Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wywołana do tablicy, po traumatycznych przejściach w pracy, z wielką radością oderwę się od tegoż zajęcia i wkleję wpłaty :):

Nowe wpłaty od 15 grudnia:
Jolanta08 - 10zl
mparsley - 20zl (grudzień)
ADUSKA1212 - 10ZŁ
AWIT - 10zl (styczeń, luty)

Podsumowanie na koncie od początku zbierania:
Ostatniaszansa (Ewa) 40zl
Ostatniaszansa (Agnieszka) 60zl (za 6 miesiecy)
Viola005 - 25zl (grudzien)
Nevada - 20zl
Figa33 - 10zl (listopad/grudzien)
Elkate - 20zl
Mikoada - deklaracje Bruna 920zl
Kaas1 - 20zl
Wiolabiszop - 10zl (grudzien)
Jolanta08 - 10zl
mparsley - 20zl (grudzień)
ADUSKA1212 - 10ZŁ
AWIT - 10zl (styczeń, luty)
Razem - 1225zl

/Agnieszka

ps. jesli podsumowania robi się jakoś inaczej, to poproszę o wskazówkę, świeżynka w tej kwestii jestem :):):)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tu wklejam przykładowe prowadzenie księgowości u Gasparka:

DEKLARCJE STAŁE potrzeba 350 (na hotelik w Przebieczanach)

10 - Halbina (V, VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII
10 - Bjuta (V, do II.2011)
30 - Cantadorra (V, VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII
20 - Ingrid44 (V, VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII
10 - Wunia (V, VI, VII, VIII, IX,
20 - pani Agnieszka (od Poker) (V, VI, VII,VIII, IX, X, XI, XII
20 - go-ja (info w poście 78 i 115) (V, VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII
20 - rencia42 (przez pół roku) (V, VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII
5 - Olga7 (V, VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII, I 2011,
10 - Kmurdz (V, VI, VII, VIII,
25 - Agata22
10 - Aanka (V, VI, VII, VIII,
10 - Funia (V, VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII
15 - Akrum (V, VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII
10 - Beatczal (V, VI, VII, VIII, IX, X, XI,XII
10 - _Goldenek2 (V, VI, VII,VIII, IX, X, XI, XII
20 - Mysza2 (V, VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII
20 - Mikoada (V, VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII, I.2011
10 - Bela51 (V, VI, VII, VIII,IX, X, XI, XII
10 - Agata51 (V, VI, VII,VIII, IX, X, XI,
20 - Wikarek (V, VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII, I.2011
100 - KM (wpłaty na weterynarza itp - księgowane są w dziale "doraźne"
V, VI, VII, VIII, IX, X, XI,XII
20 - Wenucja (dołączyła we wrześniu IX, X, XI, XII,
150 - p.b. (dołączyła we wrześniu IX, X, XI, XII,

jest 350 brakuje 0

DEKLARCJE JEDNORAZOWE

coś - Ketunia gdyby było możliwe lecznenie
30 - Obarczus 87
45 - Havanka (przez 3 miesiące po 15 zł) (IV, V, VI)

Posted

Ależ nie ma za co Agnieszko :). Po co wyważać otwarte drzwi skoro mamy wątki, gdzie ksiegowość prowadzona jest jasno, przejrzyście i terminowo. Na takich wątkach jest przyjemnie, ludziska się nie kłócą, a w takiej atmosferze księgowej też pracuje się łatwo i przyjemnie czego Ci życzę :).

Tak sobie myślę, że może Śledziowi zamiast obroży należy szelki ubrać? Z tego trudno się wyzwolić :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Oj, jesli chodzi o szelki to mamy kilka przykladow psiakow, ktorym jakos niespecjalnie przeszkadzalo to, ze zalozone zostaly szeleczki... kilka lat temu sama mialam okazje obserwowac jak moj pies elegancko wysmyknal sie z szeleczek i polecialm na jogging poranny dookola bloku. Sledzinski na pewno powolutku sie ogarnie i wychuchany, ulozony pojedzie do nowego domku ;) /Agnieszka

Posted

czy kantar nie zniechęci jeszcze bardziej Śledzika do spacerów? W końcu to dla psa dośc nieprzyjemne jest, więc żeby nie skojarzył źle spacerów, na które i tak nie chce chodzić. Co myslicie?

Posted

Potwierdzam, po kilkukrotnych wymykaniach z szelek skórzanych i parcianych zwykłych,
zakupiłam dwu obręczowe i moja Fredzia ani razu nie wyszła z nich.
A teraz już umie chodzić i nie musi uciekać:-)
I każdemu je polecam.
Są droższe, ale pewniejsze.

Posted

No i mamy Nowy 2011 Rok życzymy Wam każdego dnia powodów do uśmiechu, radości, pozytywnych zmian, czasu dla siebie, a nam wszystkim większych możliwości w pomocy na rzecz zwierząt Ewa i Agnieszka

Dziewczyny dzięki, za porady, ale jak patrzę na te szelki to zachodzę w głowę jak to założyć ? Zawsze z tym miałam problem.Tylko jak takiemu niedowiarkowi założyć takie szelki ? Ale co tam Donka da sobie radę ? Chyba Awit ma racje ,że kantarek zwłaszcza w przypadku Śledzika to nie najlepszy pomysł , może chłopaka zestresować. Ewa

Posted

Kto z Was testował takie cudeńko? czego to człek nie wymyśli

OPIS SMYCZY:
"Smycz Leg Leader
Szybka i skuteczna pomoc wychowawcza dla psa. Przykładne i bezpiecznie chodzenie na smyczy przy nodze. Koniec z uciążliwym ciągnięciem smyczy- z tą smyczą pies nauczy się chodzić przy nodze.
Legleader pomaga w nauce chodzenia psa przy nodze. Na tej zasadzie bazująca metoda treningu psa została stworzona i udoskonalona przez psydog - szkołę tresury i zachowań psów. Wieloletnie doświadczenie z psami przysposabiającymi problemy oraz wiedza na temat przyczyn powstawania problemów stanowiły bazę wyjściową do opracowania metody wychowawczej pojegającej na nauczaniu psa chodzenia przy nodze. Sukces tej metody nauczania psa chodzenia przy nodze polega na ignorowaniu przez właściciela nieodpowiedniego zachowania psa i nagradzaniu pozytywnego zachowania.
Smycz do prowadzenia przy nodze ma wielostronne zastosowanie - w codziennym obcowaniu z psem, jak również podczas joggingu, spacerów lub zakupów na mieście. Agresja, strach i podobne zachowania psa powodujące gwałtowne ciągnięcie smyczy można opanowywać w bezstresowy sposób. Ten rodzaj smyczy może być również stosowany do treningu szczeniaków. Szczeniak uczy się w naturalny sposób zwracać uwagę i być posłusznym swojemu panu.
Uwaga skierowana na polecenia i zachowania właściciela psa jest najlepszym założeniem dla swobodnego chodzenia psa. Smycz Legleading jako pomoc wychowawcza jest bardzo dobrym sposobem na stworzenie harmonii między psem a jego panem. "

http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_obroza_dla_psa/smycze_wielofunkcyjne/62326#more

I dla tych mniejszych parowozów
http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_obroza_dla_psa/smycze_wielofunkcyjne/62321

I smycz do joggingu . Niezła.
http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_obroza_dla_psa/smycze_wielofunkcyjne/193161

Posted

Kto może odbierać mmsy? Donka mi przesłała zdjęcia Śledzika robione co prawda tel komórkowym ale zawsze? Może Mikoada halo gdzie jesteś ? Uwaga Śledzik robi postępy, chodzi na spacerki i... kładzie główkę na kolanach Donki dopominając się o głaski . To tak w wielkim skrócie.Ewa

Posted

[quote name='milka74']Odbierać to mogę nawet na dwa telefony, tylko kto to wstawi na dogo:oops: , ja nie umiem niestety:shake:

Prześlij na mgie@wp.pl.

Mądry Śledzik, jeszcze będą z niego psy. ;)

Posted

ostatniaszansa napisał(a):
Uwaga Śledzik robi postępy, chodzi na spacerki i... kładzie główkę na kolanach Donki dopominając się o głaski .

oj, to cudnie, kochane Śledzisko :-), i Donka kochana :-)

Posted

[quote name='_Goldenek2']Kto z Was testował takie cudeńko? czego to człek nie wymyśli
I smycz do joggingu . Niezła.
http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_obroza_dla_psa/smycze_wielofunkcyjne/193161

spytałam psiego szkoleniowca, cytuę opowiedź: "Smycz do joggingu O.K. (choć trochę wygląda... skomplikowanie). To ustrojstwo do nauki chodzenia przy nodze to rozpacz, obciach i żenada"

też tak sobie pomyślałam, że tu nie ma mowy o żanej kontrolowanej współpracy, a przecież trzeba cały czas z refleksem reagować, szarpnąć, skracać, popuszczać itp, a przy tej smyczy się nie da wysłać psu żanego sygnału