Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:loveu::loveu::loveu::Rose::Rose::Rose: to dla Was Drogie Dziewczyny .
Pomęcże Donkę :evil_lol: miała sprawdzić jak sie zachowuje Pan Śledziński w domku. Śledzik jest na stronie Fundacji Pani Briggite w Szwajcarii , po 15 sierpnia będziemy go ogłaszać u nas. Już część ludzia wróci z wakacji .
Ewa

Posted

Goldenek_2 dawaj maila, wysle Ci z informacjami :) O naszych psiakach, ktore wyjezdzaja do Szwajcarii mamy na biezaco wiadomosci, z niektorymi osobami calkiem niezly kontakt;) Za te adopcje akurat moge smialo poreczyc i za Brigitte, ktora je organizuje tym bardziej. O jakich fundacjach masz niepokojace info? Z Niemiec? /Agnieszka

Posted

Czekamy na kolejny eksperyment z jego zachowaniem w domu . Usilujemy znależc czas aby podjechać do Donki i na własne oczy zobaczyć jak sie kolega Śledzik w stosunku do nas zachowa . Sledzik jest ogłaszany cały czas w Szwajcarii, w przyszłym tygodniu ruszamy z ogłoszeniami w Polsce . Ewa

Posted

To juz zależy od Donki i mozliwości wprowadzenia Śledzika do domu, super że zaczął bawić się zabawkami . Jedne po miesiącu nadają się do adopcji a drugie bywa,że trzeba miesięcy. biorąc za przykład nasze szorściaki one sprawiają najwięcej problemów dlaczego ? Nie mam pojęcia. Bardzo ładnie zachowują się psy w typie Onków i takie zwyczajne no nazwijmy je wielorasowiec polski :) ale i tu można napotkać na problemy. Ewa

Posted

Zabrałam Sledzika do domu...bał się schodów,ale pobiegł za mną...w domu....chodził za mną jak cień:-) Gdzie ja -tam On...przyglądał się badawczo królikowi w klatce,póżniej postanowił nasikać na jego klatkę...nie wiem jak ,to byłoby dłużej- na stałe...bo w ciągu tych dwóch godzin naprawdę był moim cieniem...rozglądał się z ciekawością i podążał za mną...

Posted

a nic dziwnego, psiaki na początku, zanim sie przyzywczają, to zawszr obią za cienie... pamiętam, jka się ucieszyłam, jak zośka samodzielnie np w innym niż ja pokoju zaczęła chceic leżeć, albo nie zrywała się za mną z każdym moim ruchem.

bardzo ciekawa obserwacja z tymi szorściakami. bo chyba faktycznie coś jest na rzeczy i ciekawe, co z tą szorstkością jest, że takie kłopoty??

Posted

Donko wielkie dzięki. Zezik Agnieszki początkowo tez raz tu raz rzadko,ale posikiwał , minęły 2 miesiące i mimo,że mamy na dt nowego psiaka Ebonego, Zezik ani mu do głowy przyjdzie siknąc co by pewnie zaznaczyc teren. Schody ( windy też )psiaki dosyć szybko się uczą ,że to nie straszny twór. Niewątpliwie w przypadku Śkledzika trzeba cierpliwości aby zostać nagrodzonym taką miłościa jaką obdarzył Donkę. Ewa

Posted

Uchylę rąbka tajemnicy, są zainteresowani Śledzikiem ,który w Szwajcarii jest ogłaszany jako Bounty, ale... chcieliby wiedzieć jak on reaguje na koty ? Tam wiekszośc ludzi ma już psa, koty, kozy itp. jak to sprawdzić? no i trzeba chłopaka ubrać w szelki , mamy możemy przesłać do Donki, niechby sie już przyzwyczajał. Kolejna sprawa to aktualne szczepienia włącznie z wścieklizną no i paszport. Nevada bardzo, bardzo przydałyby się nam ogłoszenia dla innych naszych boguszków. trzeba wznowic , albo nowe ogłoszenia szczeniorów prawie juz 15 tyg. ; Czoko, Maxa, Lilu i biednego kontuzjowanego, niestety prawie bez ucha Rexa ( tak go brzydko załatwił jego brat Czoko ) dla Tomiego ok. 10 m-cznego, dla Lesia ok . 6-7 m-cznego, dla Tary ok. 15,rocznej i dla naszych Hasków ; Hektora, Hermesa, Hery (Koka potrzebuje jeszcze odrobinę pracy z trenerami ) Czy jestes w stanie pomóc z którymkolwiek ? Ewa