_Goldenek2 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Dla mnie osobiście szok.... Owszem, jeszcze cs-uje, ale przecież on u Donki jest bardzo krótko. Niesamowita metamorfoza: z zastraszonego półdzikiego psa mamy jeszcze odrobinę niepewnego psiaka. Szacun dla Donki :):):) Quote
milka74 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 _Goldenek2 napisał(a):Dla mnie osobiście szok.... Owszem, jeszcze cs-uje, ale przecież on u Donki jest bardzo krótko. Niesamowita metamorfoza: z zastraszonego półdzikiego psa mamy jeszcze odrobinę niepewnego psiaka. Szacun dla Donki :):):) Szacun, szacun, a ten nieśmiały uśmiech...bezcenne:evil_lol: Quote
Donka5 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Śledzik chyba zaczyna traktować mnie jako swojego człowieka :-) Jak tylko otwieram boks przybiega do mnie.Małymi kroczkami robi postępy,na spacerze nie idzie już styłu za mną,a równo ze mną:-) Quote
ostatniaszansa Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 Hej Śledziku musimy do ciebie zaglądać bo cosik wątek nam spada , warto śledzić jego postępy na a jak mu Donka urodę poprawi... :) Ewa Quote
_Goldenek2 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Zaglądam, zaglądam... Śledzik stara się wykorzystać daną mu szansę :). Quote
Nevada Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 widzisz Śledziu, ciotki nie są takie złe, wcale nie gorsze od wujków, a czasem może nawet lepsze :-) Quote
Onaa Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Mam pytanie, ponieważ prowadzę ten watek, a nie było mnie niedawno jakiś czas, i nadrabiam zaległości a widzę, że na psiaka są deklaracje, idą wpłaty. Prosze, napiszcie mi, czy i jakie rozliczenia mam umieścić na pierwszej stronie. Kto w ogóle prowadzi finanse psiaka, bo nawet nie wiem. Dzięki :). Quote
ostatniaszansa Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 wpłaty z konta na Śledzika za styczeń oraz dokonana przelewem wpłata za pobyt Śledzińskiego u Donki za grudzień prześlemy do Ciebie. Deklaracje są na wątku. Dogo poprowadzisz to ? Będziemy ogromnie wdzięczne. My walczymy o przetrwanie z naszymi finansami m.in . Ewa Quote
ostatniaszansa Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 Dogo07 , błagam podaj na pw swój mail przesle wszystkie dane ja w tym się gubię - zmiana koła w samochodzie - tak, naprawa kranu- tak, nakladanie gładzi na ściane - tak i inne ale coś co jest związane z księgowością -:( :( Ewa Quote
ostatniaszansa Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 jako,że Fundacja Fundacja Zwierze Nie Jest Rzeczą przyszła nam z ogromną pomocą to i my choć w tak skromny sposób pomożemy. Na konie u Biafry; Allegro - sianko III Myślę, że Śledziński-Filutek wybaczy :) Quote
Nevada Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 wspomogłam "sianko" na dobry początek :-) czy teraz będziemy na inny nr konta wpłacać? Quote
ostatniaszansa Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 NIE , Nevado jeżeli chodzi o Śledzińskiego nic a nic się nie zmieniło, do Dogo07 przesłałam dane o wszystkich wpłatach z konta, opłate za hotelik itp. Mam nadzieje, a błagałam, że będzie prowadziła sprawy rozliczeń. A to sianko- to na prosbę 3X o rozsyłanie linku , to nasze wsparcie dla Biafry z Fundacji Zwierzę Nie Jest Rzeczą. Kiedy rozpoczęła sie "relowolucja" w Boguszycach , przyszli nam z pomocą, wzięli kilka kotów, psy do hoteliku w tym 5 wielkich kaukazowatych . Ja też wspomogę "sianko " :) Ewa Quote
Onaa Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Przeszukałam ostatnie strony wątku Śledzika i znalazłam takie informacje, jeśli wszystko się zgadza to dam je na pierwszą stronę, a potem wezmę się za zestawienie wpłat. Deklaracje stałe :loveu:: mikoada - 10 zł Awit - 10 zł co 2 miesiąc Kaas1 - 20 zł Kmurdz - 15 zł rodzice mikoady - 10 zł viola005 - 25 zł wiolabiszop - 10 zł (6 miesięcy) ostatniaszansa/ Ewa - 30 zł (6 miesięcy) milka74 - 20 zł aduska1212 - 10 zł _Goldenek2 - 40 zł mparsley - 20 zł Jolanta08 - 10 zł Nevada - 20 zł (6 miesięcy) ostatniaszansa/Agnieszka - 10 zł figa33 - 5 zł elkate - 20 zł -------------------------------------- Razem 280 zł Dane do wpłat na Śledzika (z dopiskiem "Śledzik"). FUNDACJA OSTATNIA SZANSA UL. JANA BLATONA 3/141 01 - 494 WARSZAWA NR KONTA: 68 1240 1066 1111 0010 2468 8007 Bank Pekao SA Pobyt w DT: W hoteliku u Donki od 13 grudnia 2010r. 13.12.2010 - 12.01.2011 - I miesiąc 13.01.2011 - 12.02.2011 - II miesiąc, trwa Quote
ostatniaszansa Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 Dogo07 , może trzeba też wstawić deklaracje na Bruna ,które przeszły na Śledzika oraz już dokonane wpłaty spisane z konta ? Ile wplynęło deklaracji , ile wydano/zapłacono ,ile zostało ? już wysyłam rozpiskę od kogo , do 29.12.2010 łacznie wpłynęlo deklaracji na kwote 1225 zł od 01.01- 27.01.2011 lacznie wpłynęło 205 zł. Za hotelik u Donki zapłacono 360 zł. Jeżeli dobrze policzyłam łącznie na Śledzika wpłynelo 1.430 zł - 360 za hotelik zostało 1070 zł :loveu: Zerknij na post Agnieszki nr 251 str 11 . Quote
ostatniaszansa Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 P.S Dogo07 wysłałam maila. Ewa Quote
Onaa Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Ewo, widziałam Twoje maile :). Jutro na spokojnie wszystko przejrzę i uporządkuję, tak aby podać informacje, tak jak piszesz, zestawienia deklaracji Bruna, wpływów, wydatków i stanu konta. Teraz podaję tylko zestawienie deklaracji na Śledzika, żeby było jasno i przejrzyście wiadomo kto i ile deklarował. Quote
ostatniaszansa Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 super pięknie dziękuję :calus: a ja drukuje tekst Obywatelskiego Komitetu koalicji dla Zwierząt nowej "Ustawy o ochronie Zwierząt " będziemy zbierać podpisy. Ba, moja Mama chce być pierwsza. Mówi, że stara jestem i zwariowalam, nic tylko fundacja, zwierzęta itd. ale... popiera :) Patrzę na pycholek Śledzika- Filutka , na dumnego Freda w nowym domu i inne to :multi: Ewa Quote
Onaa Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 A właśnie, przypomniało mi się, jak przeglądałam wątek to widziałam, że były jakieś próby nadania Śledzikowi nowego imienia. I na czym stanęło ? Dalej jest Śledzikiem, czy Filutkiem ? Nie wiem jak Donka na niego woła. Mnie się osobiście Śledzik podoba, jakoś tak mi pasuje do niego, kojarzy mi się z nim. Ale jak będziemy mu domu szukać, to wydaje mi się że nie jest to zbyt medialne imię :roll:. Quote
Onaa Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 No cóż, widzę że opiekunowie mają ciekawe propozycje imion dla psiaków :). A nasz Śledzik to w takim razie Śledzik - Filutek :). Quote
ostatniaszansa Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 mnie jakoś pasuje Filutek a pojęcia nie mam jak na niego woła Donka zatelefonuje i zapytam. Poznałam go jako Śledzika i tak sie juz ostało, mamy psa o imieniu sorry Jebadlo oraz sunie o imieniu Cichodajka oba przeurocze . To imiona nadane pzrez opiekunów . Sąteż Dżosepy matka i czwórka Jej dorosłych już bardzo dzieci, a Haśki ? To dwaj bracia i dwie siostry. ale już maja swoje imiona, są też Trzy albo Siostry trzy molosowate sunie dobzre trzeba sie przyjrzeć , zeby rozpoznac czym się różnią. Ewa Quote
ostatniaszansa Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 uściski i pięknie dziękujemy :) Ewa Quote
Donka5 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Śledzik u mnie jest Śledzikiem.Reaguje b.dobrze na to imie choć rzeczywiście jak ktoś wyżej sugerował nie jest medialne,ale ma swój urok:-) Quote
Donka5 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='ostatniaszansa']mnie jakoś pasuje Filutek a pojęcia nie mam jak na niego woła Donka zatelefonuje i zapytam. Poznałam go jako Śledzika i tak sie juz ostało, mamy psa o imieniu sorry Jebadlo oraz sunie o imieniu Cichodajka oba przeurocze . To imiona nadane pzrez opiekunów . Sąteż Dżosepy matka i czwórka Jej dorosłych już bardzo dzieci, a Haśki ? To dwaj bracia i dwie siostry. ale już maja swoje imiona, są też Trzy albo Siostry trzy molosowate sunie dobzre trzeba sie przyjrzeć , zeby rozpoznac czym się różnią. Ewa[/QUOTE O,muszę przyznać ,że fantazja może być nie ograniczona jeśli chodzi o psie imiona:-). Kiedyś moja córka była chora i nowy nabytek nazwała -Wirus :-) Quote
ostatniaszansa Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 kolejna faktura za hotelik dotarła , wpłacimy do środy . Ewa P.S ja już wiem jakiego psiaka mozemy nazwać Wirus ! Donka dzięki za podpowiedź. Ewa Quote
Recommended Posts