%82aciate%28wolne-miejsca%29"]http://www.dogomania.pl/threads/186442-Hotel-kud%C5%82ate-i-%C5%82aciate%28wolne-miejsca%29[/URL] Poza tym wyślę do Basi list, jako założycielki wątku, gdzie jest propozycja bardzo korzystna dla Sambora, ale nie o dom tu chodzi![/QUOTE] Link nie działa, musisz wrzucić z opcji zaawansowanych :) Quote
agusiazet Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Mam nadzieję, że teraz link działa! Aktualne deklaracje i wpłaty: [B]Jednorazowe:[/B] agata 51 misiowa87 yoko100 Kam (wpłynęło) 20 zł. Aimez_moi (wpłynęło)15 zł. anawa (wpłynęło) 30 zł. andzia69 anett AnnaA (wpłynęło) 15 zł. Agusia P Ajula (wpłynęło) 10 zł. asl awit beam6 bela51 betel BeataJ. Bjuta [B]Stałe:[/B] grzenka 10 zł./m. (wpłynęło za VI/2010) AniaB 25 zł./m. ania z poznania 20 zł./m. Razem: 100 zł Quote
beam6 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 A podniosę sobie :) Może jeszcze ktoś wypatrzy Sambora ? Quote
agusiazet Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Dzisiaj nic nie wysłałam, bo nie miałam Internetu. Za to teraz sprawdziłam - przyszły nowe wpłaty i niech się ciotki rozpoznają, bo ja nie wiem, która jest która: 5 zł Izabela 30 zł Beata 10 zł Beata Agnieszka 5 zł Anna z Wisły [U]Uaktualnione[/U] [B]Jednorazowe:[/B] agata 51 misiowa87 yoko100 Kam (wpłynęło) 20 zł. Aimez_moi (wpłynęło)15 zł. anawa (wpłynęło) 30 zł. andzia69 anett AnnaA (wpłynęło) 15 zł. Agusia P Ajula (wpłynęło) 10 zł. asl awit beam6 bela51 betel (wpłynęło) 50 zł BeataJ. Bjuta [B]Stałe:[/B] grzenka 10 zł./m. (wpłynęło za VI/2010) AniaB 25 zł./m. ania z poznania 20 zł./m. Razem: 200 zł (doliczyłam już ciotki nierozpoznane) Quote
Luzia Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Sambor nie jest dużym psem, max daję mu 55 cm w kłębie. Quote
agusiazet Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Luizo, a czy Wy ew. macie możliwość wyposażyć Sambora w karmę jak będzie emigrował do hoteliku? Quote
bico Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 podrzucę 50 zł jednorazowo, poproszę o konto na pw;) Quote
Luzia Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 [quote name='agusiazet']Luizo, a czy Wy ew. macie możliwość wyposażyć Sambora w karmę jak będzie emigrował do hoteliku?[/QUOTE] Na razie nie ma potrzeby przenosić Go do hoteliku. Na razie dopuki mamy bazę w Machowie może tam sobie siedzieć. Niech miejsce ma zajęte, ale narazie skupmy się na szukaniu chłopakowi domu. Myślę że z Karmą nie będzie problemu, z tym że za suchym to on nie przepada woli zdecydowanie puszki ( a tych u nas niedostatek), ale suchą możemy wspomóc. Quote
Luzia Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Już super, na łapkę staje, czasem tylko utyka (jak by z przyzwyczajenia). Po za tym szybko się męczy i na dłuższym spacerku co chwila siada sobie w cieniu. Przestał już dostawać antybiotyki, w poniedziałek go zaszczepimy. Poza tym jest bardzo towarzyski, cieszy się na każdy spacer, podskakuje przy zapinaniu na smycz. Z psami dogaduje się super, jak jakiś na niego warczy to go olewa, jak przychodzi się przywitać to merda ogonkiem. Psiak marzenie. Quote
agusiazet Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Hotelik zapewnia też gotowane jedzenie:) Kiedy baza popowodziowa przestaje istnieć? Czy ktoś oprócz mnie ogłasza jeszcze Sambora/ Kolejne wpłaty zadeklarowały: Bianka0, bico, Argot - wpłaty jednorazowe! Quote
Zuzka2 Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Ja go ogłaszam na allegro w 2województwach:małopolskim i podkarpackim:-)bo w mazowieckim była mała oglądalność. Quote
Basia1968 Posted July 3, 2010 Author Posted July 3, 2010 przepraszam, ale miałam dwa dni pełne atrakcji - w piątek po pracy około 19 -tej pojechałam z koleżanką po sunię i koteczkę do KIelc /naprawdę niesmaowite biedulki - kicia w zaawansowanej ciązy a psiaczek w typie westi zakołtuniony, zabiedzony/ , następnie z Kielc do Brzyścia i w domu byłam o pierwszej w nocy, dzisiaj od rana w dodatkowej pracy do 19 a po 20-tej byłam w Machowie u psiaków. Sambi jest przekochanym psiakiem. Tak się cieszy, liże, kocha ludzi. Tak chciałabym żeby psina znalzł dom. Jutro przyjeżdżają Państwo z Lubartowa po Żelunię / moja tymczasowiczkę/ Quote
Aimez_moi Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Sambi.....:) slicznosci nasze pokazujemy sie :) Quote
Luzia Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 agusiazet napisał(a): Kiedy baza popowodziowa przestaje istnieć? Myślę że do czasu gdy nie "pozbędziemy" się psów powodziwoych, miejsce tam mamy zabezpieczone. Quote
agusiazet Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Luzia&Funia napisał(a):Myślę że do czasu gdy nie "pozbędziemy" się psów powodziwoych, miejsce tam mamy zabezpieczone. Trudno zatem zarezerwować miejsce dla psa:( Quote
Luzia Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 agusiazet napisał(a):Trudno zatem zarezerwować miejsce dla psa:( Kurczo to nie wiem, myśleliśmy po prostu że można by zaoszczędzić dopóki psiak jest u nas. Quote
agusiazet Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Myślenie dobre, ja napiszę zapytanie do Donki5 . Może chociaż pi razy drzwi da się określić do kiedy baza będzie istnieć? Quote
Basia1968 Posted July 4, 2010 Author Posted July 4, 2010 mam nadzieję, że baza będzie istnieć długo, bo nie wyobrażam sobie, że dostaniemy wymówienie i psiaki wylądują na przyysłowiomym bruku. Byłam u kochanego Sambusia, oczywiście to mój faworyt, idę zawsze do niego pierwszego, tak cieszy pysio, ze mało się nie posika. Dobieram mu jego kolegę /niestety jutro kolega będzie miał amputowaną łapuńkę:-(/ i trzy koleżanki i jest frajda na całego. Szaleją że aż miło patrzeć. Sambusia prowadzę na smyczce wyciąganej/nie wiem jak fachowo się ta smycz nazywa:evil_lol::evil_lol: bo nie umiem ją obsługiwać:evil_lol::evil_lol:, psy mnie oplątały nią :evil_lol:/. Sambi bardzo kocha ludzi. :loveu::loveu: Tuli ten łepeczek cały czas. Nie ciągnie na smyczy. Jak ja bym chciała żeby już miał dom!!:-(:-( Quote
Basia1968 Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 ma taka wiadomość za Sambim tęsknia poprzendi właściciele, sunia która tam jest przestała jeśc. Ja stawiam takie warunki: - damy psiaka wykastrowanego, a oni wysterylizują sunieczkę - będe miec stały nadzór nad Sambim i moja koleżanka też - pojade tam na rozmowę z Panią - zreszta dowiem sie dokładnie co i jak czekam na opinie Quote
agusiazet Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Basia1968 napisał(a):ma taka wiadomość za Sambim tęsknia poprzendi właściciele, sunia która tam jest przestała jeśc. Ja stawiam takie warunki: - damy psiaka wykastrowanego, a oni wysterylizują sunieczkę - będe miec stały nadzór nad Sambim i moja koleżanka też - pojade tam na rozmowę z Panią - zreszta dowiem sie dokładnie co i jak czekam na opinie Basiu, wspaniała wiadomość!!! Warunki, które stawiasz są ok. Najbardziej podoba mi się fakt, że będziesz miała osobisty nadzór nad psem po jego powrocie do właściciela! Czyli co mam pisać do Donki, że Sambor zwalnia zabukowane miejsce w jej hoteliku, czy trzymać miejsce i zebrane pieniążki (na chwilę obecną 200 zł, ale pewnie suma wzrośnie) dla innego psa, którego z bazy może ktoś nie odebrać? Quote
Basia1968 Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 agusiazet - ja myslę, że trzeba Sambiego wykastrować - wiem, że brzmi to głupowato ale pewnie z kasy uzbieranej? zapytam jeszcze jak to jest z powodziowymi u nas, czy z powodziowych pieniędzy wykastrować - bo w sumie nie wiem sama. Trzeba to rozważnie przemyśleć. Ja najpierw muszę pogadać z byłymi właścicielami. Dopiero po rozmowie i wrażeniach jakie na mnie wywrą osoby tam mieszkające - napiszę czy to możliwe, aby Sambi wrócił. Bo gdy cos mu sie stanie czy będa w stanie go leczyć? Fakt, Pani leżała w szpitalu, bo była w ciąży i urodziła dziecko, więc rozumiem. Muszę dokładnie to przeanalizować. Quote
agusiazet Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Ok, to ja czekam na decyzję i na razie żadnych kroków nie czynię! Quote
Recommended Posts