Luzia Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Basia1968 napisał(a):oj malutki malutki No nie taki malutki :evil_lol: Roztył się ale troszku, ale zacisnęliśmy pasa i znowu zaczyna być zgrabny :evil_lol: Na moich tak nie widać jak podgonią z wagą a u niego z racji krótkiej sierści wszystko moment się w oczy rzuca :lol: Quote
lilk_a Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 ja tu z bazarku allegrowego :) Luzia&Funia napisz mi może na pw albo tutaj o Samborze ,zdjęcia ściągnę z wątku ale co o nim napisać nie wiem , mam stary tekst z allegro ale może nieaktualny ... Quote
Luzia Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 [quote name='Luzia&Funia'] Sambor, mimo młodego wieku już zdążył doświadczyć ludzkiego okrucieństwa. Wyrzucony na pastwę losu, błąkał się z drutem w łapie szukając ratunku. Pomoc nadeszła w ostatniej chwili - łapka była w kiepskim stanie, uszkodzony staw, drut wrośnięty bardzo głęboko, wszędzie ropa i okropny smród. Ból nie do wytrzymania- mimo to Sambor bardzo cierpliwie zniósł zabieg osuwania żelastwa. Jak by wiedział, że nikt go już nie skrzywdzi, że teraz każdy chce mu tylko pomóc. Teraz w pełni zdrowy szuka domu. Jest psem idealnym, do mieszkania w bloku. Bardzo grzecznie zostaje sam w domu nawet kilka godzin, wszystkie potrzeby załatwia na spacerkach. Na smyczy zachowuje się bardzo grzecznie puszczony z niej bardzo pilnuje się właściciela, nie ucieka. Nie ma również zbytniej potrzeby ruchu, zdecydowanie woli spokojny spacer niż szaleńcze pościgi za piłką (choć we własnym zakresie lubi sobie troszkę pobrykać :) ) Od razu widać, że nie miał łatwego życia, na każdy gwałtowny ruch reaguje strachem, kuli się i prosi oczami "nie bij". Powoli zaczyna być coraz odważniejszy, ale wiadomo że zmiana nie nastąpi z dnia na dzień. W domu tymczasowym przepływa z dwoma innymi psami z którymi bardzo dobrze się dogaduje, troszkę gorzej jest na spacerach bo stara się obszczekać nie znanych delikwentów, w stosunku do kotów zachowuje obojętność. W kontaktach z dziećmi jest bardzo cierpliwy i delikatny, pozwala na wszystko, grzebanie w jego misce gdy je, przytulanie, ściskanie, przykrywanie i inne "zabawy" na które może wpaść dwu letnie dziecko. Sambor ma koło 4 lat i 53 cm w kłębie. Został już wykastrowany, jest również zaszczepiony i odrobaczony. Jestem dyslektykiem wiec w razie jakiś rażących błędów bardzo przepraszam :oops: Nie wiem czy coś jeszcze trzeba dodać?? Jak coś zdjęcia Sambiego: http://picasaweb.google.pl/luziek/Sambor# Tu jest opis troszeczkę go teraz zmieniłam. :) Quote
lilk_a Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Luzia&Funia napisał(a):Tu jest opis troszeczkę go teraz zmieniłam. :) ok , to allegro będzie pewnie jutro w nocy :) Quote
Luzia Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 lilk_a napisał(a):ok , to allegro będzie pewnie jutro w nocy :) Dziękuję bardzo w imieniu Sambora :multi: Quote
Aga-33-76 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Samborku, z całego serca życzę Ci wspaniałego domu ... Quote
Basia1968 Posted September 18, 2010 Author Posted September 18, 2010 Samoborek ty taki śliczny chłopak - ludzie nie wiedzą co tracą Quote
Luzia Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Basia1968 napisał(a):Samoborek ty taki śliczny chłopak - ludzie nie wiedzą co tracą Ano nie wiedzą nie wiedzą. Dziś byłam z piesami w lesie, robiłam futrom zdjęcia i nagrałam filmik jak Pam z Samem głupieją :evil_lol: Jutro postaram się je wrzucić na wątek :) Quote
ewatonieja Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 nie ma tragedii pies sie nie sypie to i 4 osoby na watku :( zaczynam tracić wiare w dogomanię :( Quote
Luzia Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 ewatonieja napisał(a):nie ma tragedii pies sie nie sypie to i 4 osoby na watku :( zaczynam tracić wiare w dogomanię :( Niestety :( Quote
Basia1968 Posted September 18, 2010 Author Posted September 18, 2010 ZAPRASZAM wAS NA BAZAREK DLA kUNDELKOWEJ sKARBONKI http://www.dogomania.pl/threads/193000-Bazarek-dla-kundelkowej-skarbonki-do-28-wrze%C5%9Bnia-2010r.?p=15395363#post15395363 Quote
lilk_a Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 allegro Sambora z szablonowego bazarku wystawione na koncie agusizet , podałam kontakt do adopcji taki jak był w poprzednim allegro , ale jak inny to piszcie , zmienię Quote
Luzia Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 lilk_a napisał(a):allegro Sambora z szablonowego bazarku wystawione na koncie agusizet , podałam kontakt do adopcji taki jak był w poprzednim allegro , ale jak inny to piszcie , zmienię Namiary podawaj na mnie: tel 722-196-142 email: luziek@gmail.com gg. 5701717 Allegro super :) Quote
Luzia Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 lilk_a napisał(a):zmienione :) Dziękuję bardzo :) Teraz jeszcze tylko muszę jakąś umowę adopcyjną wyprodukować :evil_lol: Quote
agusiazet Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 lilk_a napisał(a):allegro Sambora z szablonowego bazarku wystawione na koncie agusizet , podałam kontakt do adopcji taki jak był w poprzednim allegro , ale jak inny to piszcie , zmienię Lilka jak zwykle jesteś niezawodna, bardzo dziękuję i przelew zrobię jutro!!! Sambor może wreszcie dom Cię odnajdzie!!! Quote
Luzia Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Najpierw filmik :) [video=youtube;-fnepvIZII0]http://www.youtube.com/watch?v=-fnepvIZII0[/video] Quote
Luzia Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 agusiazet napisał(a):Czy na tym filmie jest Sambor? No wiadomo że jest w innym wypadku bym go nie wrzucała. Dodałam jeszcze zdjęcia w galerii u nas chętnych do obejrzenia zapraszam :) : http://www.dogomania.pl/threads/94981-40-%C5%82ap-zaprasza-do-galerii./page328 Quote
agusiazet Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Nie wiedziałam, że on ma taki czarny grzbiet! Quote
Luzia Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 agusiazet napisał(a):Nie wiedziałam, że on ma taki czarny grzbiet! A no ma :) Quote
ewatonieja Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 to trzeba dać do ogłoszeń, urocze :) Quote
agusiazet Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Skoro, Luzia nie pisze, to pewnie nie ma żadnych telefonów w sprawie Sambora??? A tu już niedługo październik:( I ostatnie pieniądze Sambora się kończą! Quote
Recommended Posts