Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!!! Śledzikowi domku dobrego w nowym roku życzę. A przy okazji chciałabym zapytać czy rzeczywiście istnieje możliwość przeniesienia Śledzika do domowego hoteliku (jak informuje pierwszy post) i ile mu na to kasy jeszcze brakuje. Być może dałoby się coś jeszcze załatwić więcej i przyciągnąć parę osób z moich znajomych gdyby Śledzik mógł zamieszkać w domu. Pozdrawiam i wciąż jestem pełna podziwu dla tego co tu robicie.:loveu:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pomysł jest dobry ale gdzie ? O wywożeniu go na drugi kraniec Polski mowy nie ma , bo potem gdyby był chętny np. ze Szwajcarii zaczęłyby się "jazdy " z dowozem . Łódzkie, mazowieckie te regiony wchodza w grę . tu jesteśmy my w staniepsa przywieźć , odwieźć itp.,Tylko czy jest taki fajny ,odpowiedzialny dom ?. Bo nie ukrywam, byłoby super gdyby Śledzik nauczył sie żyć w domku, ze stałym kontaktem z człowiekiem. Ewa

Posted

Myślałam, że zgodnie z tym co w pierwszym poście pisze, cytuję "u Paji". Nie wiem gdzie to jest. Ja mogę ze swojej strony zaoferować tyle, że gdyby znalazł się dt na górnym Śląsku (jestem z Rybnika) to mogę zrobić sobie wycieczkę dla psiaka i w razie adopcji w weekendy jestem do dyspozycji (100%).

Posted

Sledzik potrzebuje prawdziwej socjalizacji w domu a nie kojca. Mały, bo piesek do kolan to nie jest duży pies własciwie od małego tuła się po budach, ateraz przeszło rok jest w kojcu i nic o jego zachowaniu nie wiem. To jest bez sensu, bo własciwie czas działa na jego niekorzyść.

Posted

to dla uzupełnienia , bo nie ulega wątpliwości, że bez pobytu u Donki , adopcja Śledzika byłaby w zasadzie niemożliwa. Sądzę , ze albo domowy tymczas na góry 4 miesiące albo dom już na stałe ,tylko cierpliwy. Ewa

Posted

jest w tym jakiś sens - pamiętacie ciaputke kropkę? przenosiny do nowego dt, kiedy sunia już była ucywilizowana, pomogły w nauce, pomogły w zakorzenieniu, ze generalnie czlowiek jest ok, a nie tylko Ania. mam to samo z moim tymczasowiczem, już nic się nowego nie uczy, a przydałoby mu się - mamy za dużo wspólnych nawyków....

Posted

Zgłosiła sie rodzina chętna do adopcji Śledzika w Szwajcarii , małe dzieci i koty . Donka ma Śledzika juz rok i wie jak się zachowuje, jak reaguje , z tego co pisała raczej małe dzieci nie są wskazane . Nie ustajemy w poszukiwaniach. Chcemy uniknąc sytuacji ; pies się nie adoptuje musimy go oddać. Pomyslałysmy o Misi ,która jest w hoteliku w Brodnicy, pies cudo, idealany do dzieci, ale co z kotami.? Misia była oddana z powodu zapędów łowieckich ; kury, kaczki. Ech ...Ewa

Posted

ostatniaszansa napisał(a):
Zgłosiła sie rodzina chętna do adopcji Śledzika w Szwajcarii , małe dzieci i koty . Donka ma Śledzika juz rok i wie jak się zachowuje, jak reaguje , z tego co pisała raczej małe dzieci nie są wskazane . Nie ustajemy w poszukiwaniach. Chcemy uniknąc sytuacji ; pies się nie adoptuje musimy go oddać. Pomyslałysmy o Misi ,która jest w hoteliku w Brodnicy, pies cudo, idealany do dzieci, ale co z kotami.? Misia była oddana z powodu zapędów łowieckich ; kury, kaczki. Ech ...Ewa

Śledzik nie ma zapędów -myśliwego. Nie interesują go kury.....co do dzieci,to rzeczywiście lepiej według mnie jakby,to były starsze dzieci...

Posted

ostatniaszansa napisał(a):
Potwierdzenia wpłat będę robiła zbiorczo po 25, ale jeżeli to pilne zaraz zajrzę na konto. Ewa

Ok. Poczekam ! Mizianki dla Śledzika.

Posted

Cioteczki, z racji świąt i mojego pobytu w domu wpłątę za grudzień i styczeń będę mogła uregolować dopiero jutro. Przepraszam, ale nie miałąm kodów do przelewu internetowego...
Pozdrawiam cieplutko i miziańsko dla śledziocha!

Posted

to ja taki zimowy pejzaż ze Śledzikiem

mrozy idą, ciekawe jak tam chłopak sobie radzi, czy on jest (będzie) cały czas na zewnątrz niezależnie od temperatury, czy macie opcję "mroźna zima"?

Posted

Agnieszka wraz z Panią Brigitte znalazły dom dla naszej staruszki, ślepej grubej Berty. Potrzebuje spokoju bardzo denerwuje ją hałas i skakanie psów. Skoro ona znalazła dom to teraz musi Śledzik . W Szwajcarii jak pies okazuje sie być nieco problematyczny , natychmiast wkracza trener. Zdarzało się, że po wyjeździe z Boguszyc na miejscu pies zaczał "świrować " ba bolesnie ugryżć co nigdy nie miało miejsca u nas. Cierpliwość, praca z psem przynosza efekty. Śledzik może to nie pies mizianka dla wszsytkich i nie musi być, ale znacznie bardziej problematyczne znajdywały domki . Strasznie już długo zasiedział się u Donki , tylko jest jeden problem jak on będzie zachowywał się w domu. W Szwajcarii psy są w domach razem z właścicielami i generalnie cała menażerią . Ewa