Javena Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 Jestem z zaproszenia. Zapisuje wątek,może sie przydam na coś:). Quote
ostatniaszansa Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 trzymanie kciuków i to mocno, żeby w końcu ten piękny kudłacz znalazł dom bo tkwi w hoteliku . Ewa Quote
ostatniaszansa Posted April 29, 2012 Author Posted April 29, 2012 Szlag mnie już trafia utknęły nam w hoteliku Śledzik i na dt Maxi , wszsytkie inne wcześniej czy póxniej znalazły domki. Czary trzeba odczynić czy co ? bo juz nie rozumiem . Wnawiamy ogloszenia , potrzebne znowu nowe zdjęcia . Maxi mamy , czekamy na Śledzika . Ewa Quote
ostatniaszansa Posted May 5, 2012 Author Posted May 5, 2012 (edited) ELKATE styczen -20zł luty- 20zł marzec- 20zł kwiecień- 20zł NEVADA styczeń -40zł luty- 40zł marzec- 40zł kwiecień- 40zl maj - 40 zł SZAROTKA styczeń- 20zł luty- 20zł marzec- 20zł kwiecień- 20zł KAMOS 120zł jednorazowo za 6 m-cy od stycznia do czerwca LINKA555 styczeń- 20zł luty- 20zł marzec- xx kwiecień- 20zł ( brak wpłaty marzec ) JOLANTA08 styczeń- 10zł luty- 10zł marzec- 10zł kwiecień- 10zł, maj - 10 zł MARUDA666 styczeń -20zł luty- 20zł marzec- 20zł kwiecień- 20zł ADUSKA1212 grudzień 2011, styczen i luty 2011- jednorazowo - 30 zł MPARSLEY - styczeń - 20 zł luty- 10zł marzec- 15zł, kwiecień- 15zł KAAS1 styczeń xxx - luty-10zł marzec- 2 x 20zł kwiecień- 20zł maj- 20zł SBD luty- 5zł marzec- 5zł kwiecień- 5zł maj- 5zł AWIT styczen -xxxx, luty xxx , marzec- 10zł kwiecień -10 zł FIGA 33 styczeń-20 zł. luty-20zł , marzec- 20 zł. kwiecien - 20 zl maj- 20 zł Dogomaniaczka - marzec - 5zł Zrobiłam rozliczenie deklaracji od stycznia 2012. W kwietniu wpłynęło z tytułu deklaracji 200 zł , koszty pobytu Śledzika w hoteliku 360 zł...:( jakimś cudem jeszcze mieliśmy na dopłaty. Różowo to nie wygląda, a pytania o Śledzika = O. Ewa Edited May 8, 2012 by ostatniaszansa poprawki Quote
figa33 Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 jeszcze moje wpłaty - 20 zł od sierpnia ubiegłego roku , za maj 2012 zrobiłam dziś przelew Quote
sleepingbyday Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 to, ze maxi wciąż się kisi w dt, to tego nie rozumiem... Quote
ostatniaszansa Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 Musimy dac nowe zdjęcia i wznowić ogłoszenia a Śledzika prawdopodobnie zabierzemy. Musimy o nim więcej wiedzieć, widzieć jak się zachowuje, zrobić kolejne zdjęcia itp. miejsce dla niego się znajdzie. Znalazlo się dla psiaków z Ciechanowa, z Kruszewa i z korabiewic to dla naszego boguszaka się nie znajdzie ? Pani Brigitte tak już ma, życzy sobie nieomal co tydzień nowych zdjęć ogłaszanych psiaków i wszelkich możliwych informacji włącznie w wymiarami. Ostatnio zabrała naszego Łatka , Państwo, którzy go adoptowali nie wywiązali się z zobowiązania podwyższenia ogrodzenia . Ma grupe ludzi , którzy oprócz ogłaszania psów i wizyt przed i po adopcyjnych dają w swoich domach dt, ma też na etatcie trenera-behawiorystę. Aby ogłaszac Śledzika musimy mieć na bieżąco wiadomości i zdjęcia. Mamy całkiem fajną ekipę pracowników, tłumów wolontariuszy nie ma ,ale zawsze jest ktoś czy to w sobotę czy w niedzielę. Będzie komu chodzić z Śledzikiem na smyczy na spacery. A Maxi , nic już nie rozumiem , nieduże to , kompaktowe bym rzekła, ładne , wysterylizowane, zdrowe, młode i ma wielkie oczy . Ech... Ewa Quote
Awit Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Ostatniaszanso? Sprawdź moje wpłaty,bo ja co 2 m-c wysyłam 10zł, pod koniec lutego wysłałam i pod koniec kwietnia też, czyli powinno być w tym roku wysłane 20zł ode mnie. Quote
ostatniaszansa Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 Figa33, bardzo przepraszam już uzupełniłam, Awit poprawki naniosłam . Mam już zwidy :( Kochani bardzo, bardzo Wam dziękujemy, za wszystko , nie ma wyjścia choć nie będzie to komfortowe dla Śledzika . Musimy w końcu podjąć decyzje, jego pobyt w hoteliku nie może trwać w nieskończoność, są psiaki w nieporównywalnie gorszej sytuacji, warunkach. Boguszyce ... SPA to nie jest, ale i nie mordownia, nie betonowe boksy, skwarkami i smalcem psów nie karmimy , warunki w stosunku do roku 2010 nieporównywalnie lepsze ( do 2009 porównania nie ma ) . Fakt to nie 5 , 10 czy nawet 15 psów, nie wiem ile jest teraz u Donki. Jesteśmy w tracie kolejnej modernizacji za moment psy z piętra zostana przeniesione na parter ( kupiliśmy dwa barakowozy ) myslę,że po tej operacji , zabierzemy Śledzika . W jego grupie ,gdzie kiblował jest obecnie 26 psów a bylo 61 , jak będzie tam źle umieścimy go z smutnym , niezwykle spokojnym łagodnym, żyjącym nieco na uboczu Kulą i może Vegą b. łagodna, cicha chodzi niczym duch, sunia w typie onka. Czy nam a właścicwie naszym boguszkom jest potrzebna pomoc ? TAK, TAK,TAK - zawsze , może ktoś zechce zrobić bazarki ( fanty mamy ) są potrzebne środki m.in na specjalistyczne leczenie., specjalistyczne operacje . Gmina|( Rawa Mazowiecka) płaci nam za 34 psiaki ( nie mamy już umowy, nową podpisali z ... Chrcynnem !!!) a pozostałe 300 to nasze, nasze, utrzymywane z darowizn. Potrzebni są wolontariusze, osoby robiące ogloszenia, wizyty przed i poadopcyjne, może się zdarzyć ,że i czasami pomoc w transporcie itd., itp. Ewa Quote
Szarotka Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 I co macie zamiar zrobic ze Sledziem ???????????? Quote
ostatniaszansa Posted May 10, 2012 Author Posted May 10, 2012 Szarotko wpis wyżej :) Już jeden barakowóz przyjechał, jutro kolejny, dostowanie wejścia, drobna modernizacja pomieszczeń, przeniesienie psiaków ( głównie staruszki nawet i 15 letnie ) z piętra i inne i po tym możemy zabierać Śledzika . W dwa dni tego nie zrobimy . Myślę, ze Śledzik posiedzi do końca maja, a potem wraca do Boguszyc, innego wyjścia nie widzimy, zero odzewu na ogłoszenia, zdjęć jak na lekarstwo, niewiele wieści. Ewa Quote
sleepingbyday Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 rozumiem was, choc to mega ciężka decyzja. prosiłabym tylko o takie założenie, ze śledź będzie intensywnie obserwowany i jeśli powrót go cofnie, to trza będzie mysleć, zeby jednak dt. Quote
ostatniaszansa Posted May 10, 2012 Author Posted May 10, 2012 [quote name='sleepingbyday']rozumiem was, choc to mega ciężka decyzja. prosiłabym tylko o takie założenie, ze śledź będzie intensywnie obserwowany i jeśli powrót go cofnie, to trza będzie mysleć, zeby jednak dt.[/QUOTE] SDB, no kurna prosze Cie - wrzucimy Sledzia w kat i bedzie tam siedzial.... Sledzik w DT jest juz baaardzo dlugo a efekt jest tylko taki, ze nie przekazuje na biezaco miliona zdjec (niestety takie wymagania, aby znalezc psu dom) i nie moge wiele o nim powiedziec. /Agnieszka Quote
sleepingbyday Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 no proszę cię! nie mów, że zrozumiałas, ze napisałam, że wrzucicie śledzia do kąta i cześć. Quote
Szarotka Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 A tak naprawde to gdzie ten Sledz jest teraz ?? bo jestem na tylu watkach, ze sie mi myla........szkoda, ze nie moge biedaka zabrac, ale niestety w lipcu mam zamiar wracac........... Quote
ostatniaszansa Posted May 10, 2012 Author Posted May 10, 2012 Promna Kolonia trasa Grójec-Białobrzegi . Ewa Quote
linka555 Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 Przepraszam, ale brak mojej wpłaty za marzec był zwykłym przeoczeniem. Dzisiaj wysłałam deklarację majową i zaraz dołączę tą za marzec. Nie byłam tego nawet świadoma, że Śledzik mi umknął. Tak czy siak chyba przykre wieści. A nie rozumiem do końca dlaczego są takie problemy ze zdjęciami i informacjami o psiaku, skoro jest w całkiem dobrze płatnym hoteliku. Przecież to też wchodzi w jego zakres obowiązków odnośnie przebywającego w nim "gościa". Quote
ostatniaszansa Posted May 10, 2012 Author Posted May 10, 2012 [quote name='linka555']Przepraszam, ale brak mojej wpłaty za marzec był zwykłym przeoczeniem. Dzisiaj wysłałam deklarację majową i zaraz dołączę tą za marzec. Nie byłam tego nawet świadoma, że Śledzik mi umknął. Tak czy siak chyba przykre wieści. A nie rozumiem do końca dlaczego są takie problemy ze zdjęciami i informacjami o psiaku, skoro jest w całkiem dobrze płatnym hoteliku. Przecież to też wchodzi w jego zakres obowiązków odnośnie przebywającego w nim "gościa".[/QUOTE] U nas prosciej jest sprawdzic Sledzinskiego - jak reaguje na inne psy (po dluzszym okresie socjalizacji, bo pamietajmy, ze do Donki trafil malo adopcyjny i to tam tak naprawde doszedl do siebie), jak sie ogarnia z obcymi itp. Poza tym zdjecia w schronie robie raz w tygodniu, czasami czesciej i tak je dostarczam do ogloszen do Swajcarii. Myslalysmy ze Sledzinski szybciej znajdzie dom... ale biedak ma pecha, podobnie jak kilka innych psow :( /Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted May 11, 2012 Author Posted May 11, 2012 od czasu dio czasu bywaja , ale to za mało niestety jak i o nim wieści. chcąc go dobzre ,intensywnie ogłaszać musimy mieć zdjęcia na bieżąco w zasadzie co rusz jak i kilka słów o nim. Ewa Quote
Szarotka Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 Hm to hotelik jakos malo komunikatywny ....... Quote
Recommended Posts