Ulka18 Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Fajne stadko, od olbrzymki do malutkie sunieczki. I wszystkie sie dobrze zgadzaja... zauwazylyscie, ze Kundzia jest pewna siebie i prosta jak struna? I najczesciej patrzy w ta sama strone co Milka. Quote
Murka Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Witam. Jak zwykle na święta i nowy rok pojechałyśmy z Milką i pańcią na Mazury. Gwałtem do naszej ekipy wdarła się Figa. Długo by zeszło opisywać jej pomysły i zachowania, bo co jej się w łepetynie kłębi, to ciężko sobie wyobrazić. Tyle z nią zamieszania, a śmiechu jeszcze więcej. Apetyt na zabawę ma nieskończony, gania jak nakręcona, gryzie po łapach, wyciąga nas na kopanie dołów i ganianie wron. Czasem trudno się od niej opędzić. Wrzuciła bym kilka fajnych zdjęć, ale Figa wychodzi na nich jak ciemna plama. Za mało światła na dworze, żeby ją sfotografować. A ona dłużej jak pół sekundy w jednym miejscu nie wytrzyma. Może pogoda jeszcze się poprawi i będą warunki na fajne fotki. Figa chodzi z nami na spacery do lasu i nad jezioro. Polubiła nas bardzo.My też mamy z niej tyle atrakcji, że chętnie zabieramy ją na przechadzki. Pańcie chwalą mnie za ogromną cierpliwość do tego djabełka. A mi przyszło do głowy, że można by było ją pożyczać na kilka dni ludziom, którzy narzekają na swoje psiaki :) Zaraz by zmienili zdanie o swoich podopiecznych. Jak zwykle wrzucam kilka fotek z naszego spaceru do lasu. A Pani i wszystkim przychylnym nam serduszkom, życzymy z Milką i Figą dużo zdrowia i pomyślności w nadchodzącym roku. Oby był lepszy od wszystkich dotychczasowych. Jeszcze raz pozdrawiam serdecznie. Kundzia. Quote
MagdaNS Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Świetne zdjęcia i list! Serdeczne pozdrowienia dla Kundziowej Rodziny! Quote
eloise Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 serdeczne pozdrowienia :-) Figa rzeczywiscie jak czarna plamka wychodzi nz zdjeciach :-) Quote
Ulka18 Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Pozdrawiamy Kundziowa Rodzinke i zyczymy wszystkiego co najlepsze na 2012. Dziekujemy za piekne zdjecia cudnego stadka :Rose: Quote
Murka Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Witam. W końcu mam trochę czasu, żeby wrzucić resztę zdjęć z naszego ostatniego pobytu na Mazurach. Pogoda dopisała, to i zdjęcia ładniejsze. Muszę się pochwalić jescze jedną umiejętnością. Podaję już wszystkie łapki do wyczyszczenia po powrocie ze spaceru. I nawet sprawia mi to przyjemność, bo bardzo mnie za to chwalą. Ogólnie mniej się obawiam różnych sytuacji i nie uciekam tak na wszelki wypadek. Uwielbiam za to pieszczoty i zabawy z Milką. Na początku wrzucam jeszcze jedną fotkę djabła tasmańskiego. Odnalazła się tak przy okazji szukania na dysku. Pozdrawiam serdecznie. Kundzia. Quote
kaskadaffik Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Przy takich listach się można wzruszyć naprawdę :) Quote
Ulka18 Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Co tam u Kundzi i kolezanek slychac? Quote
Murka Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Co jakiś czas domek Kundziowy się do mnie odzywa i zdaje relacje, że wszystko ok. A nowa koleżanka to straszny łobuziak, który nie zatrzymuje się w miejscu :) Ale panienki razem dogadują się super :) Quote
Murka Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Zgadnijcie kto nas wczoraj odwiedził :) W listopadzie minie dwa lata odkąd Kundzia ma swój DOM :D Quote
Reno2001 Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Ale super odwiedziny. Kundzia poznała "stare śmieci" i Ciebie Kasiu? Na prawdę Kundzia trafiła na FANTASTYCZNY DOM! Quote
Murka Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Ciężko powiedzieć czy poznała. W każdym razie była trochę wystraszona, nowy teren, masa zapachów psich, ale do mnie podchodziła i dawała się głaskać :) P.Mirosław mówił, że ona się trochę płoszy kiedy słyszy szczekające psy (u nas w domu się standardowo rozdziamgotały), to pewnie ze schroniska jej zostało. Ogólnie jest płochliwa nadal, ale słucha się, biegnie zawołana, pozwala się dotknąć, pogłaskać itd. - także to już nie ten pies, który na wolności zwiewał przed człowiekiem jak najdalej :) No i uwielbia jazdę samochodem :) P.Mirosław bardzo chwalił Kundzię, że jest to bardzo mądry psiak :) Quote
Ulka18 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Matko jaka niespodzianka :D SUPER :klacz: Nasza Kundzia nie mogła lepiej trafic. I takiego ma wspanialego Pancia, to az trudno uwierzyc. Przyjechaly z Milka, a ta rozrabiara nie przyjechala? Quote
Murka Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Figa mieszka na Mazurach (ustawia bernardynki :) ), mimo, że jest mała to jej żywiołem jest teren, nie lubi być w domu ani spania na kanapie. P.Mirosław mówił, że po sterylizacji mieszkała w biurze i nie była tym zachwycona. Teraz kiedy się wygoiła w ogóle nie interesuje jej powrót do biura. Kiedy Milka i Kundzia przyjeżdżają na Mazury, to panienki świetnie się dogadują :) Quote
Ulka18 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Ale widok naszej Kundzi przytulalącej sie tak do Pana to niesamowita radośc :fadein: Psy przeważnie nie lubią takiego uscisku. Quote
Murka Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 DS Kundzi zorganizował akcję charytatywną dla naszych podopiecznych, dzięki czemu na hotelikowe konto wpłynęły dwie wpłaty: 20 zł od Pawła D. 30 zł od Tomasza F. Sumę tę (50 zł) przekazuję na konto następczyni Kundzi, czyli Julki :) Quote
Ulka18 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Ale wspanialy gest :klacz: Juleczka sie troche odbije finansowo :D Quote
Murka Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Jeszcze jedna wpłata z tej akcji doszła: 20 zł od Tomasza F. :) To też będzie dla Julki :) Quote
Ulka18 Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Super wypoczywaja Dziewczyny :D A gdzie ta trzecia suczka szałaput taki? Quote
kaskadaffik Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 [quote name='Murka']Kundzia pozdrawia z Mazur :) Piekne Dziewczyny.. Quote
Recommended Posts