Sylvia_76 Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 Zastanawiałam się, czy założyć ten wątek tu, czy na Żywieniu. Doszłam jednak do wniosku, że rzecz nie dotyczy prolemów z karmieniem a jedynie luźnej pogawędki na temat prawdy/fałszu w reklamach. Na początek lik: http://www.pedigree.pl/Psygora/pl-pl/Dla+hodowcow+i+championow Zwróćcie proszę uwagę na fragment: Z przeprowadzonych badań wynika, że większość zwycięskich psów już od szczenięcia żywiona jest karmami Pedigree Potem są dane zbierane na wystawie Crufts, a chwilę później: Także podczas Europejskiej Wystawy Psów Rasowych w Poznaniu, która odbyła się w 2000 roku, 70% zwycięzców w tej kategorii (łącznie 280 startujących) karmi regularnie swoje psy pokarmami marki Pedigree. Nie trzeba lepszej rekomendacji dla jakości i bogactwa oferty marki Pedigree. Hmmm... 70% zwycięzców na wystawie w Poznaniu? NIc tylko karmic Pedigree... :) Lubię ich reklamy telewizyjne, ale tej karmy nie dałabym nawet gdyby mnie kroili żywcem :) Kto był wtedy w Poznaniu (może wypowiedzą sie zwycięzcy) i czym karmi swoje psy? :) ... a podobno w reklamach nie wolno podawać nieprawdziwych danych :) Quote
Guciek Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 Watpie, aby az 70% ludzi karmiło tym swinstwem swoje psy! Quote
Sylvia_76 Posted May 4, 2006 Author Posted May 4, 2006 Najfajniejsze jest to, że tylko niecała 1/3 hodowców psów, które zwyciężyły karmi je produktami innych firm :) Jednym słowem - chcesz, aby Twój pies odnosił sukcesy na wystawach? Karm go Pediree :) :) :) Quote
puli Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 Oby tylko wystarczająco długo pożył żeby jakąś wystawę wygrać Quote
SuperGosia Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 Gwoli scislosci powinni napisac: 70% hodowcow/wlascicieli psow bioracych udzial blablabla nalezy do klubu PEDIGREE ;) Znam pare osob nalezacych do klubu i karmiacych psy czyms zupelnie innym :eviltong: Quote
Recommended Posts