Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no z Lennym jest o tyle dobrze, że od razu się poddaje - nie próbuje dominować starszych psów (nie wiem jak ze szczeniakami :P ) po chwili nieśmiałości bawi się chętnie z każdym psem, o ile nie zachowuje się agresywnie ;)

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Paula&Goofi napisał(a):
A ja się jeszcze przypomnę, że poszukuję psa na Młodego Prezentera na Niedziele. :)

Będę na wystawie w sobote i niedzielę z Beaglem, suczka 15 miesięcy. Nie jestem obyta w wystawach, będę pierwszy raz, ale psa moge pożyczyć;)

Posted

angpre napisał(a):
Będę na wystawie w sobote i niedzielę z Beaglem, suczka 15 miesięcy. Nie jestem obyta w wystawach, będę pierwszy raz, ale psa moge pożyczyć;)

A chodzi bez problemu z obcą osobą? :)
Pozdrawiam.

Posted

Paula&Goofi napisał(a):
A chodzi bez problemu z obcą osobą? :)
Pozdrawiam.

Jeśli chodzi o obcą osobę to nie ma problemu, chodzi za jedzeniem;) nie jest jakoś wyszkolona jeśli chodzi o wystawy ale cały czas ćwiczymy. Zresztą wysawiać ją będzie w Gdyni obca osoba i mam nadzieję, że będzie ok:)

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
O ile zdążą mi aparat naprawić to będę jako fotograf w sb i w ndz. ale niedziela to już z moja kundlicą dla socjalu. ;)

To psy niezgłoszone na wystawę też mogą wejść? :razz:

Posted

wg regulaminu wystaw nie mogą ;)
ale nie spotkałam się z sytuacją żeby nie wpuścili - z psem nie zgłoszonym jeszcze nie byłam, ale nie widziałam żeby ktoś w Sopocie kupował wejściówki dla psa :P kupowali tylko dla siebie i wchodzili z psem ;)

Posted

hmn... Poważnie? Widziałam, że ludzie wchodzili z kundlami, ale to może na jakieś pokazy czy co... nie wiem cholerka ale widziałam sporo psów które na pewno nie były wystawiane i wątpię że zapisane na jakiekolwiek konkursy. ;)

Posted

Zaryzykujemy, a jak mnie i mojej siostry nie wpuszczą z naszymi czterołapami to pojedziemy na dłuuugi spacer gdzieś w orłowsko- redłowskie lasy się poszlajac, a co tam :lol:

Chciałam na wystawie dobrac, przymierzyc i kupic mojej szalonej kaganiec ale fizjologa- myslicie ze chopo będzie? Przez neta nie chcę zamawiac bo ma niewymiarową paszczę i obawiam się pomyłki.

Mam nadzieję, że nie będzie AŻ TAK upalnie jak rok temu :shake:

Posted

Pinesk@ Jakby Was nie wpuścili to i mnie nie wpuszczą, więc jeżeli mogłabym się zabrać z Wami byłabym wdzięczna, moja sucz na smyczy i w kagańcu by była, więc myślę, że no problemos, choć pewnie na początku bd drzeć ryja. Jaki chcesz model fizjola przymierzyć? Jeżeli ON suka sport to mogę dać przymierzyć mój ;) tzn. Rasty :P

Posted

No jasne, że możemy iść razem w razie co. My będziemy z Mange i pseudoDONkiem Cezarem. Tyle, że twa Rasta podobno DONów nie trawi? :razz:
Zastanawiałam się nad ON suka zwykły, sport bądź lab/ast. Także fajnie by było gdybym mogła Mangoszce przymierzyć :)

Posted

Pinesk@ napisał(a):
No jasne, że możemy iść razem w razie co. My będziemy z Mange i pseudoDONkiem Cezarem. Tyle, że twa Rasta podobno DONów nie trawi? :razz:
Zastanawiałam się nad ON suka zwykły, sport bądź lab/ast. Także fajnie by było gdybym mogła Mangoszce przymierzyć :)

Nie trawi, ale jak już mówiłam chcę ją nauczyć chociaż ignorowania, nie musi się bawić ani obwąchiwać. Młoda będzie przez cały czas na smyczy i w kagańcu, nie powinna ciągle szczekać, zazwyczaj uspokaja się po chwili, a jeśli nie to z nią gdzieś pójdę sama i tyle ;)

Posted

Mam pytanie, czy ktoś z warszawy, radomia, lublina lub oklic wybiera się do sopotu na sobotę? Szukam transportu dla mnie i 1 psa cardigana. Bardzo grzeczny w podróży. Oczywiście dokładam się do wszelkich kosztów! :)

Posted

[quote name='Zuza i Noddy']Szukam transportu na wystawę dla 1 osoby + 1 niekłopotliwy basenji.
Dokładam się do kosztów transportu.

Chce być na wystawie w sobotę i w niedziele, ale mogę jechać tez kilka dni wcześniej lub wracać później.
Przypominam się ;)

Posted

Hej, na razie nie mówie, że mam miejsce, ale jeśli wyjdzie, że z urlopu nici, to będę jechać z pod Piotrkowa Tryb. dużym seatem-alhambrą-, z dwójką psiaków, ale to z tyłu w klatce, tak więc będę mogła zabrać ze dwie, trzy osoby, na wystawę. Ale na razie radziłabym poszukać czegoś innego, bo może nam urlop wypali, a wtedy to całe auto będzie zapchane ;) Tak więc jak coś dam znać ze dwa dni przed wystawą.
Pozdrawiamy

Posted

Jednak nie szukam,.
Jedziemy swoim autem i szukamy ze 2 osoby chętne na wyjazd. wyjeżdzamy w piątek po południu, wracamy w niedziele po wystawie.
Jesteśmy z Dęblina, po drodze zachaczamy oczywiście przez Warszawę :)

Posted

Na tej stronie jest kilka informacji o nim: http://www.disangimignano.com/judging.htm . Jeśli chodzi o przekupstwo to wątpię, że sędzia tak wysokiej klasy jest do tego zdolny. Zresztą z tym przekupstwem to też różnie bywa, bo Ci którzy w swym psie widzą same superlatywy i nie potrafią go krytycznie ocenic to zawsze będą uważać, że sędzia został przekupiony

Posted

Bardotka napisał(a):
Jakby co to ja tez szukam transportu z cardi ;) Jesli ktos ma miejsce to chetnie sie dolacze.

Bardotko, potrzebujesz jeszcze transportu? Bo u nas w busie jest wolne...

Zuza i Noddy napisał(a):
Przypominam się ;)

Zuzka, to jak? Coś się kroi wygodniejsze, niz nasz bus...?

pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Bardotko, potrzebujesz jeszcze transportu? Bo u nas w busie jest wolne...

Zuzka, to jak? Coś się kroi wygodniejsze, niz nasz bus...?

pzdr.

Praktycznie mam już ugadany transport, nie wiem czy wygodniejszy, ale bez dojeżdżania pociągiem.