Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zastanawiałam się, czy założyć ten wątek tu, czy na Żywieniu. Doszłam jednak do wniosku, że rzecz nie dotyczy prolemów z karmieniem a jedynie luźnej pogawędki na temat prawdy/fałszu w reklamach.

Na początek lik:
http://www.pedigree.pl/Psygora/pl-pl/Dla+hodowcow+i+championow

Zwróćcie proszę uwagę na fragment:
Z przeprowadzonych badań wynika, że większość zwycięskich psów już od szczenięcia żywiona jest karmami Pedigree

Potem są dane zbierane na wystawie Crufts, a chwilę później:

Także podczas Europejskiej Wystawy Psów Rasowych w Poznaniu, która odbyła się w 2000 roku, 70% zwycięzców w tej kategorii (łącznie 280 startujących) karmi regularnie swoje psy pokarmami marki Pedigree. Nie trzeba lepszej rekomendacji dla jakości i bogactwa oferty marki Pedigree.

Hmmm...
70% zwycięzców na wystawie w Poznaniu? NIc tylko karmic Pedigree... :)

Lubię ich reklamy telewizyjne, ale tej karmy nie dałabym nawet gdyby mnie kroili żywcem :)
Kto był wtedy w Poznaniu (może wypowiedzą sie zwycięzcy) i czym karmi swoje psy? :)

... a podobno w reklamach nie wolno podawać nieprawdziwych danych :)

Posted

Najfajniejsze jest to, że tylko niecała 1/3 hodowców psów, które zwyciężyły karmi je produktami innych firm :)
Jednym słowem - chcesz, aby Twój pies odnosił sukcesy na wystawach? Karm go Pediree :) :) :)

Posted

Gwoli scislosci powinni napisac: 70% hodowcow/wlascicieli psow bioracych udzial blablabla nalezy do klubu PEDIGREE ;) Znam pare osob nalezacych do klubu i karmiacych psy czyms zupelnie innym :eviltong: