Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agusiazet , przecież Luzia napisała że podeśle adres tylko umowy nie nosi ze sobą a w domu nie ma kompa ...

kurcze czy na dogo muszą być wiecznie zadymy , chyba o wiele łatwiej jest się na spokojnie dogadać , a jeśli są jakieś prywatne porachunki od tego jest PW , GG , Skype, mail , telefon

Co do logowania ...doskonale rozumię tych którzy nie chcą sie logować na dogo ....

Luziu , szalona dziewczyno , ty i na koniec świata jak trzeba wyruszysz ;)
żeby nie było , ...Luzię znam i wraz z Clockwork wyadoptowałyśmy Luzi naszego Qdłaczka vel Pamira , który żyje sobie i króluje w domu Luizy .

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alicja napisał(a):
agusiazet , przecież Luzia napisała że podeśle adres tylko umowy nie nosi ze sobą a w domu nie ma kompa ...

kurcze czy na dogo muszą być wiecznie zadymy , chyba o wiele łatwiej jest się na spokojnie dogadać , a jeśli są jakieś prywatne porachunki od tego jest PW , GG , Skype, mail , telefon

Co do logowania ...doskonale rozumię tych którzy nie chcą sie logować na dogo ....

Luziu , szalona dziewczyno , ty i na koniec świata jak trzeba wyruszysz ;)
żeby nie było , ...Luzię znam i wraz z Clockwork wyadoptowałyśmy Luzi naszego Qdłaczka vel Pamira , który żyje sobie i króluje w domu Luizy .

Napisała owszem, ale ja nie dostałam go, mimo, że były umówione już przed adopcją osoby do sprawdzenia domu! Cały czas czekam!

Posted

agusiazet napisał(a):
Napisała owszem, ale ja nie dostałam go, mimo, że były umówione już przed adopcją osoby do sprawdzenia domu! Cały czas czekam!

nie wierzę , w złe intencje Luizy , wiem , ze jak tylko będzie przy kompie to adres do Ciebie podeśle

aha , a tak gwoli przypomnienia od 8 rano do chyba 18 nie działało dogo ;)

Posted

17 lutego napisałam, że są osoby z Leszna, które chętnie pójdą na wizytę. A adresu nie otrzymałam przez te osiem dni do dzisiaj, choć Luiza zdążyła tu zajrzeć nie jeden raz! Być może jestem upierdliwa, ale takie mam zasady, że w adopcjach trzeba być ostrożnym!

Posted

[quote name='Luzia']Sama go zawoziłam :) Jeśli chodzi o odpoczynek to właśnie o to mi w tym wszystkim chodzi - dzięki że choć jedna osoba mnie rozumie.

Ja niestety finansowo nie pomogę :( bo sama mam dług za utrzymanie jednej suni plus psiaka u Czarodziejki ( na szczęście za niego sama nie odpowiadam).

U mnie DT jest wolny, ale zasady niezmienne niestety :roll: Czyli moja mama biorąca na rękę 200 zł. ja z karmą jakoś staram się wydalać dla tymczasów choć szczerze powiem pomoc w takiej sytuacji mile widziana.

Wezmę juto umowę i podeślę adres.

Co do forum państwo stwierdzili że wolą po prostu zdjęcia przesyłać mailem niż logować się na forum.

Zarezerwuj miejsce u Mamy ciotki pudlowe dadza 200zl. plus karme , dodatkowo weta...dam ci pudle...

Transport tez zalatwimy ...gdzie Mama jest?

Te moje to nie o pieniadze ale ogloszenia, bazarki, Allegro (place) ogloszenia no i moralne poparcie....

To emeryt Pepe w Dt w W-wie....

http://www.dogomania.pl/threads/200534-*STAROŚĆ-nie-Radość*-Młodość-nie-Wieczność***emeryt-PePe***pudel-mini-w-bidulu

Posted

agusiazet napisał(a):
Corobnaj, pieniądze Sambora, za zgodą darczyńców, zostały przekazane po połowie na Skarpetę im. Talcott i Kundelkową Skarbonkę. Teraz jak już zadeklarowałam przelewy, nie będę zmieniać decyzji. Możesz tam poprosić o pomoc!

Poprosze o linki na te dwie Skarpety...dzieki..

Posted

agusiazet napisał(a):
Otrzymałam dane Państwa Sambora od Luizy. Napiszę zaraz do dziewczyn z Leszna, mam nadzieję, że będą mialy czas na wizytę po adopcji!

no to :cool2:

Posted

agusiazet napisał(a):
17 lutego napisałam, że są osoby z Leszna, które chętnie pójdą na wizytę. A adresu nie otrzymałam przez te osiem dni do dzisiaj, choć Luiza zdążyła tu zajrzeć nie jeden raz! Być może jestem upierdliwa, ale takie mam zasady, że w adopcjach trzeba być ostrożnym!

No tak tylko szkoda że na samym początku jak zapytałam o wizytę przed aopcyjną czy robimy, to sama stwierdziłaś że nie ma sensu skoro ja go zawożę do nowego domu.

No nic nie ważne. Adres podesłałam.

Posted

Luzia napisał(a):
No tak tylko szkoda że na samym początku jak zapytałam o wizytę przed aopcyjną czy robimy, to sama stwierdziłaś że nie ma sensu skoro ja go zawożę do nowego domu.

No nic nie ważne. Adres podesłałam.

Owszem, ale później znalazłam osobę, która zgodziła się pójść na wizytę! Ale ja nie miałam adresu! Teraz Macia też się zgodziła, za co serdecznie dziękuję!

Posted

agusiazet - z przykrością stwierdzam, że to nie pierwszy wątek na którym robisz zgrzyty. Łatwo jest dyrygować innymi na odległość...
Jeśli chodzi o Luzię, to dziewczyna ma gołębie serce. Ile razy poprosiłam ją o zrobienie allegro dla adoptusiów – zawsze pomogła i grosza za to nie dostała.
Co do obecności na dogo – nie wiem dlaczego należy zmuszać ludzi, by logowali się na forum. Na pewno mają swoje powody i takie ich prawo. Gdyby od logowania na dogo uzależnić adopcje psów, to większość z nich nadal siadziałaby na ulicy lub w schronach.

Posted

Pysioo napisał(a):
agusiazet - z przykrością stwierdzam, że to nie pierwszy wątek na którym robisz zgrzyty. Łatwo jest dyrygować innymi na odległość...
Jeśli chodzi o Luzię, to dziewczyna ma gołębie serce. Ile razy poprosiłam ją o zrobienie allegro dla adoptusiów – zawsze pomogła i grosza za to nie dostała.
Co do obecności na dogo – nie wiem dlaczego należy zmuszać ludzi, by logowali się na forum. Na pewno mają swoje powody i takie ich prawo. Gdyby od logowania na dogo uzależnić adopcje psów, to większość z nich nadal siadziałaby na ulicy lub w schronach.

Dzięki za miłe słowa!!! Nigdy i nigdzie nie robię żadnych zgrzytów. A mieć swoje zdanie i poglądy, żaden Pysioo mi nie zabroni! Nikogo nie zmuszam do logowania na dogo, piszę, że fajnie by było!!! Jest kontakt z rodziną, są informacje z pierwszej ręki, zdjęcia!!! Co do Luizy serca - nie mam pojęcia jakie jest. Nie zaprzeczę, że Samborowi pomogła, w przypadku innych psów się nie wypowiadam, bo nie wiem!

Posted

Pysioo napisał(a):

dokładnie , podpisuję się pod słowami Pysioo ...Luzia mając swoje psiaki na głowie pomagała nam w ogłaszaniu gliwickich TTB , sama bez żadnego proszenia ... po prostu wzięła i ogłosiła ... a wiadomo jak bardzo ogłoszenia są potrzebne

Co do logowania .... mimo że jestem na dogo już tyle lat , kilka psiaków jakoś tak bezposrednio przeszły przez moje ręce , aczkolwiek pomagam tylko teraz nieznacznie , nie angażując się osobiście już w adopcje bo nie mam na to czasu i warunków .... rozumie tych ludzi doskonale , teraz to ich pies i kilka zdjęć raz na jakiś czas , rozmowa telefoniczna o tym jak im się razem żyje , powinna wystarczyć .

Posted

agusiazet napisał(a):

1 - Dzięki za miłe słowa!!! Nigdy i nigdzie nie robię żadnych zgrzytów. A mieć swoje zdanie i poglądy, żaden Pysioo mi nie zabroni!
2 - Nikogo nie zmuszam do logowania na dogo, piszę, że fajnie by było!!!
3- Jest kontakt z rodziną, są informacje z pierwszej ręki, zdjęcia!!!
4 - Co do Luizy serca - nie mam pojęcia jakie jest. Nie zaprzeczę, że Samborowi pomogła, w przypadku innych psów się nie wypowiadam, bo nie wiem!

Ad.1 - Ja Ci niczego nie zabraniam, ale nie lubię zamieszania na wątkach i obgadywania ludzi...
Ad.2 -
agusiazet napisał(a):
Dziwne, a to czemu?

To po co drążysz temat i to na publicznym forum - dlaczego nie chcą zalogować się na dogo?
Ad.3 - Takie informacje przychodzą też mailowo i zapewniam Cię, że miło jest gdy ludzie utrzymują kontakt z własnej woli :)
Ad.4 - Jeśli pomogła to doceń ją za to i wykaż trochę zrozumienia. Nie zdziwię się, gdy kolejnym razem odmówi Ci pomocy...

Posted

Ad 4. Nigdy nie prosiłam Luizy o pomoc! To Basia poprosiła o pomoc dla Sambora, bo nie było opłat na Dt, udostępniłam swoje konto, gdyż nie bylo innych chętnych. Gdzie wtedy byłaś/eś Pysioo? Może zajrzysz i pomożesz mojej tymczasowej Birze w znalezieniu domu, zamiast tutaj po próżnicy dywgować? Zapraszam:
http://www.dogomania.pl/threads/188387-Czarna-Mamba-czyli-Bira-szuka-sta%C5%82ego-domu!

Posted

Nie sądzę, abym “ dywagowała po próżnicy”, reagując na Twoje zachowanie wobec Luzi.
W czerwcu – gdy rozpoczął się wątek Sambora nie było mnie jeszcze na dogo, a gdy już byłam – zajmowałam się innymi psami (nie roszcząc sobie pretensji, że wszyscy mają za mnie to robić – jak nie to im nagadam). Uważam, że jest tak dużo psich nieszczęść, że niekoniecznie wszyscy musimy siedzieć na tym samym wątku.
Jednakże z tego co pamiętam, gdy wysłałam Ci PW z zapytaniem czy potrzebujesz fantów na bazarek dla swoich podopiecznych – nawet nie raczyłaś odpowiedzieć. Tak więc zamiast oskarżać innych o brak działania – zacznij od siebie i spojrzyj krytycznym okiem.
Jeśli chodzi o Birę, napisz mi czego konkretnie ode mnie oczekujesz – w chwili obecnej szukam pilnie domów dla 6 bardzo specyficznych psów i na tym głównie muszę się skupić. Jeśli zostanie mi czasu na inne psy – chętnie pomogę w miarę możliwości.
Szczerze mówiąc zamiast wykłócać się tu na wątku, mogłabyś porobić psom ogłoszenia.
Mam nadzieję, że ta odpowiedź zakończy dyskusję, bo nie mam czasu, by odpisywać na zaczepki.

Posted

Birze trzeba tylko od czasu do czasu podrzucić wątek, bo mało ludzi tam zagląda i w zasadzie tyle. Ogłoszeń nie umiem robić niestety:( Stąd zamawiam je na bazarkach! O fantach od Ciebie nie pamiętam, ale na bazarki też nie bardzo mam czas, trójka dzieci, dwa psy, praca zawodowa i brakuje dnia!

Posted

Pysioo napisał(a):
Wejdę na jej wątek i zaproszę kilka osób. Jeśli potrzebujecie ogłoszeń, daj znać, a postaram się coś zrobić przez weekend. Pzdr :)

Z góry dziękuję. Ogłoszenia w każdej ilości mile widziane!

Posted

Pysioo napisał(a):

:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:z lekka w szoku jestem:shake:.
Agusia była jedną z najbardziej zaangażowanych osób na tym wątku od samego początku jego istnienia, więc prosiłabym o nie obrażanie Jej takimi wypowiedziami:shake:

Posted

Przelałam 227, 50 gr w spadku po Samborze na konto Kundelkowej Skarboonki! Poproszę ciotkę obracus, aby potwierdziła tutaj jak przelew dojdzie. Na Skarpetę im. Talcott przeleję jak tylko będę mieć nowe kody, bo akurat mi się skończyły!

Posted

agusiazet napisał(a):
Przelałam 227, 50 gr w spadku po Samborze na konto Kundelkowej Skarboonki! Poproszę ciotkę obracus, aby potwierdziła tutaj jak przelew dojdzie. Na Skarpetę im. Talcott przeleję jak tylko będę mieć nowe kody, bo akurat mi się skończyły!

Podaj ten link...bardzo prosze...