Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szlag mnie już trafia utknęły nam w hoteliku Śledzik i na dt Maxi , wszsytkie inne wcześniej czy póxniej znalazły domki. Czary trzeba odczynić czy co ? bo juz nie rozumiem . Wnawiamy ogloszenia , potrzebne znowu nowe zdjęcia . Maxi mamy , czekamy na Śledzika . Ewa

Posted (edited)

ELKATE styczen -20zł luty- 20zł marzec- 20zł kwiecień- 20zł

NEVADA styczeń -40zł luty- 40zł marzec- 40zł kwiecień- 40zl maj - 40 zł

SZAROTKA styczeń- 20zł luty- 20zł marzec- 20zł kwiecień- 20zł

KAMOS 120zł jednorazowo za 6 m-cy od stycznia do czerwca

LINKA555 styczeń- 20zł luty- 20zł marzec- xx kwiecień- 20zł ( brak wpłaty marzec )

JOLANTA08 styczeń- 10zł luty- 10zł marzec- 10zł kwiecień- 10zł, maj - 10 zł

MARUDA666 styczeń -20zł luty- 20zł marzec- 20zł kwiecień- 20zł

ADUSKA1212 grudzień 2011, styczen i luty 2011- jednorazowo - 30 zł

MPARSLEY - styczeń - 20 zł luty- 10zł marzec- 15zł, kwiecień- 15zł

KAAS1 styczeń xxx - luty-10zł marzec- 2 x 20zł kwiecień- 20zł maj- 20zł

SBD luty- 5zł marzec- 5zł kwiecień- 5zł maj- 5zł

AWIT styczen -xxxx, luty xxx , marzec- 10zł kwiecień -10 zł

FIGA 33 styczeń-20 zł. luty-20zł , marzec- 20 zł. kwiecien - 20 zl maj- 20 zł

Dogomaniaczka - marzec - 5zł

Zrobiłam rozliczenie deklaracji od stycznia 2012. W kwietniu wpłynęło z tytułu deklaracji 200 zł , koszty pobytu Śledzika w hoteliku 360 zł...:( jakimś cudem jeszcze mieliśmy na dopłaty. Różowo to nie wygląda, a pytania o Śledzika = O. Ewa

Edited by ostatniaszansa
poprawki
Posted

Musimy dac nowe zdjęcia i wznowić ogłoszenia a Śledzika prawdopodobnie zabierzemy. Musimy o nim więcej wiedzieć, widzieć jak się zachowuje, zrobić kolejne zdjęcia itp. miejsce dla niego się znajdzie. Znalazlo się dla psiaków z Ciechanowa, z Kruszewa i z korabiewic to dla naszego boguszaka się nie znajdzie ? Pani Brigitte tak już ma, życzy sobie nieomal co tydzień nowych zdjęć ogłaszanych psiaków i wszelkich możliwych informacji włącznie w wymiarami. Ostatnio zabrała naszego Łatka , Państwo, którzy go adoptowali nie wywiązali się z zobowiązania podwyższenia ogrodzenia . Ma grupe ludzi , którzy oprócz ogłaszania psów i wizyt przed i po adopcyjnych dają w swoich domach dt, ma też na etatcie trenera-behawiorystę. Aby ogłaszac Śledzika musimy mieć na bieżąco wiadomości i zdjęcia. Mamy całkiem fajną ekipę pracowników, tłumów wolontariuszy nie ma ,ale zawsze jest ktoś czy to w sobotę czy w niedzielę. Będzie komu chodzić z Śledzikiem na smyczy na spacery. A Maxi , nic już nie rozumiem , nieduże to , kompaktowe bym rzekła, ładne , wysterylizowane, zdrowe, młode i ma wielkie oczy . Ech... Ewa

Posted

Ostatniaszanso?
Sprawdź moje wpłaty,bo ja co 2 m-c wysyłam 10zł, pod koniec lutego wysłałam i pod koniec kwietnia też, czyli powinno być w tym roku wysłane 20zł ode mnie.

Posted

Figa33, bardzo przepraszam już uzupełniłam, Awit poprawki naniosłam . Mam już zwidy :(

Kochani bardzo, bardzo Wam dziękujemy, za wszystko , nie ma wyjścia choć nie będzie to komfortowe dla Śledzika . Musimy w końcu podjąć decyzje, jego pobyt w hoteliku nie może trwać w nieskończoność, są psiaki w nieporównywalnie gorszej sytuacji, warunkach. Boguszyce ... SPA to nie jest, ale i nie mordownia, nie betonowe boksy, skwarkami i smalcem psów nie karmimy , warunki w stosunku do roku 2010 nieporównywalnie lepsze ( do 2009 porównania nie ma ) . Fakt to nie 5 , 10 czy nawet 15 psów, nie wiem ile jest teraz u Donki. Jesteśmy w tracie kolejnej modernizacji za moment psy z piętra zostana przeniesione na parter ( kupiliśmy dwa barakowozy ) myslę,że po tej operacji , zabierzemy Śledzika . W jego grupie ,gdzie kiblował jest obecnie 26 psów a bylo 61 , jak będzie tam źle umieścimy go z smutnym , niezwykle spokojnym łagodnym, żyjącym nieco na uboczu Kulą i może Vegą b. łagodna, cicha chodzi niczym duch, sunia w typie onka. Czy nam a właścicwie naszym boguszkom jest potrzebna pomoc ? TAK, TAK,TAK - zawsze , może ktoś zechce zrobić bazarki ( fanty mamy ) są potrzebne środki m.in na specjalistyczne leczenie., specjalistyczne operacje . Gmina|( Rawa Mazowiecka) płaci nam za 34 psiaki ( nie mamy już umowy, nową podpisali z ... Chrcynnem !!!) a pozostałe 300 to nasze, nasze, utrzymywane z darowizn. Potrzebni są wolontariusze, osoby robiące ogloszenia, wizyty przed i poadopcyjne, może się zdarzyć ,że i czasami pomoc w transporcie itd., itp. Ewa

Posted

Szarotko wpis wyżej :)
Już jeden barakowóz przyjechał, jutro kolejny, dostowanie wejścia, drobna modernizacja pomieszczeń, przeniesienie psiaków ( głównie staruszki nawet i 15 letnie ) z piętra i inne i po tym możemy zabierać Śledzika . W dwa dni tego nie zrobimy . Myślę, ze Śledzik posiedzi do końca maja, a potem wraca do Boguszyc, innego wyjścia nie widzimy, zero odzewu na ogłoszenia, zdjęć jak na lekarstwo, niewiele wieści. Ewa

Posted

[quote name='sleepingbyday']rozumiem was, choc to mega ciężka decyzja. prosiłabym tylko o takie założenie, ze śledź będzie intensywnie obserwowany i jeśli powrót go cofnie, to trza będzie mysleć, zeby jednak dt.[/QUOTE]

SDB, no kurna prosze Cie - wrzucimy Sledzia w kat i bedzie tam siedzial.... Sledzik w DT jest juz baaardzo dlugo a efekt jest tylko taki, ze nie przekazuje na biezaco miliona zdjec (niestety takie wymagania, aby znalezc psu dom) i nie moge wiele o nim powiedziec. /Agnieszka

Posted

A tak naprawde to gdzie ten Sledz jest teraz ?? bo jestem na tylu watkach, ze sie mi myla........szkoda, ze nie moge biedaka zabrac, ale niestety w lipcu mam zamiar wracac...........

Posted

Przepraszam, ale brak mojej wpłaty za marzec był zwykłym przeoczeniem. Dzisiaj wysłałam deklarację majową i zaraz dołączę tą za marzec. Nie byłam tego nawet świadoma, że Śledzik mi umknął. Tak czy siak chyba przykre wieści. A nie rozumiem do końca dlaczego są takie problemy ze zdjęciami i informacjami o psiaku, skoro jest w całkiem dobrze płatnym hoteliku. Przecież to też wchodzi w jego zakres obowiązków odnośnie przebywającego w nim "gościa".

Posted

[quote name='linka555']Przepraszam, ale brak mojej wpłaty za marzec był zwykłym przeoczeniem. Dzisiaj wysłałam deklarację majową i zaraz dołączę tą za marzec. Nie byłam tego nawet świadoma, że Śledzik mi umknął. Tak czy siak chyba przykre wieści. A nie rozumiem do końca dlaczego są takie problemy ze zdjęciami i informacjami o psiaku, skoro jest w całkiem
dobrze płatnym hoteliku. Przecież to też wchodzi w jego zakres obowiązków odnośnie przebywającego w nim "gościa".[/QUOTE]

U nas prosciej jest sprawdzic Sledzinskiego - jak reaguje na inne psy (po dluzszym okresie socjalizacji, bo pamietajmy, ze do Donki trafil malo adopcyjny i to tam tak naprawde doszedl do siebie), jak sie ogarnia z obcymi itp. Poza tym zdjecia w schronie robie raz w tygodniu, czasami czesciej i tak je dostarczam do ogloszen do Swajcarii. Myslalysmy ze Sledzinski szybciej znajdzie dom... ale biedak ma pecha, podobnie jak kilka innych psow :( /Agnieszka