Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Luiza pieniędzy z powodzi jest niewiele. Zresztą pieniądze od darczyńców przeznaczone sa na wetów - szczepienia, sterylki, kastracje, leczenie, puszki i oczywiście na dojazdy - bo sama wiesz, że niejednokrotnie nie dotarłaś do Machowa, bo nie miałaś czym jechać. Dzięki Bogu, że Ewunia nawiązała ze mną kontakt i jeździ codziennie. Na żadne hoteliki nie były planowane pieniądze z powodzi - o czym dobrze wiesz - gdyż w założeniach było, że psiaki znajdą prędzej czy później swoich właścicieli.
To by było na tyle - temat zamknięty.

Posted

Dzisiaj byłam z Samborkiem na działce. Psiak wyłaził się za trzech (nie należy do nad aktywnych zwierząt woli truchtać obok nogi niż galopować po krzakach) i teraz zasnął snem sprawiedliwego.

Bardzo się pilnuje, gdy jest bez smyczy cały czas zerka czy mu gdzieś nie ginę z oczu. Na działce cały dzień grzecznie przesiedział, z małymi przerwanie na żebranie (a nóż ktoś się zlituje i da kawałeczek kiełbaski). Ogólnie bardzo spokojny i zrównoważony psiak.

Kilka fotek:

Reszta:
http://picasaweb.google.pl/luziek/Sambor#

Posted

To pies niezwykłej urody !
Rzadko tu zagladam, i nawet myslałam, ze Sambor jest juz w domu. :-(
Wsparłam Sambora na początku niewielkim datkiem i niestety na stala deklaracje nie moge sobie pozwolic. Moze we wrzesniu cos wpłace jednorazowo.
Napiszcie kochane cos w tytule watku, bo tak naprawde, to nie wiadomo jaka jest sytuacja Sambora.

Posted

bico napisał(a):
podrzucę 50 zł jednorazowo, poproszę o konto na pw;)

cytuję sama siebie, bo wiem, że wpłacałam a Samborka, a nie widzę mojej deklaracji w rozliczeniu:oops::-(

Posted

Bico odnotowałam te ciotki, które podały nicka, 50 zł wpłaciły betel, Bianka0, Magda z Lublina Czaka, może Ty jesteś Magdą z Lublina, miasto jak widzę się zgadza. Ale pieniążki są podliczone i Sambor dysponuje kwotą 525 zł:)W poniedziałek przeleję 200 zł za sierpień za DT Sambiego!

Posted

agusiazet napisał(a):
Bico odnotowałam te ciotki, które podały nicka, 50 zł wpłaciły betel, Bianka0, Magda z Lublina Czaka, może Ty jesteś Magdą z Lublina, miasto jak widzę się zgadza.

Tak, to ja. Wszystko się więc zgadza:)

Posted

Deklaracje przedstawiają się następująco:
agata 51
misiowa87 (wpłynęło) 30 zł
yoko100 (wpłynęło) 10 zł
Kam (wpłynęło) 20 zł
Aimez_moi (wpłynęło)15 zł
anawa (wpłynęło) 30 zł
andzia69
anett (wpłynęło) 10 zł
AnnaA (wpłynęło) 15 zł.
Agusia P (wpłynęło) 30 zł
Ajula (wpłynęło) 10 zł
agat (wpłynęło) 20 zł
asl
awit (wpłynęło) 10 zł
beam6
bela51
betel (wpłynęło) 50 zł
BeataJ.(wpłynęło) 50 zł
Bianka) (wpłynęło) 50 zł
Bjuta
bico (wpłynęło) 50 zł
kaskadaffik (wpłynęło) 30 zł
Czaka (wpłynęło) 50 zł
Aldrumka (wpłynęło) 35 zł
eve36
Fiks

Stałe:
grzenka 10 zł./m. (wpłynęło za VI/2010, za VII/2010, za VIII/2010))
AniaB 25 zł./m. (wpłynęło VIII/2010)
ania z poznania 20 zł./m.
cajus JB 10 zł/m. (wpłynęło za VII/2010, VIII/2010, IX/2010)

Wydane : 100 zł (kastracja)
Hotel od 1 sierpnia do 1 września 320 zł (przelane 2010-07-30), zwrot 2010-08-07

Razem: 525zł

Posted

Właśnie przelałam z zasobów Sambiego 200 zł za DT u Luizy!

Zatem stan konta wygląda następująco:

agata 51
misiowa87 (wpłynęło) 30 zł
yoko100 (wpłynęło) 10 zł
Kam (wpłynęło) 20 zł
Aimez_moi (wpłynęło)15 zł
anawa (wpłynęło) 30 zł
andzia69
anett (wpłynęło) 10 zł
AnnaA (wpłynęło) 15 zł.
Agusia P (wpłynęło) 30 zł
Ajula (wpłynęło) 10 zł
agat (wpłynęło) 20 zł
asl
awit (wpłynęło) 10 zł
beam6
bela51
betel (wpłynęło) 50 zł
BeataJ.(wpłynęło) 50 zł
Bianka) (wpłynęło) 50 zł
Bjuta
bico (wpłynęło) 50 zł
kaskadaffik (wpłynęło) 30 zł
Czaka (wpłynęło) 50 zł
Aldrumka (wpłynęło) 35 zł
eve36
Fiks

Stałe:
grzenka 10 zł./m. (wpłynęło za VI/2010, za VII/2010, za VIII/2010))
AniaB 25 zł./m. (wpłynęło VIII/2010)
ania z poznania 20 zł./m.
cajus JB 10 zł/m. (wpłynęło za VII/2010, VIII/2010, IX/2010)

Wydane : 100 zł (kastracja)
Hotel od 1 sierpnia do 1 września 320 zł (przelane 2010-07-30), zwrot 2010-08-07
Opłata za DT u Luizy od 1 sierpnia do 1 września 2010 - 200 zł (przelane 2010-08-09)

Razem: 325zł

Luizo, proszę o potwierdzenie na wątku, kiedy pieniądze wpłyną na konto Twojej mamy! Aha, i przydałyby się dane do przelewu, bo musiałam kombinować z nazwiskiem!

Bardzo prosimy o wsparcie Sambora!!!

Posted

bela51 napisał(a):
To pies niezwykłej urody !
Rzadko tu zagladam, i nawet myslałam, ze Sambor jest juz w domu. :-(
Wsparłam Sambora na początku niewielkim datkiem i niestety na stala deklaracje nie moge sobie pozwolic. Moze we wrzesniu cos wpłace jednorazowo.
Napiszcie kochane cos w tytule watku, bo tak naprawde, to nie wiadomo jaka jest sytuacja Sambora.

popieram trzeba chłopaka wylansować KONIECZNIE :lol:

Posted

Luzia&Funia napisał(a):
Pieniążki doszły.

A co do danych to ja nie mam pojęcia czyje podawać. Decyzja nie należy do mnie.

Potrzebuję dane Twojej mamy, włącznie z adresem do przelewu, bo komputerowo nie da się zrobić takiego przelewu, a nie będę biegać do banku. Teraz wpisałam Ciebie, bo sprawdziłam Twoje nazwisko na NK.

Dane do ogłoszeń, czyli telefon - Twój - bo przecież pies jest u Ciebie i Ty będziesz o nim wiedzieć najwięcej!!!

Posted

agusiazet napisał(a):
Potrzebuję dane Twojej mamy, włącznie z adresem do przelewu, bo komputerowo nie da się zrobić takiego przelewu, a nie będę biegać do banku. Teraz wpisałam Ciebie, bo sprawdziłam Twoje nazwisko na NK.

Dane do ogłoszeń, czyli telefon - Twój - bo przecież pies jest u Ciebie i Ty będziesz o nim wiedzieć najwięcej!!!

Dane wysłałam na PW.

a to mój numer bo nie wiem czy gdzieś podawałam a nowy mam 722-196-142

Postaram się do wieczora sklecić jakiś teks do ogłoszeń. Chyba że już jakiś jest przygotowany a ja przegapiłam :oops:

Posted

[quote name='agusiazet']Tekstu aktualnego nie ma! Więc przyda się bardzo:):):)

Przepraszam, że dopiero teraz.

Sambor, mimo młodego wieku już zdążył doświadczyć ludzkiego okrucieństwa. Wyrzucony na pastwę losu, błąkał się z drutem w łapie szukając ratunku. Pomoc nadeszła w ostatniej chwili - łapka była w kiepskim stanie, uszkodzony staw, drut wrośnięty bardzo głęboko, wszędzie ropa i okropny smród. Ból nie do wytrzymania- mimo to Sambor bardzo cierpliwie zniósł zabieg osuwania żelastwa. Jak by wiedział, że nikt go już nie skrzywdzi, że teraz każdy chce mu tylko pomóc.
Teraz w pełni zdrowy szuka domu.
Jest psem idealnym, do mieszkania w bloku. Bardzo grzecznie zostaje sam w domu nawet kilka godzin, wszystkie potrzeby załatwia na spacerkach. Na smyczy zachowuje się bardzo grzecznie puszczony z niej bardzo pilnuje się właściciela, nie ucieka. Nie ma również zbytniej potrzeby ruchu, zdecydowanie woli spokojny spacer niż szaleńcze pościgi za piłką.
Od razu widać, że nie miał łatwego życia, na każdy gwałtowny ruch reaguje strachem, kuli się i prosi oczami "nie bij". Powoli zaczyna być coraz odważniejszy, ale wiadomo że zmiana nie nastąpi z dnia na dzień.
W domu tymczasowym przepływa z dwoma innymi psami z którymi bardzo dobrze się dogaduje, troszkę gorzej jest na spacerach bo stara się obszczekać nie znanych delikwentów, nie znany jest jego stosunek do kotów, ale w razie potrzeby możemy to sprawdzić.
W kontaktach z dziećmi jest bardzo cierpliwy i delikatny, pozwala na wszystko, grzebanie w jego misce gdy je, przytulanie, ściskanie, przykrywanie i inne "zabawy" na które może wpaść dwu letnie dziecko.
Sambor ma koło 4 lat i 53 cm w kłębie. Został już wykastrowany, jest również zaszczepiony i odrobaczony.

Jestem dyslektykiem wiec w razie jakiś rażących błędów bardzo przepraszam :oops:
Nie wiem czy coś jeszcze trzeba dodać??
Jak coś zdjęcia Sambiego:
http://picasaweb.google.pl/luziek/Sambor#

Posted

Zagladam do Sambora i wierze, ze na pewno znajdzie dom.
A Was chcialam prosic o odwiedzenie bazarku z mojego podpisu, bo głuchy i niemy Fuks, raczej nie ma szans na domek.:-(
Dlatego chcemy zbudowac mu kojec.